打印 上一主題 下一主題
收起左側

樂古變得冷清 有d感慨.

唉.. OLG都開始衰落, 好多大作都係無人玩, 一個server得番幾百人..
樓上講得岩.. 好多GAME都無左以往既遊戲性, 全部自動導航都唔洗去摸索
手機game市場又大左, 想玩下休閒game打開電話就大把
電腦遊戲, 玩d好似LOL回合形式既遊戲就更加有彈性,
大家開始唔會花時間係遊戲上面.
可能OLG已成過去啦?

不過記起以前既日子真係好開心...
好似以前同一班同學打魔獸世界, 一班新手一齊打副本, 哈碌百出, 第二日番學就笑餐飽.
打RO就一個公會齊上齊落, 大家每日打裝打lv, 又會坐係主城傾計.
然後遇到難題就上樂古討論, 或者分享心得
打到寶又po上黎...
一種有交流既遊戲文化, 可能已經變成歷史
回復 支持 反對

呢家 冇乜OLG GAME好玩 係其一

同埋 有大部分遊戲都有自己 專頁/論壇 或 該遊戲的玩家所開的專門網站

內容豐富/更新速度高 等等的好處 都令到樂古冇乜吸引力

除此之外仲有 樂古亦到做唔到  香x / 高x / 巴x 等論壇保持人流/實力既地方

都係搞到喱一兩年人流急速下趺既主因
回復 支持 反對

凝聚力唔夠咁 好似.
上述其他論壇真係會有好多討論空間, 會員又會自組群組.
可能因為佢地配套做得好D掛.. 除左game以外其他版塊都推行得好
同埋有d幾吸引既小屋/紙娃娃系統. 係得意既
吸引到一班熱愛果個遊戲既人入去討論, 甚至畫畫. 推廣得好d既
回復 支持 反對

呢家 冇乜OLG GAME好玩 係其一

同埋 有大部分遊戲都有自己 專頁/論壇 或 該遊戲的玩家所開的專門網站

內 ...
godoslaw 發表於 25-9-2015 22:39

用樂古同d唔同類型既討論區比較又唔恰當既。
回復 支持 反對

一句講哂 樂古好少交流空間...

幾年之前如果推出左手機板應該仲有市埸
回復 支持 反對

遊戲唔同左~玩家都唔同左
我印象最深刻...早幾年玩隻online game
官方出左新副本...
跟住d人打唔嬴係咁小小小小...
竟然可以小到官方...改簡單個副本....
隨後我便離開左隻online game..

想當年...我玩石器的時代..
依家遊戲唔駛挑戰, 最緊要小..
回復 支持 反對

中學時期基本上廿四小時入嚟捕新Game等新Post

到左宜加Online Game仲邊有以前咁吃香....
回復 支持 反對

E家得番手機GAME
回復 支持 反對

沈水會員路過上水:)
回復 支持 反對

沈水會員路過上水
chipmunk123 發表於 8-10-2015 04:53

好耐冇見:handshake:
回復 支持 反對