打印 上一主題 下一主題
收起左側

情人節活動一 ソ ↙戀愛經歷文章↗(活動完結,多謝各位支持)

關閉 [複製鏈接]
參加者姓名: Robson

文章主題 : 心碎 ?

文章內容: 今日   我想同大家講一個故事  

從前有個男仔

他係一個論壇到識左個女仔

初頭   個男仔見個女仔好似幾cute

就陪她傾下 msn

無幾耐   個男仔鼓氣勇氣打去個女仔屋企

就係咁個男仔就開始左   晚晚打俾個女仔既習慣

有一次    個男仔要去比賽

仲話要令冠軍返泥

結果他失敗左

當晚個女仔鼓勵番個男仔

就係個一晚     他開始對個女仔有好感

過左一排     他地開始左

初初    男仔成日俾屋企人問

" 你係咪拍拖 ? "

個男仔次次都話 " 冇 ar "

因為個男仔驚屋企人反對

bez   個男仔好愛個女仔

個男仔好珍惜同女仔出街

因為男仔知道他已經無咩時間

他就泥要去外國讀書

就係走前個幾日

個男仔更登吾埋個女仔

希望可以令個女仔吾要他

可借    他呃吾到自己

女仔問 " 你仲愛吾愛我 ? "

個男仔話 " 我愛你一生一世 "

個一刻     天真既男仔暗自同自己講

" 等我第二年暑假返泥      一定會再同你一齊 "

無幾耐    個男仔就去左外國

因為時差問題

他地好少傾到計

但係男仔更登 4:00 a.m. 起身

希望可以同女仔多 D 時間傾計

有一次    他地嘈交

男仔好嬲   

Finally    男仔同女仔再一次和解

但係男仔知道

異地戀情係好難

他地再係一齊只會令到女仔吾開心

係個時     男仔依然好愛女仔

但係男仔好傻

以為女仔已經吾再鐘意他

於是     男仔決絕咁問清楚他地既關糸

並提出分手

係個一刻     男仔心碎左

但係他好天生咁覺得

當他番番香港    他地會又一齊番

係分左手後既兩個星期

男仔忍吾住打去女仔屋企

想哄番女仔

可惜男仔打左三次

每隔一個星期打一次

第一次   個女仔訓緊訓

第二次再打     女仔個細佬話她吾得閒

第三次打     女仔個細佬又話她係廁所

男仔感到絕望      男仔放棄左復合

個時係十月尾

係十二月中

男仔又有返信心

因為他知道他可以用 skype 打去女仔屋企

又可以再一齊返

正當男仔兩個月泥再次踏入女仔個網上日記

他發現係女仔個日記入面

已經多左兩個好熟既字

" 老公 " .....

係個一刻

男仔既呼吸停左三秒

男仔既心已經完全碎左

一齊已經完全無左

他亦發現

他只終冇忘記到女仔

一直以來只係自己呃自己

他感覺到自己既天真

他無喊到     因為他知道

喊只會變返以前咁

他要改變      他要忘記      他要接受 !

他問左自己一個好白痴既問題

" 你仲愛她ma ? "

男仔沈默左  . . . . . . .

當晚       天真既男仔對住電腦

寫下左

他地既

故事.

而我

就係

故事中

個個

天真既男孩

評分

參與人數 1樂點 +400 收起 理由
dh + 400 戀愛經歷版 情人節活動一 ソ ↙戀愛經 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

======================================
參加者姓名:浪月(game名 =_=||)

文章主題:那次的相遇

文章內容:
『不論31536000秒,你就是我的唯一。那天遲到的偶遇,使我發現你的存在,每天上學也在注意你的出現,每次看到你的眼神,你的笑容,使我在繁忙的生活中加上一點的喜悅,不知不覺也許愛上你,但不知要對你說什麼,因為連你的名字也不清楚的我在你心目中也許只是路人甲。』

