查看: 10824|回復: 8
收起左側

[綜合討論] 天王升lv打唔同屬性怪

依家出左唔同屬性系統
大家打怪會唔會揀D相剋屬性怪打
定都係唔理照打黑肥 冰肥升lv
歡迎大家討論下 用緊咩天王打咩怪

我就照舊用虎天打冰肥 x_x
回復

台巨呢版屬性怪選擇太少, 尤其係雀天/虎天

龜天: 3人暴走火蛇暫時係唯一有效率既刷經方法

雀天:3人暴走沙漠麒麟技術要求好高, 要有齊哂青龍符/雀符/雷公覺醒先無咁易死
如果無青龍符或雷公覺醒, 暴走時, 如果係夾場就即刻全滅,有天使都唔會坦到

虎天: 鬼木長期有掛可以唔洗諗, 唯一選擇係暴走雷蟹, 組隊要求同上,
雷蟹好處係正常綠地場, 唔會好似蒙古咁大, 效率可以好高, 但一定要有默契, 夾場時大家要分開兩邊打

但係以上方法效率很大程度取決於玩家技術, 另外, 如果玩家技術要求越高, 意味每一場花費的精力都越多
如果每一場都好煩瑣, 升lv效率都會慢慢降低

如果技術夠好, 印南/印西/須彌山/冰城升lv效率唔會比屬性怪低

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
ericlai2000 + 1 贊一個!

查看全部評分

回復 支持 1 反對 0

你搶到怪先算啦 台巨 垃圾服 咁多怪
回復 支持 反對

屬性的加成似乎還不到刻意更換的必要

看怪物場合使用對應的天王比較易玩

回復 支持 反對

唔覺得冰肥已經跟唔上天王既節奏啦咩....
依家連最廢既龍天打冰肥都覺得佢太廢.....打2 3野就無晒

可以考慮下去打D多經D既怪....
回復 支持 反對

未來嘅怪物必定有屬性
我覺得屬性怪好似設定特色

回復 支持 反對

你有得打冰肥以外嘅怪?
回復 支持 反對

打怪升級睇經同效率,現時黑肥,冰肥經不差3隊等如or多過一隊屬性怪又易打同用天王打8秒到15秒完場用2轉3轉打都是20秒內完場 累積去打是不錯
屬性怪多數比較強,加上人多搶好難有2到3隊以上 就算有一個人都好難打到屬性怪3隊 如果天王克屬 好似變左一個隻3轉咁-,- 打起上黎慢左好多 所以黑肥同冰肥都係一個唔錯既升級選擇
回復 支持 反對

wingwing999 發表於 19-6-2018 09:46
台巨呢版屬性怪選擇太少, 尤其係雀天/虎天

龜天: 3人暴走火蛇暫時係唯一有效率既刷經方法

暫時啦,可能未來可以呢,以前都無人想到可以打黑肥升,現在黑肥開始及不上節奏

舊怪要測試屬性怪不值得,新怪再出多數有屬性,會變得重要
回復 支持 反對