查看: 13197|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

走鬼教學(個人玩法)

haha,識我既人都知..多士好小教人玩走鬼..不過今日無啦啦心血來潮...有心情打呢編野...首先講我最熟既鬼先啦a_a

鬼的重點大部分新手鬼必須知道)

1.地圖最右木牆del左有6千金(5分鐘內木牆會消失,但係個人認為唔好比村起市,所以如果你見到其他人del晒你就唔好del啦,如果d村無del的話大約在00:04:30-50秒del吧)

2.點出"bug王.威"同埋"bug王.x"(唔記得個名-.-)??因為哈囉攻擊會飛出斧頭既物體,只要哈囉向住bug王打.d斧去到買果個格度..就可以出到,當然..一定要2000金先出到)p.s.bug王會係原地個位1分鐘加1次血,即使買左後都會加,所以唔好一早買完拎佢出黎玩-.-最好留佢係度加夠血先攻

3.  5分鐘後會有快速工人..可以出黎行下睇野,10分鐘會消失

4.基本玩村逃做鬼都係要入完王再入兵.因為d王會食晒d箭/炮..後面既兵就唔洗受傷p.s.村識控塔除外

5.一開始想快攻的話必定要出bug王+加兵血+攻..個人認為一開始計兵種的話騎弓最好

6.行沙只需要用shift+z,再配上不還擊,入到沙入面再禁返堅守,至於入王既所有王一定要禁不還擊/堅守,用其他好易出沙,出沙地會狂扣血

7.用象可以1次過打1個單位..姐係人地壘兵.壘兵整個單位都會扣血,同埋1:40分果隻火炮都係成個單位咁打,打壘兵可以先入步兵王2-3隻,再入象,咁樣d步兵王死晒,d象就岩岩好入到去打壘兵,(有時d步兵王未死仲可以del去..方便象入去,個人做法)

8.加攻區旁邊個區有6舊木牆,果度係出船位既木牆,del左其中1個指定出船位會停止出船,而出船有指定數目(唔記得幾多)

9.攻海的話可以先入王,再用神風船入去,可以炸死唔小兵

*10.入兵方法(只限個人):我會將所有要入既兵禁不還擊.之後叫佢地行去人地守緊既位置(空地)禁樣d兵就會向住果個目標前進,前進其間因為不還擊所以唔會停.到左你覺得岩既位置就可以禁返堅守/其他

11.用車方法:好多人整係識入車狂打.其實車唔係無敵,因為車太小血了,所以入車前我認為要入隻較高血既王,等d王入到去再入車係後面打兵,如果前面d兵頂住自己行路,可以直接del去

暫時諗到鬼係得咁多,有乜問題可以再係度問我

村..遲d先打啦-0-

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
miracle_chan + 5 原創內容

查看全部評分

回復

無人回架= [ 唔打埋村啦..發脾氣.\/.
回復 支持 反對

算啦=口=
而家新年個個都唔得閒架啦
邊有人上黎
話時話.
走鬼本人認為幾難玩=,=
次次都輸既..
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

-0-入路方法一早研究倒..回下你支持下你既心血
回復 支持 反對

good^^回下你la
回復 支持 反對

=3=
最易電腦報到xD
回復 支持 反對

原來你出左教學
我岩岩先見到[[bao_05]]
回復 支持 反對

原來你出左教學
我岩岩先見到[]
麻q煩 發表於 8-2-2009 16:51

入親場都無人識玩..諗住教下人玩..點知d人唔會黎教學區睇= =無人回,..,好慘
29作者快d改走鬼村啦.\/.
回復 支持 反對

多士
29作者唔係話要讀書
比左 幻x 改咩
回復 支持 反對