打印 上一主題 下一主題
收起左側

[公告]魔 堡

關閉 [複製鏈接]
Originally posted by Torchic╳小火雞 at 2006-7-18 15:32:

有「流動ip」的說- -

明天搞一個「掃黃行動」先
掃晒全場開老翻魔堡既人

鬥加得多分丫好唔好= =
乾脆做埋aoc區送分活動11 (發膠中別插我= =+)

這帖子是由 死黑 管理人員從 =世紀帝國 II= 版塊移動到 =AOC無品投訴區= 版塊的
回復 支持 反對

Originally posted by 死黑 at 2006-7-18 13:18:
經連日的考慮
現在正式宣布
7月19日 0時0分正式全面禁魔堡
開魔堡場者馬上ban acc(對戰網)
開魔堡主題貼者馬上扣40分及關貼
歡迎各會員舉報開改檔場者
每舉報一人,+2分
各位會員 ...

2分太少了!!
5分差唔多bao_36<<<我以前勁加人分的!!
開多個post講吧!!

這帖子是由 死黑 管理人員從 =世紀帝國 II= 版塊移動到 =AOC無品投訴區= 版塊的
回復 支持 反對

Originally posted by 鋸鋸 at 2006-7-18 16:32:

2分太少了!!
5分差唔多bao_36<<<我以前勁加人分的!!
開多個post講吧!!

那就5分吧

回復 支持 反對

Originally posted by 死黑 at 2006-7-18 16:35:

那就5分吧

會員越多舉報我越加多分bao_16!!
5>7>9>11>13>15>17....>39>40>40..........
意見如何bao_03??
樂古25仔大行動bao_11!!

回復 支持 反對

多多 該用戶已被刪除
回復 支持 反對

Originally posted by 鋸鋸 at 2006-7-18 16:44:

會員越多舉報我越加多分bao_16!!
5>7>9>11>13>15>17....>39>40>40..........
意見如何bao_03??
樂古25仔大行動bao_11!!

乜唔係無品區舉報咩?

Originally posted by 多多 at 2006-7-18 16:46:
箏保已經冇咩人玩!禁買魔保!姐係風箏d劇冇人玩囉!仲講版權,話人非法改檔!咁講呀!你咩野都係侵人版權!村屠咁多版!咪又係同人概念!殺曬1-6p/1-7p村長咁win!
村屠個最先作者有冇話人侵人版權呀!evo呀!達爾文有冇話你 ...

得閒睇下“艾”既簽名...解決你既疑問

[ Last edited by miracle_chan on 2006-7-18 at 05:01 PM ]

回復 支持 反對

Originally posted by miracle_chan at 2006-7-18 16:59:

乜唔係無品區舉報咩?

[ Last edited by miracle_chan on 2006-7-18 at 05:01 PM ]

無品區舉報<<<係!!
唔可以加分咩bao_40??

回復 支持 反對

Originally posted by 多多 at 2006-7-18 16:46:
箏保已經冇咩人玩!禁買魔保!姐係風箏d劇冇人玩囉!仲講版權,話人非法改檔!咁講呀!你咩野都係侵人版權!村屠咁多版!咪又係同人概念!殺曬1-6p/1-7p村長咁win!
村屠個最先作者有冇話人侵人版權呀!evo呀!達爾文有冇話你 ...

首先我想講 箏堡就算有人玩 冇人玩都好 魔堡都係侵犯版權 跟箏堡多唔多人玩是兩回事

我想告訴你什麼是版權 (請你明白才作出反駁)

如果人地整左個村逃 叫A村逃
你都想整個村逃 於是就整左個全新既村逃 (由起初到後尾都係你一手包辦)
名字為B村逃
因為你並不是由A村逃直接修改 所以這不算是侵犯版權
相反 假如你想整個村逃 就在A村逃中直接修改 並改名做B村逃
如果你未得到A村逃既作者的修改許可,你就是侵犯版權
睇返上面,假如作者額外整左個全新既村逃 由頭都尾都係作者自己整既話 基本上不會有問題
但係 作者從舊作村逃中修改 就算侵犯版權了 (除非果個作者批准你修改)

另外 關於進化論果度
我想講達爾文並不是一個製劇情的玩家 他是一個作家
如果係咁既話 咁全球都唔比講「進化論」呢三個字 好冇?

仲有 如果我記得既話
假如你發明了一個作品 完成後25年 果個作品就可以任意修改
(不肯定 自己問版主更好)

回復 支持 反對

Originally posted by 鋸鋸 at 2006-7-18 17:09:

無品區舉報<<<係!!
唔可以加分咩bao_40??

無品區有條咁既版規XDDDDD
06. 假如情況特殊,加分分數會彈性處理

Originally posted by Torchic╳小火雞 at 2006-7-18 17:10:

仲有 如果我記得既話
假如你發明了一個作品 完成後25年 果個作品就可以任意修改

乜唔係50年咩??

回復 支持 反對

評分:-10 | 原因: 冇野囉野來做!<<<有侮辱AOC版主之嫌~ | By:鋸鋸

侮辱版主就扣分
難道侮辱其他人便不用扣分?

[ Last edited by ─
回復 支持 反對