事情發生係3個月前既某天...
  "拍拍拍!"...神早樓樓,邊個嘈生晒丫,阻住我訓覺。"阿仔起身啦!就遲到啦你!"我即時望下個鐘 7:10am
死火!遲左成半個鐘起身,唔知趕唔趕得切反學呢?唉~有理冇理,著左衫就閃。7:35 am 就出左門口。
  到左小巴站,排長龍...我好心急咁排隊,左望又望,希望可以搵到d同學跟佢隊,唔...果個咪係朱西?乜原
來佢咁遲先反學架~去唔去跟...佢隔離果個女仔係???我一見到果個女仔,心情突然得到一種非筆墨能形容
既平靜,"我都係唔好去阻住人地啦,走去做電燈膽好似唔係太好。"沖沖忙忙就上車,反到學校好彩冇遲到。
  第二日。"阿仔,尋日有冇遲到?"梗係冇啦,你阿仔我會唔會打破不遲到紀錄啊。"冇遲到就好啦,反正都冇
遲到,不如等埋媽咪先反學丫,我唔想排隊,想快小小反工司。"做仔既我當然會答應啦,跟我隊都冇咩所謂既
。又係7:35am 出門口 到左小巴站又見到果位朱西同學,又見到果位朱西同學既女朋友,今日我就有小小留意
佢,發現原來係F.3既女仔,個樣幾唔錯,中等身材,留長髮,不過我見到佢既眼神比我既印象好深刻,因為我係佢
眼神入面見到佢好孤獨,佢果種孤獨既眼神由我去到小巴站既一刻,望住我望到佢上車,我有小小心痛,因為果
位朱西同學出名係花心仔,一年換幾次女朋友,我為果位女仔感到悲哀。
  重重複複既日子,你眼望我眼,我又望你幾眼咁,過左冇耐...發現朱西冇同佢起埋一齊排隊等小巴,佢一個
人係到排隊,唔通朱西病左?過左幾日如是,只不過估唔到佢地咁快就分左手,當然,自出娘胎到而家都未拍過拖
既我係唔會明白,我只好每日咁望住佢自己係到排隊...點解,點解我會咁留意佢架呢...點解每日7:35am出門口
唔係為左我阿媽,而係為左另一件事情咁既呢...我心情好複雜,但係每次見到佢既神眼,佢所發出既笑容...
就已經令我唔想再去諗,因為我就係鐘意佢,我希望可以守護佢。
  自第一次係小巴站見到佢,我就不知不覺咁愛上佢,重未有著既感覺在我心中發出,我要每日都同一時間,風雨
不改咁係小巴站等佢出現。某日,因為某d事早左出門口,唔...排係前面果個,咪就係...!!好開心,今次係我第一
次咁接近佢,希望可以同佢坐埋同一班車啦...不過我見到佢係小巴站左望右望好似係到搵緊野咁,唔通佢有左新
男朋友?係到等緊佢?我好緊張,當佢望過黎後面果陣,救命...佢果種眼神殺左我啦...就黎升仙咁,不過我就鬆左
口氣,因為佢冇再左望右望,亦都冇男仔搵佢,太好啦!
  到左學校,又要排隊,唉~每日都有既早會,好悶,搵左排後面既同學傾計...佢!!??原來佢係我隔離果班F.3既人
跟住我每日都特登搵d話題同後面果個傾計,嘗試偷聽下佢叫咩名,可惜,到現在我都未知到佢叫咩名。
  某次午餐時間,為左等一位同學出去食飯而遲左出去,正係尼段時間,我又見到佢去左m記食飯,我即時叫埋果個
同學一齊去食,原來佢識我以前既一位同學,不過佢今年留班所以仲讀緊F.3,佢成日同佢d同學去m記食野,但係佢
果d同學入面有一個係"留班男"既女朋友,噢!原來搵佢唔難,只要見到果位"留班男"就可以見到佢。
  到左近排學校搞左個運動會,我去左藍色社果到坐,上天對我真係好,原來果位女仔同佢d同學同埋果位"留班男"
都係藍色社,我坐左係最頂果到望著佢,我知道佢見到我坐係上面,每次佢另轉面同後面果個傾計,我都會"無意地"
望下佢,搞到我係果兩日運動會入面猶如魂魄與本體分隔,本體坐係最上面,魂魄坐係佢隔離...哇~好恐怖-_-||
當然~為左接近佢,我都一行行咁坐落去,一見到有同學坐係下一行就跳落去扮搵佢,但都因為咁,令到我參加左既
全部比賽都冇去。咁就完來運動會,乜都冇玩到...但係我就接近左佢好多。
  有佢既存在,令到我平時更積極咁做下運動,為左接近佢,我心力交瘁,但係到而家,我都未知佢叫咩名...
究竟佢知唔知道我既存在...?

