打印 上一主題 下一主題
收起左側

[IIDX] [斯巴達] SPADA 交流及資訊帖 (SPADA 已完)

SPADA 已完請等待PENDUAL 資訊帖

評分

參與人數 1樂點 +30 Bravo! +1 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 30 + 1 精品文章

查看全部評分

回復

今代的預設曲大部份都不算簡單
假若不會拉碟的話就會很苦手
Torchic╳小火雞 發表於 16-12-2013 21:06

其實應該加多句   
   不會CN 某些曲也會很苦手lol
回復 支持 反對

生手問問:

Spada†leggendaria唔係幾明

入EXTRA的條件?即係我呢D低手會解唔到ANOTHER吧? ...
六神綱 發表於 17-12-2013 16:42

Spada†leggendaria同Limit Brust 差唔多
   每首歌都會隨著時間有唔同既phase
   一到phase 4 就只要達成個別歌曲條件就可以係EXTRA STAGE 開到個首歌全譜面
   phase1,2,3 就要達成共同條件同個別條件才會在EXTRA STAGE開啓相應的譜面
   簡單d 黎講 而家天叢雲剣係phase 3  如果想開Another 譜
   除左要係FINAL STAGE 玩指定歌曲之外
   你仲要第1,2,3首歌玩既難度合共33以上同埋HC
   否則EXTRA STAGE就只會出現Hyper及normal
   但一到Phase 4 (天叢雲剣Phase 4 預測是22/12)   
   你只需要在FINAL STAGE 玩指定歌曲並CLEAR   
   就能在EXTRA STAGE 選擇天叢雲剣全譜面
   當然  以上的前題是你有實力進入EXTRA STAGE
今代default曲冇咩好聽但又麻煩/_\
s71152341 發表於 17-12-2013 08:30

今代係詐欺曲多

但仍有良曲的出現    例如Element of SPADA

唯一失望的是贖罪之羊沒有專用layer及BGA
回復 支持 反對

部分資訊已更新

另外  購買初回限定OST 好似有紙公仔服裝送...(已訂揮手)
而且26號會有full combo 特效等customize 推出 (當然 需要利用權)

以及24號-31號期間遊玩SPADA 會送1套聖誕服裝  
1月1日遊玩貌似會送兩套服裝 一套新年 一套聖誕

1月1日-1月13日期間遊玩亦會送兩套新年服裝

合共五套服裝
回復 支持 反對

第一批來了
預防萬一我把#3刪掉給你去做個整合

再不過這次還真的是玩RPG...
上代都已經很RPG化了... ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-12-2013 19:12

玩法好像比Lincle Kingdom 更複雜w
好像有體力值?   
還有要好像要學技能  還是撿武器?
還有要跑地圖耶

btw其實我很期待IIDX 會有一個event 是玩FPS 的w
回復 支持 反對

唔該哂冥大同火雞大幫我update
呢排準備緊Final-Term Exam
真係冇乜時間update
回復 支持 反對

nico 終於有I will be back 既影片

雖然係DPA...        BGA...TAKA 又要被cut 大頭照了嗎wwwww

http://www.nicovideo.jp/watch/sm23212875

btw 見呢幾日得閒  呢幾日更新番個post 先lol
回復 支持 反對