打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [ 完美世界 Online 專屬討論區 ]

羽芒VS靈法:勝率(90%)沒有懸念,除非你停電或者操作,裝備完全跟人家不是一個檔次,否則你連射2個普通攻擊人家就掛了。

羽芒VS體羽:勝率(60%)裝備首選單金防,孔裝首選白玉,再選黃沉。羽靈在決鬥中是所有職業中占的優勢最大的,能自己加血,多半情況還和你事先說好不讓你喝血,還要和你
站很近再開始決鬥;而且羽靈在決鬥中視決鬥者為怪物即使滑鼠選中的是決鬥者用加血技能也是加的自己,因此很多羽靈在離開決鬥後就不會PK了,因此野戰的加血操作要比決鬥
難上許多.然而儘管羽靈獲得優勢很大,卻存在著致命的缺點就是只有金系魔法(羽箭羽刃攻擊低,許多羽靈不會用寶貴的一招出羽箭).因此PK羽靈最基本條件是金防一套和擋1
招的血量.經測試60%金免時,3600-3900法術攻擊的全靈羽靈高級真元爆發後再放10級狂雷天威打人是2200血.一般羽芒有好的金防裝能到4000左右50%金免那麼能抵擋全靈羽
靈高級真元爆發後再10級狂雷打2500血左右,因此自身的血要過2500才是勝體羽的最強優勢.當然這只是用1個全靈羽靈的最大傷害來做最大額的估算,你實在沒這麼多血也能憑
運氣拼爆擊殺掉羽靈的.
回復 支持 反對

Originally posted by 勁人阿 at 2006-9-22 23:17:
問下武俠pk正唔正同埋呢 打王勁唔勁= =

我覺我一般law~因為其實佢似敏型o既戰士~
如果你話邊個勁呢..玩獸人law~佢係真正o既血盾(<----我諗係戰士特色掛....)

講到pk呢........隻game做我唔錯~
各個job都好平衡~無話邊個勁~玩技術law~
但係話就咁話~但係我覺得佢一般law pk方面~~~~

Originally posted by edwardtam000 at 2006-9-23 08:35:
好好玩,,大陸公測左未,,我down緊

公測左好耐~~~

Originally posted by lovechestnut at 2006-9-23 09:22:
《完美世界 Online》9 月下旬....hk...how time can帳號註冊?

短期內應該冇香港server住~~~
所以如果要註冊帳號~就要台灣果邊

Originally posted by lonely666 at 2006-9-23 17:57:
有冇人知妖精佈網抓寵的-沁雪花(丛)-係邊到呀

呢個就唔知law~因為未玩過~
不過我諗個任務個提示到應該有個座標~
你睇下有冇~~~

Originally posted by 勁人阿 at 2006-9-23 15:16:
武俠要點?

俠客什麼都不行,真的,但是就一點在擁有足夠元氣1BY1的決鬥;正常的俠客擁有最大的贏面。基本屬性方面力量提升攻擊和物理防禦,這個是按%比提高,基數是自己的等級數值相應的攻擊加上戒指以及武器攻擊,所以越到後面由於武器攻變高,等級變高力量影響會越來越明顯,相對來說斧頭攻高些,力量影響也要大些;敏捷則是命和閃以及致命率,俠客1敏是10命10閃(原來是10命9閃)20敏=1%致命率(其他物理職業羽芒1敏=9命,6閃,獸是8命8閃?法系加的N少可以不考慮比如人法是2命2閃);體質+HP和物理魔法防禦以及HP恢復,1體=10HP,對防禦方面影響較小。作為物理職業靈力一般不做考慮。
然後有關裝備的加點問題,所有物理系職業的裝備所要求的力和敏之和按每級平分需要投入3點(減需不在此範圍),重裝每級2力0.5敏,輕裝1力1.5敏;斧頭2。5力,0。5敏;槍2力1敏;劍力敏都是1。5;拳則是1:2。
由於俠客後期技能會分支,所以需要決定主修某一系(可以輔修另外相近的一系彌補不足),其中各系的特點是——
劍,比較中庸,擁有最多的中程技能龍現,追魂,萬劍;單系強力技能是第3,4招,劍氣和萬劍;練級速度和拳差不多,普攻比較有效率,練級速度在俠客
回復 支持 反對

Originally posted by 勁人阿 at 2006-9-24 12:52:
[ Last edited by 勁人阿 on 2006-9-23 at 01:05 PM ]
http://xadown.it.com.cn/13846//g ... 065//word2v286.rar
個網扯錯架wo

好多謝哂你話我聽~我已經改番
http://xadown.it.com.cn/48999//g ... 0065//word2v286.rar
↑呢個應該得∼唔得再講∼

Originally posted by [H]死靈 at 2006-9-24 14:24:
冇香港呀??
如果係台版...免費就好
唔係既要買點都幾煩...= =
當然緊係希望佢整個香港server啦...

同埋台灣封測d ac係寄嫁喎....
咁未有排都冇得試(:/.\

[ Last edited by [H]死靈 on 2006-9-24 at  ...

