查看: 3823|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 本人的衝裝+10心得_請慎入,衝裝是會上癮,忌貪心

很多人都想要一把+10或以上的武器

除了攻擊力更佳,輔助刷圖外,那閃爍的光芒,的個+10數字,更象徵著玩家的地位。

但衝裝的時候往往會帶來失望

看著那裝備從+8回落到+0

那些錢就像賭落大海一樣,痛心無比。

那廢話少說,我把自己收集的資料及心得寫下來。

請謹記,這只作參考。聲明沒有追究權利

我的衝裝方法如下:

首先,準備大量的錢(約1000w到,只有100w的是不大可能成功,知道財不入緊門)

炭大量

日server的經驗是+8以上就會爆

但憑個人經驗及傳言,上+11之前,粉、紫、綠色的裝備都不會爆

所以要大量現金,準備失敗再衝

頭8個等,直接丟進凱麗組的強化牢,

+8之後,先放在一邊(若從+1開始至+7從沒有失敗,請直上+9,成功機會很高)

而一段時間(最好1天後),直接丟至+9

+9後,同樣等一段時間,(最好是一天後,謹記心急是不能成功的)

然後先準備白色的墊子(愈平愈好,我準備的是賽麗亞買的破布束腰)

準備約7-8個+6的白色墊子

然後丟墊子到強化牢

當連續兩個+6的白色墊子,是連續兩個,

你會取得2個+5的白色墊子

這時候再將你要丟的+9武器放進強化牢

就有較大機會取得+10

這背後的原理是以撞機率的形式

以前2者失敗換來後者成功(但並沒有實證,純粹推測)

小弟嘗試三次同樣的方法,

有2次成功,1次失敗

亦有說法是等衝裝達人失敗,就直接丟

亦可能成功,但我從未試過。

在此表示此乃個人經驗,不是一定成功

亦請高手老手們賜教新方法。

p.s 墊子亦有人說是心理作用。我也覺得是,但也甘願犯險,

當你心癢的時候,可以一唱王傑

衝裝是哭泣聲,哭泣聲絕無意義,冷靜一下。
回復

衝裝多過你洗頭
回復 支持 反對

冇sense就讀多幾年maths吧..
回復 支持 反對

冇sense就讀多幾年maths吧..
艾石石 發表於 12-11-2009 01:24

nonsense算唔算sense
算既話佢都有
回復 支持 反對

石用英文撻人
回復 支持 反對

回dnf: 爆裝多過你沖涼=v=

仲有+8會爆係一定唔會係紫 綠 桃............
日服紫 綠 桃+8係一定唔會爆= =.......除非改左....不過據我半年前仲玩緊係一定唔爆......
+8會爆都一定只係白同藍裝......據我所知 dnf衝裝係睇運氣的.....無咩野祕訣的= =
試過3個人衝+13一齊爆XD
係唔係呀樓上
回復 支持 反對

回dnf: 爆裝多過你沖涼=v=

仲有+8會爆係一定唔會係紫 綠 桃............
日服紫 綠 桃+8係一定唔會爆= =.......除非改左....不過據我半年前仲玩緊係一定唔爆......
+8會爆都一定只係白同藍裝......據我所知 dnf衝裝 ...
battlesunx 發表於 12-11-2009 23:46

dnf衝裝的確係睇運氣的
我用720k左右就有把+10 40lv紫自動
之後我再用10m都沖唔到55紫手套上+10....(心還在痛呢~~~
回復 支持 反對

就算DNF係咁計

你都計少左一樣野

唔係得你一個衝緊裝 你搵野洗失敗率..都有人洗緊失敗率
所以呢...............

自己領悟下
回復 支持 反對

洗失敗率根本冇用
衝愈多裝只係令總成功率愈接近"理論成功率"
同擲骰仔一樣
出單出雙既理論機率都係1/2
但如果只係擲幾次既話
結果係同理論上既機率差好遠
而當你擲既次數愈多
出單出雙既機率就會愈黎愈接近1/2
洗機率根本係呃自己
回復 支持 反對

洗失敗率根本冇用
衝愈多裝只係令總成功率愈接近"理論成功率"
同擲骰仔一樣
出單出雙既理論機率都係1/2
但如果只係擲幾次既話
結果係同理論上既機率差好遠
而當你擲既次數愈多
出單出雙既機率就會愈黎愈接近1/2
洗機 ...
wkh900624 發表於 13-11-2009 11:10

真實既就話無影響姐
game入面好難講a_a  d系統咁正
回復 支持 反對