收起左側

[綜合討論] 貼出你的SDGO ID在樂古SD板永遠留名

SDGO ID:sinanju1
開始SD生涯:開服玩
喜歡機體:sinanju/unicorn
回復 支持 反對

快樂
回復 支持 反對

乂皇魂乂
二紅
開服無耐玩

開值得開心就係今年頭放左帳
收2千幾銀

撞到超級熱心SD人 :O)
回復 支持 反對

SDGO ID: 靚仔進  (上校)
SD生涯: 開服第一日到 last
喜歡機體: MK2(BS 2號機),Z PLUS ,banshee,FREEDOM,00XN,UNICORN,Z,黑突
回復 支持 反對

SDGO ID:0thomas0
開始SD生涯:唔記得 應該玩左4-5年
喜歡機體:所有機體(我就是高達)
回復 支持 反對

SDGO ID : Gunf
開始SD生涯 : 出神高到而加
喜歡機體 : 艾比安,SR新安

只一萬歲 (剩係識只一)

回復 支持 反對

回復 33# leunghoi80

既然賣左 呢個名就唔屬於你架啦
回復 支持 反對

SDGO ID: deathst(共用)/yipmingk/yiphoeq5(共用)/

開始SD生涯:開服後一兩個月左右玩至到完

喜歡機體:age 1 normail /br神龍/S曉/觀星者/藍迷3型/格魯古古雷射大炮

唔鍾意遇上既機:AS百式/劍Z/AR決鬥/GN-X (謝爾蓋·斯米爾諾夫專用機)

入過既公會:星龍團(好早期既工會,第一次入既公會)/黑暗心靈(fd團)/三國(好似係叫三國,考過牌,但無入)/妖月之宿(無聊自己開...)
/劍八海賊團唔知第幾番隊
/仲有dd公會入過下唔記得左名,好似叫唔知咩月,兩個字

印象深刻既人(好似叫):九個世界旅行者,見親都用v2b
Excl,用房名玩9我,滑步都幾強,街場d人稱之Excl妹
仲有個今年常駐jz場(全武123禁SP閃)既人,成日用GN-XIV/劍Z/F91高達(哈里森專用機),唔記得名
飛一鳥真,沉默寡言
Miceho97,成日鬧9我,話我獨行俠
以上都係真心覺得有實力之人(當然server裏面仲有不少勁人,只係同佢地打既印象唔深)
多謝各位!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回復 支持 反對

帳號太多只CAP左最齊機果個帳號...你問我CAP得個睇字又唔玩得?
我會答你...行外人識條鐵咩
回復 支持 反對

等我都湊下熱鬧先
我開過幾個號黎玩,但有入過公會長玩+印象最深既號有三個

開始SD生涯:09年6月左右
喜歡機體:巴庫(磁軌炮裝備)...實在想不出來.......

SDGO ID: sGunGun
曾加入黑暗傳說,神愛廢人1&2
昵個號全部都係舊機.....d s機係普通自由,正義,天意,ew死神,全裝甲zz哥d,見證sdo人流最興旺既2d界面年代
後黎因個名係英文名黎及各種因素冇再用昵個號
昵個號最快樂既時光係黑暗傳說既日子,哥時會戰亂打一通,打完又輸,輸完又打,但好開心

SDGO ID: 熟練的牛騎兵
曾加入Interdependence
開始有d綠螳螂,冰箱哥d大機,主天導彈裝呀,任務系列既jj渣,迪因(克魯澤機),亞布1,甚至玩到最後連突自,無正等當時熱鬥既ss機都有
雖然格同射都麻麻,但用昵個號既時候已經某程度上改善左格鬥無能方面既弊病
哥時最開心既時光係同Sabonisi,乂樞木朱雀乂,miandanq,星乂座等人團練同吹水,哥時真係乜都玩,有次團練玩到悶仲全體大機虐npc
打機係為開心,有你地咁既團友真係好幸福,昵段應該係我sd生涯最開心既日子
無奈後尾我要溫書及其它原因冇上一排,跟住就少人左,最尾解埋團

SDGO ID: 血色綿羊
曾加入 一堆柴
因為騎兵哥個號太型...加上覺得自己技術駕御唔到咁多好機,同埋公會都解左,所以又開個昵個號玩
其實係之前專門開過一個叫不幸同隊的腦殘既號黎玩,專門用拳機黎自我訓練,其實效果都唔錯,但此終都係技術唔入流
綿羊昵個號由於只想著重玩技術,所以印象中都冇乜靚機...好似有部00Q,B機愛用AGE2
身處一堆柴哥段日子最特別係有個FACEBOOK群

到最後尾我又係因考試關係等放棄左一輪,之後對SDO感情都凋淡左,又鐘意左其它Online,跟住就退左sd了

再之後想玩下sd但顯卡早已報銷結果到到731都冇再好好打番場sd了
回復 支持 反對