台版係免費架~不過佢免費o既意思係咩呢~
係用點買一d好強o既武器?定係真係一個$都唔駛用呢?
都重未知...........
不過就唔會有香港server住law宜家~
不過我諗~如果香港方面反應好好~
應該會開香港sever都未定~~~

[ Last edited by b_leeba_la on 2006-9-24 at 03:06 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by waiwai152005 at 2006-9-24 17:38:
我驚我部機玩唔到--

遊戲配置
最低配備
CPU:Intel 賽揚 800
記憶體:256MB
顯示卡:32 MB記憶體
支持3D圖形加速
DirectX 8.1a以上版本
(GF2系列或同級顯示卡)
作業系統:Windows 98 / ME / 2000 / XP皆可

推薦配備
CPU:Intel 賽揚 1G
記憶體:512MB
顯示卡:64 MB記憶體
支持3D圖形加速
DirectX 8.1a以上版本
(ATI 9550或同級顯示卡)
作業系統:Windows 98 / ME / 2000 / XP皆可

Originally posted by alvinkwok at 2006-9-24 17:55:
click台灣申請封測個icon,彈出黎果頁乜都無既= =

未到時間~
話動時間: 於 09 / 29 ( 五 ) ~ 10 / 3 ( 二 ),每日晚上 19:00 開始申請帳號 。

Originally posted by [H]死靈 at 2006-9-24 22:01:
係送包= =""
連碟果種~~佢話寄去你屋企
所以for台灣only....

但係我見d game書話送ac~
我諗o既然game書都送到~
我諗隻碟佢到會送埋~
就算有~佢應該會俾人下載掛~我諗.........

[ Last edited by b_leeba_la on 2006-9-24 at 10:47 PM ]
回復 支持 反對

大家講左咁耐~我諗都幾認識隻game~
不如大家講下你地會玩咩job~~~
回復 支持 反對

Originally posted by *>小龍女<∼ at 2006-9-27 17:31:
我想玩人類法師--勁唔勁ga???
仲有pk 吃王ge話咩職係最強????

其實呢隻game各個job都好平衡~
所以都係玩技術law~~~
回應番你個問題
我本人就應為【人類法師】都係一個唔錯o既選擇~
其次就【獸獸】/ 【武俠】law~~~

Originally posted by 凍檸樂 at 2006-9-27 19:22:

封測都未開始- -
洗唔洗咁快...
定係你話其他版本?

有無人知係香港有咩方法羅帳號???

仲有幾時封測?

香港短期內都應該唔會有server住~~~
所以想玩,就要玩台灣server

【於 09 / 29 ( 五 ) ~ 10 / 3 ( 二 ),每日晚上 19:00 開始申請帳號 。】

活動詳情:
1. 09 / 29 ( 五 ) 開始至 10 / 3 ( 二 ),為期 5 天,每天晚上19:00 開放申請,玩家可於網頁
申請限量封測典藏包,每天僅開放 2000 名玩家進行申請 。  
2. 官方將剔除重複申請者與填寫資料不正確者,並依申請時間排序的前200名為確定得到
CB 帳號者 。  
3. 玩家可於隔日下午 15:00 上網查看是否可獲得限量封測典藏包,查詢未獲得帳號與光碟
的玩家,可於隔日再申請;查詢已獲得的玩家,請勿重複申請 。  
4. 09 / 29 ~ 10 / 03 期間內確認得到限量封測典藏包的玩家,將於10 / 12( 四 )統一以限時
掛號郵寄方式寄出 。  
5. 所有擁有 CB 帳號之玩家,將有比其他玩家提前申請 OB 帳號的福利唷,若 CB 帳號玩家
於限定期間至官網申請 OB 帳號,則可獲得 OB 虛寶!請玩家妥善保留 CB 帳號密碼,不
要隨意對外公開 。  
6. 為確實將虛寶送至玩家手中,玩家於 OB 申請帳號填寫個人資料時,請與申請限量封測典
藏包所填寫的個人資料相同一致。  
7. 由完美世界官方網站獲得限量封測典藏包的玩家,於限定時間內至官網申請 OB 帳號者,
還可獲得 OB 獨家虛擬寶物限定。  
8. 申請日期將另行公佈,請玩家注意官網公告唷!  
9. 確認獲得 OB 獨家虛寶之玩家名單屆時將公佈於官方網站。領獎時間請注意官方網站公告。

Originally posted by yuechunhang at 2006-9-27 19:53:
9月29日唔係僅以<掛號郵寄>方式寄送給<台灣地區>玩家炸咩??
點解大家好似好期待29號咁既??

我諗可能大家有小小誤解
封閉測試之【 限量封測典藏包 】僅以郵寄方式寄送給台灣地區玩家
<掛號郵寄>方式寄送給<台灣地區>玩家,
只係指個限量封測典藏包~而唔係話個CB account用掛號郵寄o既方式寄俾你~

[ Last edited by b_leeba_la on 2006-9-28 at 11:03 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by harlock at 2006-9-29 00:31:
想門下大陸版
龍騰伺服器仲係咪免費???

回復 支持 反對

Originally posted by harlock at 2006-10-1 17:12:

似乎要計費

龍騰都係要收費!!!
新手免費=開始遊戲,佢有限時既免費,過左時間佢會要求充值...-_-+

[ Last edited by harlock on 200 ...

可能大陸方面改左la~
之前係都有呢個倒數計~
但係一重新log in~就會回番10hr
但係宜家呢個情況......我都無能為力......
你當係試玩law~了解下隻game law~
唔駛去到台版先至學個系統~~~
回復 支持 反對