查看: 23453|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 各天王定位(不同時期)

剛出時
龜天:
地怪無敵,燒Mp但只要有技術可無視,可頂(冰)可坦可爆發,但要技術
雀天:
地怪威力強大,群刷無敵,但無法爆發
龍天:
天地通殺,殺天地怪蒙古boss
虎天:
廣範圍中距離,免疫狀態,清廢怪做任之王(但另一隻王叫做日凶覺),頂怪(但同時出蒙古怪,再多血都等於廢),衝上前慢(與權相同),廢物

天王武
龜天:
地怪無敵,燒Mp但尚可接受(加到400MP倒水)
可頂(冰)可坦可捱(雪女吸傷)
可爆發,但更要技術,小對天(天王武補不足)
雀天:
同上,不可控爆發(天王武補不足)
龍天:
天地通殺,殺天地怪蒙古boss,吸魔可以無縫輸出(天王武補不足)
虎天
同上,清廢怪做任之王(加速終於令它壓倒日凶),衝上前加快了一些(天王武補不足),更廢物

龍虎天王符
龜天:
同上
地怪無敵,燒Mp到難用的地步(加到600MP倒水)
可爆發,但極需技術(因燒MP太多)
雀天:
同上
龍天:
同上,爆發強大(天王符補不足)
虎天
同上
召喚物補充衝上前(但遇強大直線技會死人)(天王符補不足),留來打廢怪吧

四天王符(預測)
龜天:
同上
符完前不燒MP(天王符補不足)
地怪無敵,可爆發,但頗需技術(趕30秒內完場)
雀天:
同上,可以打天(天王符補不足),對單怪至少可以加速(天王符補不足)
龍天:
同上,爆發強大(天王符補不足)
虎天
同上
召喚物補充衝上前(但遇強大直線技會死人)(天王符補不足),留來打廢怪吧
回復

4隻天王都有 ,反而最唔鐘依系玩龜天 250就入佐倉
反而最鐘依虎天同雀天因為打王清怪呢2隻都堅
覺明凶出佐之後虎天打王既Boss既傷害可以話眼前一亮  [阿朱娜,明凶,朱雀]

https://search.naver.com/search. ... tmERssssstQ8-154987

40秒一隊牛鬼

另外虎天符又係op!!用佢打勁怪=錦上添花,如果用佢掛材料。神根搵錢=冇得輸

雀天強係公認 唔洗點講>>除佐打海星之外 冇得輸,,只系小錢

點解唔鐘依用龜天因為清怪唔爽。如果唔係d怪特別集中硬要清哂 好哂時間。。用雀天虎天一樣做到快靚正,明凶朱雀解決打boss沒力既弱點仲可以清哂怪

龍天唔係唔鐘依,但真唔多打天怪,所以小用禁解<<又系打乜都得不過快同慢既分別。。

回復 支持 反對

黑天使 發表於 7-12-2018 14:22
4隻天王都有 ,反而最唔鐘依系玩龜天 250就入佐倉
反而最鐘依虎天同雀天因為打王清怪呢2隻都堅
覺明凶出佐 ...

明凶覺加帕羅減抗⋯⋯
最主要自從見到自己230虎天被蒙古怪秒,心都灰
然後神仙谷怪因為天王符,幾支直線技殺我大堆兵,心死

龜天好難用得好,但正因為複雜,不會悶,所以最愛

雀天強,但⋯⋯真的悶
回復 支持 反對

foolruner 發表於 7-12-2018 14:29
明凶覺加帕羅減抗⋯⋯
最主要自從見到自己230虎天被蒙古怪秒,心都灰
然後神仙谷怪因為天王符,幾支直線 ...

我虎天陣

0主  [青龍符]
1帕 [主用濕槍開符的話轉用祖]
2孔 /mp女
3雷公[打王轉祖]
4印炮
5阿朱娜
6巨  [升lv睇情況轉祖]
7金  [升lv睇情況轉祖]
8朱雀/ 原住民長老[用陰]
9中凶
10台凶/mp女
11天王

雀天/龜天打火蛇升lv 就青龍符轉朱雀符
因為會打2-3隊好易copy 真陰超快清場

無論咩天王 合佐超過2-3個月總會轉...不停轉玩先唔悶

唯一小用得龍天渣我..因為真系對打天冇愛
龍天升lv打3隊up日凶飼養員都可以好刺激,搵錢打天草。。我諗全天王最快搵錢係龍天,但除左2隻我搵唔到可以打咩好玩。神仙谷天怪3隊就開始難打-,-加煩
我龍天得210太s  ..可能有勁裝爽d

回復 支持 反對

俾你講2講,又唔敢合龜天,而家龜吸到210,雀220,仲15/16中,龜天加日凶彌唔彌補到不足之處
回復 支持 反對

ta117 發表於 7-12-2018 15:12
俾你講2講,又唔敢合龜天,而家龜吸到210,雀220,仲15/16中,龜天加日凶彌唔彌補到不足之處 ...

你台巨依家龜天就多數打大吉。五門。火蛇,,其他都好散 個人喜愛清哂d怪,呢3隻系最習中清既怪

龜天玩家可參考下呢條女打既怪。。 我覺得呢幾種怪岩龜天打。。又搵錢又多經
https://www.youtube.com/watch?v=wXrfKfo7nD4
雀天玩家可以參考呢個陣打王打巨boss升lv 都得 金巨都唔帶又得
https://www.youtube.com/watch?v=lDqOg_BoK70&t=469s
https://www.youtube.com/watch?v=rDSfx9ZfGe0

4天王我都系覺得打王升lv最快係雀天龜天,,普通200/孔明裝 普通兵陣都超勁 
虎天龍天都幾食裝。。虎天要打王仲要夾兵陣 仲要唔小裝 最小虎天要220太+照3寶..一套天照傷害多dd 但打物理怪超易死..|

我自己就最愛雀天因為夠無腦就禁,開符出技打怪就得,升lv/打寶/巨boss一樣快靚正

PS絕對唔好放棄龜天。。一張多聞符改變世界,你諗下除佐打巨BOSS之外打任何怪都吾洗回MP係咩情況,2隊火蛇都吾洗回,絕對變成最熱門天王
我依家都正在用緊虎天符換緊多聞符0,0

唔洗控多隻燕回法打怪已經係巨商最爽既玩法。。

我之前唔用因為我成日用哂D MP都清唔哂怪  MP女得5000mp><

多聞符真心太op太爽... 不停出技清哂d怪既爽快
回復 支持 反對

而家出左阿朱那3轉 虎天打王個弱點都加強埋
回復 支持 反對

ta117 發表於 7-12-2018 15:12
俾你講2講,又唔敢合龜天,而家龜吸到210,雀220,仲15/16中,龜天加日凶彌唔彌補到不足之處 ...

龜天好玩,主要問題是燒魔,真煩!
未來符就補魔正
回復 支持 反對

黑天使 發表於 7-12-2018 15:50
你台巨依家龜天就多數打大吉。五門。火蛇,,其他都好散 個人喜愛清哂d怪,呢3隻系最習中清既怪

龜天 ...

多聞玩法是ALT + F
回復 支持 反對

CT167 發表於 7-12-2018 15:53
而家出左阿朱那3轉 虎天打王個弱點都加強埋

其實⋯⋯魔抗有小西
回復 支持 反對