查看: 11085|回復: 69
打印 上一主題 下一主題
收起左側

地球透支三成,人類再這樣的話...將會大量死亡!

http://hk.news.yahoo.com/article/081029/4/8z89.html
請大家睇下啊!多方面都指出人類就快玩完!
回復

就算到果時唔死~遲下都會死家啦!不如e家好好地咁享受好過啦~唔好念[[tk_25]]
回復 支持 反對

咪係....還死點死....不如留低最美麗GE回憶....死都有價值!!!
回復 支持 反對

算啦,人類已經冇藥可救=]
回復 支持 反對

#2 #3 就係有你地呢種人
地球先會咁快玩完 出左事就懶理
唔想方法補救 要咩都唔做等死係你地ge事
唔好累到其他人
回復 支持 反對

佢地都錯唔哂,試常下一日冇電會點?對人類既影響非常大

人類已經習慣依賴大自然了,就算現在立即補救也遲了,我們可以做的就是拖延時間
回復 支持 反對

原帖由 ken456654 於 2-11-2008 11:30 發表
佢地都錯唔哂,試常下一日冇電會點?對人類既影響非常大

人類已經習慣依賴大自然了,就算現在立即補救也遲了,我們可以做的就是拖延時間

只要適當運用資源 唔好浪費
加上用可再生能源 絕對唔會無得救
但係各國政府為左強大自己國家 就懶理
遲早佢地就會後悔當日決定
特別係美國 布殊真係好無恥

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
守衛~朗 + 3 有意思

查看全部評分

回復 支持 反對

未見過鬼都唔怕黑~之係話未到未日d人都係咁家啦~唉
回復 支持 反對

其實現在所說的環保就是拖延時間的例子

回#7,"適當運用資源 唔好浪費"???這句話好多有點問題

不浪費不代表不使用吧,既然不是,那就是拖延時間,地球的資源經過千億年時間儲來的,

但人類的厲害之處,可以在幾千年就把它用光.

儘管非常適當地運用,以現在的科技,也不夠我們消耗很久.

更何況,各國會放棄自己的利益,來做這些事嗎?

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
守衛~朗 + 4 詳細

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 ken456654 於 2-11-2008 15:22 發表
其實現在所說的環保就是拖延時間的例子

回#7,"適當運用資源 唔好浪費"???這句話好多有點問題

不浪費不代表不使用吧,既然不是,那就是拖延時間,地球的資源經過千億年時間儲來的,

但人類的厲害之處,可以在幾千 ...

地球資源係可以重生ge 只係e家人類過份使用
令佢無足夠時間重生 只要唔浪費同用可再生能源
時間可能係會耐d 不過咁樣係可以回復以往地球ge生態
但係做唔做 唔到我地小市民講 令人感到無奈
回復 支持 反對