======================================
全部我自己打,真人真事(我自己既事)

評分

參與人數 1樂點 +2114 收起 理由
dh + 2114 同上

查看全部評分

回復 支持 反對

參賽表:
參加者姓名:bb479

我好想佢見到呢篇野

f.3 果陣.....同佢坐埋一齊...
開始果陣...覺得佢係一個好好既女仔.....
岩岩果陣心情好低落
佢就不斷同我傾計
由一開始只係得功課問題
到家常便飯既問題
我就慢慢對佢有好感
開始都唔知自己係唔係愛上佢

到我地交換左msn
幾晚同佢傾到好夜
我先知我真係love 佢
錯誤就係由呢一刻開始

我同左個fd 講
估唔到佢同好多人講我love 邊個
佢知道左
我同佢講野果陣......反應都係好冷淡
佢d fd 話我嚇親佢.....
我d 信心冇曬....加上f.2 d 唔開心既野
我既挫敗感好大
日日都唔開心

幾經波折.....又同佢坐埋一齊
有番話題.....好開心
我好希望果一刻停住

開心既時間又過去....
我倘msn 同佢表白
hahaha
失敗了.....
果晚我成個人呆了.....
不斷恨自己....

時間過得好怏
f.3 既 exam fail 左
f.4 入左唔好既班.....
佢係乖女...成績好好
佢倘全級最好既班.....我....ha.....我倘全級最差既班.....
天堂同地獄....冇可能....我好清楚
但係我仲放唔低.....
好希望有一日可以同佢倘埋一齊
好希望

..........................................................................

評分

參與人數 1樂點 +400 收起 理由
dh + 400 戀愛經歷版 情人節活動一 ソ ↙戀愛經 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

參賽表:
參加者姓名:◆雨過〥天晴°

文章主題:七天的愛...

文章內容:
你的愛情有幾天?
1個月?1年?
我的愛情只有7天....
你 信 嗎 ?
我想起我這7天的愛情...
不禁地哭了...
在矇矓的眼淚中看見之前的我..
在某一年的秋天...
天還是下著蒙蒙細雨..
我自己行到巴士站...
突然有個男仔撞我...
將我手上的書撞低...
佢看見馬上幫我..拼對我說了聲:對不起..
我們就是這樣見面的...
第2天...
我們班黎了一位新同學...
原來是他...
老師把他安排了坐在我旁邊..
我自己都不敢相信這是真的...
我們就這樣互相認識了...
回到家我的心卻整天想他..
難道這是愛嗎?
我不敢肯定...
但我意想不到的事...
第2天佢竟然說他愛上了我...
亦問我對他有感覺嗎?
我竟然情不自禁說了:有..
佢就好開心攬住我..
然後對住我說:做我女朋友..我會好愛你的..
我點了頭..
這樣就叫戀愛嗎?
他一這樣說我上甚麼堂都無心機了...
放學了...
我們就一齊拖住手放學..
我們這樣就甜蜜了幾天....
(中間的..不用講..你們也知道吧)
第6天..他悶悶不樂...
點哄佢都唔得...
番到屋企佢打電話黎..
你對我說了句:無左我..你可以生活嗎?
到了第7天...
我番到學校不見他..
打佢手機都唔通....
我再無見到他了...
老師說他退學了...
我回想他那句...
回想那7天的經過...
像是被玩的感覺..
但我第一次戀愛就是這樣過的...
可信嗎?

評分

參與人數 1樂點 +800 收起 理由
dh + 800 同上

查看全部評分

回復 支持 反對