打印 上一主題 下一主題
收起左側

Death Note 真人版Movie前後編 [[專用討論區]]

重有我想知道樓主放主題歌個條LINK  ,,
點樣聽,,,我搵唔到,,,教下我可以MA THX/\/\
回復 支持 反對

上個星期日睇左.....
聽日再去睇多次.....
回復 支持 反對

原帖由 細琪 於 2006-11-11 19:14 發表
重有我想知道樓主放主題歌個條LINK  ,,
點樣聽,,,我搵唔到,,,教下我可以MA THX/\/\

其實條 link放左好耐嫁啦,可能已經唔得,音樂區個度好似有得dl
找唔到就pm我la
回復 支持 反對

今集明顯比上集緊湊左好多
跟慢d都隨時睇唔明=.=
真係好佩服作者+編劇
你完全唔會諗到既野佢地都諗到...

由頭到尾到好好睇
月同L都死晒
算係完美結局
是但一個無死都無咩意思
不過我想戶田都死埋
咁就真係一個full ending...

最可惜最後月比流克做瓜左
真係好慘...bao_29
回復 支持 反對

原帖由 廢柴 於 2006-11-12 02:46 發表
今集明顯比上集緊湊左好多
跟慢d都隨時睇唔明=.=
真係好佩服作者+編劇
你完全唔會諗到既野佢地都諗到...

由頭到尾到好好睇
月同L都死晒
算係完美結局
是但一個無死都無咩意思
不過我想戶田都死埋
咁 ...

劇情去得好快,始終都係得2小時多,編得唔錯嫁啦
我唔係咁想戶田死
回復 支持 反對

原帖由 雪落無聲 於 2006-7-28 10:11 發表
電 影 簡 介 :
《 死 亡 筆 記 》 是 日 本 漫 畫 史 上 最 快 衝 破 1 0 0 萬 本 銷 量 之 日 本 漫 畫 , 現 時 它 已 銷 出 超 過 1 5
0 0 萬 本 ; 由 於 廣 受 讀 者 吹 捧 , 迅 間 成 為 香 港 暢 銷 ...

可以再放上主題曲嗎??file has been removed!  還有希望你能post上第2集女主角彌海砂的劇照~
回復 支持 反對

睇黎死2之後小梨由多人識wo!
小梨即係做彌海砂角色果個!
回復 支持 反對

1.其實我想知道月希望佢老豆拎咩比佢???
死亡筆記???已被燒左既雷姆筆記, 或自己埋左既筆記???

2.L AND COP  點樣可以換到MISA個筆記??? 由MISA 希望換眼到訓落張床寫人名之間果段時間?????

3.即使困住月AND MISA , 就算佢地冇放棄筆記, 死神都可以殺人.....
咁其實死左人都唔可以證明到被困既月AND MISA係 KIRA, 2KIRA GA BOR......

BUT ANYWAY, 呢套真係好刺激....好睇
我會比4/5 分的.............
原帖由 F.Y.T.M 於 2006-11-11 18:44 發表

佢叫雷姆啊.......我覺得佢型過流克......

唔係AR~ 我諗佢指既係個"BB死神"(我起的,個原名有提過但FORGOT),佢好同情MISA.....
雷姆受托PROTECT MISA 既.................

P.S.好好笑既成份好多AR今集..........死神領域既描述AND L's面具
下有內容
================================
睇完好UPSET................
1.雷姆為左MISA 捨棄自己,
2. MISA 愛月愛得好深情, 月死好傷心
     (FOR ME, I DUN CARE THIS, 只是好唔開心MISA 冇左愛人)
回復 支持 反對

今集出左4本死亡筆記 @o@
正 A_A
回復 支持 反對

原帖由 憂鈐 於 2006-11-12 13:12 發表
睇黎死2之後小梨由多人識wo!
小梨即係做彌海砂角色果個!

係...佢係入面個look好靚
原帖由 ☆黃藥師★★ 於 2006-11-12 11:44 發表

可以再放上主題曲嗎??file has been removed!  還有希望你能post上第2集女主角彌海砂的劇照~

ok,放左lu,再唔得就話我知
至於女主角彌海砂的劇照,遲d再放

回復 支持 反對