查看: 15378|回復: 99
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] SOUND VOLTEX 香港Location Test (7月2日止,VZ / GW)

關閉 [複製鏈接]

「創作的靈感可豐盛人生」這是我的想法,
希望各位能夠在娛樂中體驗究極效果的音樂機體...
                   ──DJ YOSHITAKA

等了很久了
早排台灣也進行過SDVX的Location Test
然後這次就輪到香港了

地點:
九龍灣 Virtual Zone (德福廣場二期6樓)
2部 7蚊3首
北角 Game World (北角站A4出口樓上)
2部 7蚊3首

日期:
2012年6月21日(THU) 至 7月2日(MON)
(本來是20日的 不過K社臨時改期了

詳細:
http://www.konami-asia.com/am/locationtest/index.php?lang=cn-t&game_tag=SOUND_VOLTEX_HK

====================================

關於SOUND VOLTEX:
簡稱SDVX,為BEMANI系列的新作,
以remix作為遊戲的主題,
玩家藉著適當時機,按下4個按鈕、2個長條按鈕或者扭下2個旋轉鈕令音樂產生變化,以進行遊戲。
而收錄歌曲分為三種,當中有部份也使用了初音ミク、巡音ルカ等等的VOCALOID作Vocal。

- 來自BEMANI系列其他作品的remix版本,
 例如RB的BrokenDiamond Dust、jubeat的ALBIDAEvans
 IIDX的smooooch・∀・Xepher

- 原創曲,當中包括來自VOCALOID、東方project的同人作家的原創作品,
 大家最熟悉的應該是來自APPEND TRAVEL的candii了吧

- 版權曲,包括來自EXIT TUNES提供的作品等(最近就推出了一堆翻唱作)

回復

免費試玩(?)
回復 支持 反對

免費試玩(?)
maxycy 發表於 19/6/2012 14:09

Konami:諗下好啦=]
回復 支持 反對

免費試玩(?)
maxycy 發表於 2012/6/19 14:09

台灣LT好像是30塊新台幣一鋪
即係7.8港元
回復 支持 反對

咁岩係今日放假- -
要等下星期再放先可以試玩...
不過今日應該會去VZ玩返陣先
回復 支持 反對

0.0我想知個長方制咩時候先禁?!!

睇黎要去試下先-33-~
回復 支持 反對

0.0我想知個長方制咩時候先禁?!!
AHxYUE 發表於 2012/6/19 14:36

上面有d一舊舊方塊跌落黎
果d就要禁上面果四個白色掣(short button)

當黃色長條出現既時候
就禁下面個長方形制(long button)

出現青色/粉紅色長條就扭動兩角的旋轉按鈕(アナログデバイス,不知如何譯了)
基本就是這個玩法

再不然搵首慢少少既歌既手元比你睇下
這個是來自GFDM的ヒマワリ
回復 支持 反對

咁係咪條長條扭向邊就跟佢扭?!-0-
回復 支持 反對

咁係咪條長條扭向邊就跟佢扭?!-0-
AHxYUE 發表於 2012/6/19 14:45

果兩碌野可以好好玩
樓頂由尾數上去第2條片你可以睇下

不過你可能見到好似好難咁
其實SDVX好似RB同jubeat咁 都係分左三個難度
易至難係NOVICE ADVANCED EXHAUST
我諗我第一次玩都係玩ADV先 唔敢一開始試EX
回復 支持 反對

-,,-咁佢有啲Z型位....快速扭一下?!
回復 支持 反對