查看: 19087|回復: 23
收起左側

[綜合討論] 裝備攻防效益相關討論

如果吾打算谷戰;你會選擇225套;定系220太皇套?
投資方面;你地覺得兩者未來邊款會更加保值?
另外;天照套比另外兩套225加的數值相對少;其受歡迎原因是?
其次,巨商目前魔物抗兩者誰較重要?
歡迎討論及提出更多問題研究~thx
回復

著完天照再換大波太套,谷假戰,我e+都係咁做,屬性一定係大波太頭甲加天照3寶
回復 支持 反對

巨商投資方面無話咩保值唔保值... 1E先$1.X 不如番工仲實際
至於天照套受歡迎我諗係佢加血比天王多 又加法所以先受歡迎掛
至少我係咁睇 但係我就無理啲物魔抗
回復 支持 反對

如果你願意用谷戰點法黎點
即係『大攻+小攻+敏+智 = 體』的話
裝備總點數(力量x0.8+敏+智+體+鬼道大攻+鬼道小攻)越多就越谷戰,如下:

1. 大波太set                                      2056點
2. 大波太頭甲+天王三寶/天照三寶     2020點
3. 大波太頭甲+皇帝三寶                    2000點
4. 天皇set                                         1850點
5. 上石大波180set                             1795點  <--一計嚇親,原來係黑馬黎,性價比贏晒
6. 天照set                                         1775點
7. 皇帝set                                         1750點
8. 大波180set                                   1675點
回復 支持 反對

Lkyb 發表於 17-12-2016 22:02
巨商投資方面無話咩保值唔保值... 1E先$1.X 不如番工仲實際
至於天照套受歡迎我諗係佢加血比天王多 又加法 ...

天王加多D血=,=...
回復 支持 反對

herman_1755 發表於 17-12-2016 22:52
如果你願意用谷戰點法黎點
即係『大攻+小攻+敏+智 = 體』的話
裝備總點數(力量x0.8+敏+智+體+鬼道大攻+鬼道 ...

CHING.唔谷戰.邊個最實用?
回復 支持 反對

唔打算谷戰我絕對會揀225套既
225套抗性比較高, 屬性有優勢(220太加好多都係敏)
黃帝力高, 天王抗性平均且血量不錯, 天照智體奇高
投資冇話, 市場變化好大
大波太總點數高 但冇話邊1-2樣特別優秀,所以通常放去非主力位置谷戰
回復 支持 反對

keung0258 發表於 18-12-2016 02:08
唔打算谷戰我絕對會揀225套既
225套抗性比較高, 屬性有優勢(220太加好多都係敏)
黃帝力高, 天王抗性平均且 ...

CHING.天照比其他兩套225少點,其優勢係咩?
例如天王,相對天照加得少智,但其他加得多,兵仔一樣可以加點時加番智,變相唔會少智,點數又多D
225套.天照比其他兩套少175點
回復 支持 反對

如果每件計唔計套裝效果
天照每個部份都加得比天王多
唔信可以上52睇
你可知道 依加好多人都係混裝咁著咖啦= =唔係啲物魔抗點BALANCE
回復 支持 反對

Lkyb 發表於 18-12-2016 18:44
如果每件計唔計套裝效果
天照每個部份都加得比天王多
唔信可以上52睇

睇左.天照點數每件都少DD喔..你睇真D
回復 支持 反對