打印 上一主題 下一主題
收起左側

[劇情] 只求分享,不喜勿下,三打四(拜維之vs兩槍日哥)

兩個分析都很好,尤其第一個,指出係好多人既錯誤想法
好多時輸少少賺時間或者蝕d兵殺左幫拖果d可封人
但一d中手永遠只睇賺/蝕,唔睇長遠,即刻鬧人。
回復 支持 反對

揚揚 用心良苦
支持樓主繼續發帖分享!
回復 支持 反對

十卜十卜~~~
揚無私的心得分享與奉獻
實在獲益良多
回復 支持 反對

個6p真係夠彊 連20%實力都用唔到學人簡塞
個7p仲夠彊 9攻斬3防470血大笨象..=.=後期先識混長槍....
睇完之後 另一場就已經再無興趣睇了
回復 支持 反對

其實我更加想樓上位仁兄挑到第一隊個錯處出黎,等第一隊仲有改進個地方
回復 支持 反對

唔敢話錯處 奇就奇在一開波點解守波斯而唔守馬雅??
馬雅死左12p連打都無得打  有咩原因??最壞打算死守精象+遊俠反攻@@?
之後就同我所諗一樣 識玩喎!! 一開波塞+韓封死馬雅 就算拜+馬唔遊擊日本都無所謂  你地行到過去果十幾隻象同3x隻日本都無威脅  我已經完全諗team1輸緊  點知team2一隊起兩隊止 果堆死完先郁新既.......

真係錯既話就係team1出長槍既??對面韓馬塞之餘 全部都係高速移動
拜塞夾擊d長槍根本連炮灰都不如直頭係送分
回復 支持 反對

點解你會覺得要守馬雅?
馬雅點解會死呢?
最多都係比人封著,講到馬雅死好似誇左少少,就算封左,再去幫佢解都唔遲由頭到尾都無比佢地攻個可能,因為成場都係我地帶佢地黎打,慨然可以
壓到對手,做咩要守?
另外我講下送分個問題,只要我地控制到成個局,我地就算點送分都唔係一個問題,只要唔比佢地帝,每一隻兵都有佢個用途,就算係扣得少,都係扣到血,可能你覺得係送分,但我覺得係殺緊人,
回復 支持 反對

樓上果個白鳥講野都幾好笑,講到塞拜好似唔應該同象打咁。佢地唔打,唔通搵弓做盾自己打 ?
回復 支持 反對

唔好以果場為例 塞+韓推入去打爆馬雅兩個軍營 再過多一小陣塞就已經好多兵 真係夠殺馬雅有凸
你可以搵多兩個試下 馬雅對塞+韓  韓殺兵亦可打堡 塞就緊加源源不絕咁入

12p無馬雅既支援  下面8個軍營全出長槍混拜馬
雖然你兩國夠強 但係象既只得十多隻 而日本計到最盡都只係一隊少d
仲要行去3p附近果度開戰 行速度真係蝕晒
留心d睇下中段 馬雅無支援射塞拜果陣 d象比一小堆長槍插到極速咁死
回復 支持 反對

我地打緊哦場,你又話唔好比哦場黎計,咁我應該點同你討論?如果你係要話一個馬雅,比蔡同韓打死,我相信唔係一時三刻可以做到囉,以當時黎計,真唔唔理馬雅,而蔡韓都只係一味打馬雅,咁下面哦兩家,我相信都頂唔到幾奈,咁第一隊又點會輸呢?
回復 支持 反對