收起左側

[SDVX] SOUND VOLTEX 香港Location Test (7月2日止,VZ / GW)

關閉 [複製鏈接]
我打算聽日2點去vz玩
睇撞唔撞到啦
火雞去北角打SOSAD+1
回復 支持 反對

VZ已到
現在就試玩去
回復 支持 反對

今日去玩
最後唔識死選了ALBIDA advance
大 爆 死
結論:難度響jb/rb和IIDX之間,玩熟左睇著個畫面大迴轉會有爽快感(?)
如果唔係7蚊的定價實在有d貴,到時正式抵港時我應該會每次去vz個陣coin番幾局
回復 支持 反對

(p.s. 我連jubeat都唔想打
Torchic╳小火雞 發表於 22-6-2012 20:56

+1
今日去vz只是打了一局jb
其他都是打rb和sdvx....

p.s.rb卡名 DEQUEST∞
     sdvx卡名MIA.S
回復 支持 反對

難怪撞唔到你地= =
我2點先黎到vz
之後4點到離開左

coin個度同感
部部機都成6,7個coin
我放個coin上去過一排又唔知佢去左邊=口=
甚至要同其他人夾定先後次序.......
回復 支持 反對

尋日2點去左vz會合,冇人見到我(hohohohoho
============================
SDVX:STEVEN L
JUBEAT:STEVEN L
R ...
lll161616 發表於 23-6-2012 12:41

我好似見到你響近jubeat個部開卡
唔知係唔係我記錯啦...
回復 支持 反對

只有jubeat係例外的,所以幾時都話jubeat係易玩的

純粹係禁,單純地去禁,易學唔難精就是呢

六神綱 發表於 23-6-2012 19:44

的確
當初第一次玩rb個陣成日禁漏top
到e家,早玩成個月的jubeat仲會high到格離掣搞到斷combo,而遲玩成個月的rb已經開始有幾首開始fc了.......

btw,bemani的遊戲,我相信只有IIDX先係真正的難學難精
難學,就係一開始玩個陣連511同gambol都要死幾次
難精,你見得個全世界得幾個人能夠fc到冥就知.......
回復 支持 反對

其實旋扭行直線個陣對手可以拿開先
所以冇想像中咁恐怖ga
不過都係好恐怖就是
回復 支持 反對

落選曲之一

不過將サヨナラ・ヘヴン整到咁快 的確又有d怪
Torchic╳小火雞 發表於 25-6-2012 00:30

e首歌參加左「第一回スピードアップコンテスト」,SDVX-FLOOR的第一場remix選拔
選拔的課題係將一d中慢速歌,像四天王中的玄武,還有傳說中會玩到狂bad同poor的GAMBOL等等,
remix成高bpm的快歌(bmp180以上)

所以見到d歌全部整到咁快係好正常ga...
回復 支持 反對