查看: 14205|回復: 124
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[全新搞作]屬於Runescape人既世界盃燈神遊戲!

OMG I am damn bored to play this game!
OMG Girls think that I am toxic coz I play this game!
OMG I can just wander in Runescape, I have nothing to do!

以上有無您既情況出現?
唔緊要! Nakuz Runescape版有新搞作!

近排最Hit既係咩!?
立法會政改方案? 頂 關我鬼事咩 我只係一個不問世事既80後!
書展禁止靚模搞簽名會? 頂 去書展係為左睇她地 依家咁連去都唔駛去啦 留番屋企做宅男囉!
全部都唔係!!
只有一樣野 就係
4年一度既世界盃!

馬上入正題!
呢個世界盃燈神遊戲目的就係令大家係Runescape之外接觸一下世界!take a rest!
向沉迷打機說不 向毒男說不 最緊要係之後向單身說不!

遊戲會由16強正式開始, 呢個Topic將會不停Update,
大家每日可以有一個競猜機會, 競猜每日精選比賽贏利隊伍!
除此以外, 仲有世界盃冠亞季軍競猜! 猜中哂 終極大獎醒比您!

估中左當然有獎, 獎品分面當然少不免Nakuz分 10分唔吸引? 好戲在後頭!
當您積極參加呢個遊戲, 而且估中場數位極眾人, 比您一個CC rank!
哇 係咪真架? 爭餐死既CC rank咁易就有? 當然啦 積極參與Rs版既活動都係貢獻既一種!
估錯左既亦都唔駛灰心! 您既參與亦會受版主紀錄在案, 下次做銀星既話唔定就係您, 您或者您!

仲唔快D準備一下? 即刻去刨下書裝備自己啦!
如果唔係成為燈神被人恥笑就唔好啦~~~
Goooooooooo Goooooooo Goal!
回復

最後四強隊伍:

烏拉圭┐  ┌德國
   ├決賽┤
 荷蘭┘  └西班牙

勝方兩隊進入冠軍戰。
敗方兩隊進入季軍戰。

7 月 7 日 (星期三) 02:30 HKT - 烏拉圭 vs 荷蘭
7 月 8 日 (星期四) 02:30 HKT - 德國 vs 西班牙

四強已經出晒來~ 大家有咩心水 ??
請盡快遞表啦~ 所有人請在 7 月 7 日 00 : 00 前發言留 Post。
參加者可以在 7 月 7 日 00 : 00 前自由編輯留言。
另外,所有在 7 月 7 日 00 : 00 後,所作的編輯 / 發言,一切作廢。

四強分別為: 烏拉圭、荷蘭、德國、西班牙。

===============參加表格===============

Nakuz Name: 陳貓狗
RS Name: CF_MozmozBB

冠軍: xxxxxxxx
亞軍: xxxxxxxx
季軍: xxxxxxxx
殿軍: xxxxxxxx
燎原火 發表於 4/7/2010 01:02 PM
回復 支持 反對

世界盃已經完滿結束, 先為大家作一個統計先!

紅字為賽果。
烏拉圭勝:MU7C_Ronaldo Clmak814 lex
和:
德國勝: lex Clmak814
阿根廷勝: MU7C_Ronaldo 小笨紫  [H]stevencc wesleyku lex Clmak814
荷蘭勝: icy920801 manutd345 lex MU7C_Ronaldo 小笨紫 Clmak814
巴西勝: wesleyku

巴拉圭勝: eddiesam Clmak814
西班牙勝: manutd345 wesleyku
荷蘭勝: MU7C_Ronaldo wesleyku
烏拉圭勝: wesleyku
德國勝: wesleyku manutd345
西班牙勝: wesleyku MU7C_Ronaldo Gyathrandrik

第一位: wesleyku (7)
第二位: MU7C_Ronaldo (5)
第三位: Clmak814 , lex (4)

恭喜哂各位答中問題既朋友 稍後將由火火加分。
回復 支持 反對

笫1場 我估烏拉圭!
仲有我想問有無格式睇下點填?

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
燎原火 + 30 RS Forum 世界盃淘汰賽活動季軍。 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

參加方法都沒寫....無奈- -''
回復 支持 反對

笫1場 我估烏拉圭!
仲有我想問有無格式睇下點填?
lex 發表於 25-6-2010 21:38

參加方法都沒寫....無奈- -''
小笨紫 發表於 25-6-2010 21:51

其實無話特別格式 只係到左果一日就留底CM估咁就得架啦WO-_-
記得就係每日開波之前半個鐘就要估 我會係開波前整理好~
如果一定要一個既話就咁啦:

比賽:
勝利隊伍:

冠亞季就咁Leave comment ( 每日我都會整理架啦~ )
冠軍:
亞軍:
季軍:
回復 支持 反對

回復 6# Prince`

咁快估冠亞季?已家留定聽日個場得唔得-口-
回復 支持 反對

AC米蘭 加油
回復 支持 反對

AC米蘭 加油
Megarunes 發表於 25-6-2010 22:27

巴塞!!!!!!!
回復 支持 反對

德國 對 英格蘭         27/06 21:59

ENGLAND SURE WIN !@

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
燎原火 + 20 RS Forum 世界盃淘汰賽活動參加者。 ...

查看全部評分

回復 支持 反對