查看: 1952|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[下載]制作影片必備

關閉 [複製鏈接]
控制台指令:
hud_saytext "0" = 關閉系統聊天信息
hud_centrid "0" = 關閉玩家id
net_graph "0" = 關閉處網路曲線圖  
hideradar "1" =關閉雷達   
cl_crosshair_color "50 250 50" = 綠色准心
cl_crosshair_size "medium" = 中等准心大小
cl_crosshair_translucent "1" = 半透明准心  
voice_enable "0" = 關閉聊天喇叭
hud_draw "0" = 關閉一切東西,時間,錢,hp..等等
------------------------------------------------------------------------------
sprites套件:

入面有兩個sprites 自試下 睇下鍾意邊個.

--------------------------------------------------------------------------------------------
高材質紋理套件:

download

--------------------------------------------------------------------------------------------
遲少少再發 blood 套件等等

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
鉛筆小新 + 10 內容精彩

查看全部評分

回復

我見過有人教改字體^^
識唔識整地型2D結構(線條)?
我見有d video得一個位好似無左塊牆既畫面, 點整嫁?

回復 支持 反對

回復 #2 [S]樟樟 的帖子

果d係用 cheat "opengl.dll"
可以做到你所講既冇佐塊牆既效果

你要的話可以pm 我,我唔方便發出 一陣俾版主話我 post 外掛

回復 支持 反對

我想要你第2個 pic 個sprites呀  (射ak 果個'
回復 支持 反對

用左高材質紋理套件會唔會lag架?
回復 支持 反對

fps 有可能會降少少
不足以去到lag既地步
回復 支持 反對

3xx fps -.-"""
我得60 -.-  我閂左垂直同步頂多上到100 -.-
但係唔知點解閂左垂直同步個cs反而行得冇咁順 -.-
行步路都疾下疾下...
omg..
回復 支持 反對

原帖由 BMKC[DaNnY] 於 2007-2-22 20:16 發表
行步路都疾下疾下...
omg..

疾下疾下可能係因為跳fps既問題
一時一秒60畫面一時一秒100個畫面所以疾疾地
回復 支持 反對

原帖由 [S]樟樟 於 2007-2-22 20:52 發表

疾下疾下可能係因為跳fps既問題
一時一秒60畫面一時一秒100個畫面所以疾疾地

唔係跳fps呀 - -
我冇閂垂直同步就60fps
閂左就100fps
但係閂左之後個cs反而疾lo -.-
回復 支持 反對

我本身整片 用哩個設定 用佐材質
我用nvidia
哩個設定睇demo fps 98~99
完全冇跳fps問題
原帖由 BMKC[DaNnY] 於 2007-2-22 20:16 發表
行步路都疾下疾下...
omg..

三百fps 果d都係改佐config 關去遊戲既一d效果換黎 fps
不過正常就算你用 8800GTX 玩cs 都冇咩可能過 200fps

回復 支持 反對