查看: 3943|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 華山論劍

頭像被屏蔽
回復

你最like唔代表九陰真經Online=武功絕學
回復 支持 反對

有武林絕學唔代表最強
只可能招數比較難破
或者一D基本入門武功破唔到
又可能破到都連唔到技等等
OR 有利一對多的招數
甚至開招技多 使先手成功率上升

但所有決定你勁唔勁都在於玩家控制效能
9陰係一隻會好難上手GA GAME 就好似瑪奇一樣
招式大家都會有
問題就是對戰經驗
因此9陰會同瑪奇一樣 又倒下中學習 又擊敗你的劍下學習如何擊敗他
一對一 一對二 一對多 二對二 多對多 甚至多對一 都是大學問
每一個學問都分分鐘要學一年甚至更多
大家要有心裡準備 玩了一個月也有機會敗在嘍囉身上
敗得多換來往後的強大 瑪奇如是 9陰更如是
回復 支持 反對

大家要有心裡準備 玩了一個月也有機會敗在嘍囉身上
敗得多換來往後的強大 瑪奇如是 9陰更如是
霍仔 發表於 29-10-2010 03:00

絕對同意
可能隻game要玩3年先上到手
最緊要係從失敗中學習
回復 支持 反對

開帖個個又唔自己發起話題先= =
武林絕學都唔少架嘛,應該由何說起?!
回復 支持 反對

回復 3# 霍仔

你所說的是「大智若愚,無巧不拙」?的確,我也是走此路條習武,學太極、詠春,內外雙修,卻不學招,只求忘招,精於基礎!但若非是聰敏過人,「大智若愚,無巧不拙」則只能應用於長時間才有小成的武學,如:太極、少林羅漢拳、金剛掌......

後發制人、先發制於,無論是獨孤九劍,還是太極,也是如此!

至於群戰......我相信能做到半步不留的話應該不難取勝!
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

我對絕世武功MO咩興趣
因為佢應該要設定得機率好低
可能平均一千個玩家只有一個有
因為真武林吧 人人都有一至幾套絕世武功那會正常嗎?
只可能講絕世武功O係識玩GA玩家可以屈機
O係白木手上也只會是嘍囉
招係死 人係生 E句大家一定唔會MO聽過
水能載舟 逆能覆舟(可能有打錯字><)
招式就放晒O係F1~F12 用得好 幫你殺人 用得唔好幫人地殺自己
這就是9陰走的路
回復 支持 反對

回復 8# 霍仔
招式放係F1~F12既話,咁打交一定好麻煩,要一橫排隻手周圍走...
會唔會放係NUM PAD個度順手D?!
即係可以LOCK住個堆野,排列分幾行,每行幾個NUM.
回復 支持 反對

回復 7# simonAQAQA

......太多錯別字,睇唔明!你講野一舊舊,似足你老豆,完全唔知你想講乜?

我開話題啦!劍術最強是哪人/哪些人?(唔計越女劍,阿青太屈機啦><"!)
回復 9# ~蛇仔~

我覺得F1~F4無咩問題,F12就...難少少= ="(SD都成日咁按)
下面F1 1~8+F2 1~8+F3 1~8+F41~8+SHIFT 1~8+CTRL 1~8同ALT 1~8就順手好多!
WASDF前後左右,空白就跳躍,開咗技空白/SHIFT 空白就用輕功都唔錯
回復 支持 反對