打印 上一主題 下一主題
收起左側

地球透支三成,人類再這樣的話...將會大量死亡!

所有人也在浪費資源,要停的話,除非你想過非洲窮人的生活
回復 支持 反對

回復 38# 的帖子

[基本上篇野冇料到]  我不覺得...難道你的片面之詞更可信...

溫室氣體包括水氣(H2O),水氣所產生的溫室效應大約佔整體溫室效應的60-70%,其次是二氧化碳(CO2)大約佔26%,其他還有臭氧(O3)、甲烷(CH4)、氧化亞氮(又稱笑氣,N2O)、氟氯碳化物(CFCs)、全氟碳化物(PFCs)、氫氟碳化物(HFCs),含氯氟烴(HCFCs)及六氟化硫(SF6)等。

二氧化碳對地球影響是不大,不過當地球二氧化碳濃度上升,你想想對誰影響大.

[我地唔發展經濟邊度有資本發展科技
冇資本發展科技點發展現行不可持續發展資源ge取締品]

難到發展科技只是為彌補發展經濟的過失?

那麼人類永遠不會反省.
回復 支持 反對

回復 41# 的帖子

哦,謝謝了,看來我有不少地方錯了.

不過人類可以在化石燃料用盡前,可以發現更可靠的可再生能源?

這就要和時間鬥爭了.
回復 支持 反對

是可以解決能源危機,但人類面對的問題太多了,懸崖勒馬真的能救回人類嗎?
回復 支持 反對

人類始終是大自然的產物,大自然是主,人類是客,人類想反客為主已經遺背了自然定律
回復 支持 反對

跑到別的星球?

如果可以,人類可以繼續生存,但人類的自私永遠存在,不久就被那星球容不下,結果人類就成了一

群星球破壞者.
回復 支持 反對

很不負責任的說法[[onion_28]]

不過.......我也讚同[[onion_40]]
回復 支持 反對

縱使知道自己不斷在破壞地球,但仍是繼續在做,因為我們已經習慣了
回復 支持 反對

不可能停止,人類已經接近滅亡的邊緣了

接受地球的懲罰吧,人類~
回復 支持 反對

我覺得你地依加跟本就係空想緊
咩都係得個講字 有冇實際行動先
同埋樓上有幾個人都話等或者拖得就拖
點解我地就唔可以有d行動
例如食飯果陣要知道個份量 食幾多煮幾多
唔好成日晒電 早d訓 (身體都好d) ...
§ted§。 發表於 15-2-2009 00:37

就算你點慳都冇用,你可唔可以叫政府慳?

食飯果陣要知道個份量 食幾多煮幾多    好多人都出去食

唔好成日晒電          可惜發電廠繼續發電

到左e個時代,人類只會愈用愈多
回復 支持 反對