打印 上一主題 下一主題
收起左側

Death Note 真人版Movie前後編 [[專用討論區]]

原帖由 ^0^ 於 2006-11-14 18:16 發表
有無人知道個bb死神叫咩名呀~~唔係流克,also唔係雷姆~~~佢好Q呀~~~

傑咩斯...唔記得左中間個個

(雷姆咁勁...應該比流克死呀嗎 ...嗚嗚)
回復 支持 反對

原帖由 月影X無 於 2006-11-14 18:42 發表

傑咩斯...唔記得左中間個個

(雷姆咁勁...應該比流克死呀嗎 ...嗚嗚)

好似係叫傑拉斯.....
回復 支持 反對

其實有樣野想問好耐..
不過唔知有冇人問過
點解...雷姆變左男仔gei
回復 支持 反對

你地有冇買到果本死亡筆記呀...係好多漫畫店都有得買..你地有冇睇一條規則呀.

死神都有男女之分.死神不能和人類發生性行為.死神與死神間也不能發生性行為.(大約咁寫)

好好笑呀...
回復 支持 反對

L  佢果面具真係爆笑,,,,xd
我有3個問題
問題1

L係米佢既真名既電影度???
我見到佢寫既好大板,,,,但係睇唔清楚><
有冇人知,,,如果知講出黎呀,,,plz...

問題2..
重有係comic  第7集入面,,L [比邊個 KILL  死左...係月,,,,定係雷姆KILL????

問題3...我想知死神同人類交換左,,,,MISA 就有死神眼睛,,,
咁樣阿雷姆 佢仲有冇死神眼睛可以睇到人地個名同生命值???
定係死神雷姆 E家 只係有MISA的眼睛 ,,一旦交換左就冇得睇到人既生命同名架啦

我唔明,,HOPE有人可以解答我既問題,,啦
回復 支持 反對

雷姆好善良///..佢又警告過呀月 叫佢唔好寫海沙個名落筆記
又幫海沙殺左個個 渡 ...最後連自己都死埋
回復 支持 反對

我記得漫畫o個度 ...L 死之前有提到L 個真名的..
好似係8-10集裡面有一集有講到佢個真名的..
回復 支持 反對

原帖由 細琪 於 2006-11-15 16:25 發表
L  佢果面具真係爆笑,,,,xd
我有3個問題
問題1

L係米佢既真名既電影度???
我見到佢寫既好大板,,,,但係睇唔清楚><
有冇人知,,,如果知講出黎呀,,,plz...

問題2..
重有係comic  第7集入面,,L ...

第1條就幫唔到你
第2條,月逼到雷姆寫L個名,如果雷姆唔寫,misa就會死,所以可以話係月間接殺死L 同comic一樣
第3條,雷姆同misa交換左隻眼,雷姆都應該同以前一樣,如果唔係點知L個名呢..
回復 支持 反對

原帖由 雪落無聲 於 2006-11-15 20:21 發表

第1條就幫唔到你
第2條,月逼到雷姆寫L個名,如果雷姆唔寫,misa就會死,所以可以話係月間接殺死L 同comic一樣
第3條,雷姆同misa交換左隻眼,雷姆都應該同以前一樣,如果唔係點知L個名呢..

哦,,,,,真係唔該哂,,,,

但係第一條,,,你係電影度,,,都睇唔清楚 L 的真名呀???
我見到佢寫好多野係度....好快,,睇唔到,,,

你講既月間接殺死L...電影唔係L佢寫名落DEATH NOTE 度之後死左...架咩

問題:電影中的阿渡,,,,係阿月殺死的,,,定MISA殺(見佢笑完之後個樣變左奸--)定係月迫雷姆殺死渡架??
回復 支持 反對

請問有無地方有得down黎睇 @@? 睇完想再睇多幾次 :lol
回復 支持 反對