打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產

grace9314 發表於 11-2-2019 13:39
你打咩怪5.5-6w 1hit? 有圖?有片? 有屬性傷?
打相同既地怪 同級別既裝備 虎天總傷害一定比龍天總傷害高
...

其實我之前都想回佢 不過諗諗下都係算......因為唔想打咁多字

佢講緊打怪既係出現既數字 而唔係總傷害
單睇數字 的確係龍天最好睇 因為有3倍
打QQ狗出數字 龍天1定係最高 特別係高%低爆擊%特技既

但係龍天實際輸出 HIT數同爆擊機率同放技速度都要計埋

易計既有單下技既總傷害
如果要測埋實戰(行出去既時間.......放技距離..招技既大細....放技速度)就好難搞

-------------------------------------------------------------------------
下面開始回番其他人
我一直講龍天垃圾都係講緊佢對地係咁多隻頂級既野里面最廢
只要你同意呢點 就完全=我講緊龍天垃圾既意思
你估人地唔知可以對空既 對地傷害就要改廢D咩(或者相反如明凶) 洗鬼你解釋

唔係講緊
龍天真係廢 對比天王以下既戰力佢都係勁 而且勁好多
打天佢又係頂尖

我唔想解釋咁多次 以後都係直接垃圾龍天X3就夠
回復 支持 反對

henryns 發表於 11-2-2019 21:20
其實我之前都想回佢 不過諗諗下都係算......因為唔想打咁多字

雀天武天跌落黎個下可能會高傷過龍天?  ANWAY 喬喬狗應該冇呢個褔份見到啲數字

至於明凶....真心想講粗口.  亂Q咁整 太屈了
回復 支持 反對

用龍天同其他天王比 我都要認同上樓既講法
正服黎講龍天比較起其他3隻天王係清怪上(除打天)
係差左少少。。。。。唔解釋,明凶依隻野由出個時
就已經係官方親生仔啦 佢幾時有廢過 一開始個時就
可以係本陣(屋企)出技車到全地圖都打到已經好屈啦
傷害仲唔低。。。你地對比下其他3隻凶出技個位置同範圍
覺醒之後仲可以打天。。。。開始個下仲70%傷差啲仲勁過天王
之後先轉番50% 都咁屈 同樣價錢搞隻明凶低玩啦!
回復 支持 反對

龍天係真係廢 爆左擊之後先同人地差唔多 仲要得70%機率 範圍又細 又易死  同埋因為敏裝+mp小 焗住一定要加爆擊配龍天武回mp 如唔係可能打怪打一批都唔夠mp打
回復 支持 反對

↑龍天符 +5雷陣 拔4寶 250lv. 當爆左擊同共他天王差唔多傷 機率70% 即係=人地0.7隻
回復 支持 反對

即係有0.3既威力去左打天 但問題唔係日日打天
回復 支持 反對

henryns 發表於 11-2-2019 21:20

龍天特性10傷6爆

我認同 打喬喬狗單下爆擊後 龍天數字最高 多其他天王70%-100%到 但個爆擊率得24%...一但唔爆擊就會比其他天王低番30-40%....[意味期望傷害值低 (平均/總傷害唔會高)]

當然打少血既怪/中下階(如20-30萬血既怪) 會同其他天王差唔多速度/更快,  因為呢類怪唔高抗而且低血, 其中爆一下 其他天王可能要放多一下技先追到呢個傷害
但係打呢類小血怪 大家天王級 都係2-3下技就輕鬆KO

而如果特性 係10爆6傷
打喬喬狗爆擊後既數字  唔會高過其他天王好多 高約10-25% (一但無爆擊,個數字唔見得人)

而喬喬狗無抗性,龍天爆擊傷害可以做到特高數字..一但去到高抗性既怪.. 如神仙谷怪/巨大BOSS之類
傷害數字會大幅減少 輸出方面比其他天王輸蝕  特別雀天 虎天自身特性帶有減抗性(6-15%) 打呢類怪時

唔好睇小呢6-15%扣抗 (視特性點多少)
對於高抗性既怪 每扣1%抗性 隻天王技能每一hit打多成500-1000(實際彈出既數字)

而龍天自身無扣抗特性, 係相同淨放陰念,雀武技下
打牛鬼果D BOSS 爆左擊後既數字 同 虎天 雀天 都係差唔多 (講緊係10傷6爆特性出黎既數字 而唔係10爆6傷)
唔爆擊既話傷害更會低人1截

所以我一直都係以 平均傷害/期望傷害/總傷害 黎講
龍天輸出係比其他天王弱

而果位玩家 覆我個回應 打三尾狐 5.5W-6W 1hit 而虎天得4W幾
我就極有保留 所以我先針對佢問 打咩怪
因為我絕對唔相信 龍天 打神仙谷級別既怪 即使10傷6爆擊 爆擊都有咁高既數字
除非佢連埋屬傷 黎講  一係佢就用緊廢怪黎比

BTW 我認真左
琴日合左龍天(250+237) 等升到250lv(或者225lv著拔都) 果陣做測試 如果有人想睇 (但係要一段時間,無咁多時間去升)
回復 支持 反對

#34 龍天之前未出武都係點爆擊.....高攻低爆個個本身都係低少少
范圍唔算細 諗下龜天 (雀天唔知)
敏裝同加MP少其實無咩關係...雀天帝套MP都唔多  龜虎天2隻照套先多
易死....差唔多啦....龍天武有閃 對比雀天有武有盾 龜天有生死 有龜 虎天多血
其實所有天王都唔會死..你唔會拎佢出去頂怪架嘛....(台凶祝斧),死左就走場再打多場囉
--------------------------
#36....你講緊咩?..
---------------------------
#37 低傷高爆我覺得都係龍天數字最高...(不過要試下先知)
(仲有上面提到既雀天符既劍仔....可以搵隻天草泥試 不過試泥都無咩用..)

打廢怪無咩好講...最多出多1下技...慢1 2秒姐....(每場)
不過龍天係咁多隻最唔穩定 就係因為爆擊.....

人地睇血打輸出....打幾下就幾下(龜天可能太細清唔晒..)每邊放幾野就走場

龍天呢?.....假設你打隻怪唔爆要6下 (1爆=3唔爆)
你好彩2下就打死 ,正常3,4野(1爆2唔爆/1唔爆連爆2野),運氣差5野都有可能
咁你實際打怪 應該每邊都放幾多野呢? 狂放,等佢打死左先轉另1邊? 咁又間接慢左
放3野,咁佢2野打死或者仲差少少血先打死 你又想嘔血
(無錯..就係打冰肥升LV......)

人地邊有講打3尾.....你睇錯....
係有就無敵啦......6WX3=18.....4下技KO
3尾雷屬....屬傷唔關佢事
(我"估"係打緊20-30W血既怪啦 不過都唔關事)
回復 支持 反對

beasilter 發表於 12-2-2019 09:03
用龍天同其他天王比 我都要認同上樓既講法
正服黎講龍天比較起其他3隻天王係清怪上(除打天)
係差左少少。 ...

見過扣抗流+明凶(未覺醒)  
1秒-2秒噴死左隻秦王BOSS

回復 支持 反對

龍天勝在1隻夠殺 打天唔洗轉陣咁煩
要轉轉天王都夠做
千幾蚊打天最top算抵啦
搵明凶點比,一打幾隊天怪就見真章啦
回復 支持 反對