查看: 13111|回復: 71
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [原創] 攻敏人升級心得 [1日40] (更新裝備資料及心得)

下午開左隻 攻敏人...就同大家分享小小心得啦  見升得幾快, 而且唔洗用寵物

我一開始既狀態

10力  5體 5敏  屬性 火5水5

一開始的確幾易miss, 而且防唔太高 ( 建議買鎧衝防 )

盡量快小小升到用到弓 ( 看敏需求 )  途中 2敏1力

每10級加5體 ( e.g.  1升到2級 加2敏1力,  2級升到3級加1敏1體1力 )

當你夠防 ( 怪合擊扣你 0 / miss ) 既時候...就係你出頭既時候

一開始升到5-6級, 換把勁小小武器 就可以衝入樹洞, 亦可以長途唔洗出寵物旅程
升到夠換弓, 就可以去猩洞 ( 波村門口 ), 因為個度既怪比較小血敏低, 而且屬性一致, 唔會有一種特別打得冇力

當你升到25左右 ( 5個鐘內差唔多可以 )  就可以去廢墟門口

廢墟門口 同 猩洞既怪屬性差唔多, 所以唔洗太擔心會冇力

30級以上, 就可以衝去龜洞

我而家35級

屬性   力46  敏56  體20  靈0      

打龜洞完全唔洗出寵

要注意既, 係你發覺太易miss就記住加2敏1力, 而且記住比怪打得唔痛 ( 扣0-5) 先好去第二個地方

優點: 清怪快升級快,  而且唔洗出寵

缺點:  以後練寵麻煩, 而且小弟暫時未知往後單升日子如何

裝備資料

一開始, 可以用新手棍 用到20敏左右

之後就請各位拔下草

1x Lv開始, 就可以去波馬村買一把骨弓(1500$), 買件好小小既兜 (本人係用+4防+4攻), 同埋 鎧(高防, -敏唔怕)

3x Lv, 你夠26體, 就可以轉 34防既鎧 (我41 lv先用到)

記住, 你防夠, 怪物打你 0 - 5, 先好挑戰第二個地方 ( 第二個地方 怪都要扣你0 - 5 , 如果唔係番去慢慢練多陣 / 買件防高eq 先 )

以上只係小弟小小心得, 希望幫到大家=)

波馬弓 5 Lv弓心得

相比起 骨制弓 Lv2, 波馬弓最大射箭數 應該係6~7支, 而骨弓只有 4支

當然, 有時波馬弓只可以射1支..囧  平均都有4~5支

而且命中比迴力標高出不小...都不錯的說

以上係波馬弓小小心得...=   =

希法爪 ( 5 lv爪) ,

一次可以打4次, 死左會自動打第二隻,

是不錯的說

由joam9092提供

小弟   醉〞情軒  上

有問題可以add我msn

ken42491@livemail.tw

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
細銘仔 + 20 原創內容 如加上圖片~佳

查看全部評分

回復

我都係攻敏 e+再開個靈人升寵~@@~
回復 支持 反對

我都係攻敏 e+再開個靈人升寵~@@~
dennischeng 發表於 28-3-2009 03:51

敏攻人都可以用希法爪, 組新手升=)

都好快
回復 支持 反對

全部弓都係係波馬到買??
咁d爪邊到買..
仲有d弓同爪幾敏用到..
回復 支持 反對

全部弓都係係波馬到買??
咁d爪邊到買..
仲有d弓同爪幾敏用到..
wah225 發表於 28-3-2009 19:43

波馬弓 2敏

1500骨制弓40敏

爪希法村度買

希法爪都係 單位數既敏 就用到 =)

希望幫到你
回復 支持 反對

咁幾錢到-0-
5LV唔知買弓好定爪好...
回復 支持 反對

咁幾錢到-0-
5LV唔知買弓好定爪好...
wah225 發表於 28-3-2009 21:04

爪 8000

弓12000

如果你出寵  可以用爪

如果你想速升Lv  可以用弓 =)
回復 支持 反對

好貴-.-成1M2..點會咁快搵到咁多錢-0-
回復 支持 反對

好貴-.-成1M2..點會咁快搵到咁多錢-0-
wah225 發表於 28-3-2009 22:02

賣3次索引 都已經有12000了= =
回復 支持 反對

問題係打到先得-.-
回復 支持 反對