打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 重玩既新手,想請教下大家

我以前玩巨商嗰陣剩係得神獸,跟住原來依家已經出到去天王
合天王係咪同我以前合神獸一樣咁貴?

同埋仲有想問一問,依家有啲咩2轉必備㗎
點解我見而家冇乜人用燕1既?冰牆已經冇用啦咩?
花2又勁左好多咩?我見好似好多人都用
回復

推薦

因為我今次重玩唔打算用太多錢
所以想睇下有啲咩最經濟嘅陣容
回復 支持 0 反對 1

最經濟:龜天金巨天使,打唔晒全地圖,因為坦唔夠硬,
回復 支持 反對

要平合天王黎私服啦
一隻天王500內
回復 支持 反對

買帳最平
回復

如某人所講 買ACCOUNT最平

天王要用神獸合. 但係封書(在所有SERVER)平過橘子個陣. 所以平左

「必要」2轉(OR3轉OR「4轉」) 金 巨   edit: 雷公覺醒

燕1冰牆因為有180同200符有冰牆技  所以MP女或者燕2/3都可以用到冰牆
(MP女1魔補1.2魔 燕1-3 1魔補2魔   2/3轉用武器技要用解封符)

花2/3多人用  因為佢裝解封符可以用到念技  而花3有基礎抗性  打怪升LV冇咁易死
(寧3 都可以, 陰亦可以用賽3 或許3...甚至風系蜜蜂 因為依家有大炮同針可以用到減抗技)

BTW 用燕3補魔  用3轉/怪物代替陰念 因為E+升LV習慣係暴走
所謂暴走係入多隊怪  然後入戰後啲怪亂排 會排到好近 所以要多啲抗 冇咁易死   打某啲怪亦都唔會被定身

金巨所謂必要都係為咗暴走打法  但係如果閣下冇裝. 或者將位唔多 都難以暴走
同埋如果只打一種怪 只用其中一隻都可以(睇下咩怪)

如果只係打一至兩隊 金巨都唔算係必要
回復 支持 反對

家下係輔助兵比主力書出重要
回復 支持 反對