查看: 10323|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 35PT攻略

其實篇野係上年整既..同埋係台灣論壇度發表,所以大部分都係書面語黎
不過應該都重有少少用掛,所以都係度post一次

35pt首先當然是先去玩具城(迷之音:誰也知道)
玩具城的去法是先在魔法森林乘船到天空之城
到達天空之城後別走喔!
在那個售票員再買一張去玩具城的船票(日版選項:第2個)
買完就去等船碼頭等船吧= =
經過一段漫長時間後就會到達玩具城
到達玩具城後一直向左行
行到一座塔的內部
再跳羅絲就會有一道木門
木門後就是35pt的地方

當時6個人做既pt

組隊重點
要組一個懂瞬移的法師(僧侶佳)和懂隱身的投賊(看完下文就明白)
而其他4個隊員方面,最好是40以上的職業,或者全近攻或遠攻的
達到以上要求才好去pt(否則浪費很多時間!!)
好了,事前準備完畢

第一關攻略:打完所有老鼠取走其掉下的所以黃卡,全拿了後就會clear
重點
法師的瞬移就用在這關

第二關攻略:這關要全部箱子打掉取走其掉下的黃卡
重點
這關到達前請只好派1-3個隊員入(不限職)
打掉下圖所附有的箱子就能召到另一個地方打四個箱子
(這時可以用ok叫其他隊員進去第2關)

第三關攻略:打完所以怪取走所有黃卡
重點
這關怪實在太多,如果是遠距職的都是慢慢打吧
劍士的話就用劍氣清,法師在補血就好,打完後別等隊長撿喔
因為場內怪多得很,幫忙撿一些吧
當清完所有怪就將黃卡掉出來給隊長撿吧(一共32張)

第四關:將5間房內的怪物殺死後取走其黃卡
重點
這關分別有5間房,房內的怪物能力不一
由上至下分的話有1-5號房(不是法師就由上跳到底再爬上去吧= =)
1-3號房的怪物都可以由法師清
4-5則由物理攻擊高的職業清
而裡面的怪是看不見的,唯一打到他的時間就是他開眼的時間

第五關:分別在6間房內打完4個箱子取走黃卡
重點
上至下分1-6號房
1號和6號房都要由法師或賊進的
1號房用法師的瞬移
6號房用賊的隱身穿過兩隻怪物進去(注意那兩隻怪物一下扣9xxx

第六關:在3個箱子選擇對的上到頂層
重點
上法是133 221 333 123 111

第七關:打掉三隻積木機械人
重點
在上面有三隻老鼠,先別全部打掉
因為每打完一隻底下會出一隻積木機械人(一下2xx)
積木機械人懂得放技
分別是召小怪(只召兩隻黃色機械人一次)
打地面(一下大概1xx-3xx)
拿了三張黃卡就過關

第八關:派5個人站著箱子
重點
錯了的話就換箱子站

順序是

(真長=”=)

第九關:殺死怪物拿取鑰匙
重點
這是最後一關,所以請所有主攻的小心hp
法師要放魔心(一下6xx)
boss還會封技和暗黑
用聖水/明目劑/萬能藥就可
boss血量大概12萬,請做好心理準備
boss會放出魔法,盜賊隱身也會中
boss放出三種小兵(小心應付就可以)
boss死後就完成了

bouns round可以在1分鍾任打箱拿走內裡物品
打完後就會到拿獎品的地方

by 嵐

後記: 篇野封塵左一年,唔知pt有無咩大改動啦,無既呢篇應該都夠用了...d圖以前唔知係咪流量太勁死晒圖,依家應該會無咩咁大獲,有咩意見講一講,等我改改

[ Last edited by LinkIN嵐 on 2006-6-17 at 06:57 PM ]

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
遊俠翔 + 40 分數增減

查看全部評分

回復

「第五關6號房用賊的隱身穿過兩隻怪物進去(注意那兩隻怪物一下扣9xx)」
不是如8000ma???
回復 支持 反對

Originally posted by siukaihong at 2006-6-17 13:55:
「第五關6號房用賊的隱身穿過兩隻怪物進去(注意那兩隻怪物一下扣9xx)」
不是如8000ma???

可能我漏左,因為篇野無乜點改過,都係執執d字
回復 支持 反對

整得唔錯呀~支持~~~對於新手來說很有用~
回復 支持 反對

Originally posted by 惡魔M仔 at 2006-6-17 19:53:
整得唔錯呀~支持~~~對於新手來說很有用~

個時35pt既攻略都買少見少...所以自己都去整番個攻略,因為我依家都已經唔記得點做...
不過日本人好似玩pt勁左聽人講,今日去到覺得係我自己廢左-_-|||
第一關就唔知點解個隊長話@5張
無奈爆,跟住就走左人
回復 支持 反對

我好型ar
thx 嵐姐
回復 支持 反對

Originally posted by at 2006-6-18 20:41:
我好型ar
thx 嵐姐

請留意對話欄

真係好型ar!
回復 支持 反對

Originally posted by winglok115 at 2006-6-18 22:21:

請留意對話欄

真係好型ar!

lok唔好咁串laXD
回復 支持 反對

Originally posted by 惡魔M仔 at 2006-6-19 00:00:

lok唔好咁串laXD

lok其實係妒忌個陣無搵佢一齊解而咁串xddd
不過個日好似佢自己同日本人解定無on就無搵到佢
回復 支持 反對

[H]日本 該用戶已被刪除
回復 支持 反對