打印 上一主題 下一主題
收起左側

[劇情] 兵堡SAVE分享

果個肉肉手理解能力有d問題@@
好似講極都吾明甘
回復 支持 反對

打得好精彩    姑勿論勝負
team1可以打到出村已經不簡單
回復 支持 反對

當蒙古集中力量幫日,我睇時機出到就出,夠打就打,唔夠就龜,而蒙古咁多冰幫日本,令到日本在對戰時,死傷 ...
roymen135 發表於 28-8-2011 18:48

唔係你所講既夢夢理唔理到咁多野既問題,係佢敢唔敢用100蒙打60韓既問題
而且當初佢d兵入晒堡就已經唔係咁好,一次過出番黎一定係會亂同卡住好多
我知,始終佢係惡人,實力唔會太差,但我覺得佢有d觀念唔正確同未盡全力
如果佢屋企被人打緊,要不停手控堡射人,就無可厚非,否則理3個戰場唔係想象中咁難
明顯,佢儲夠200兵係屋企,都要等到2p叫佢out,佢仲反問一句“out???”先敢出
這裡已見他認為出兵打那60韓車是送兵這錯誤觀念
「而蒙古咁多冰幫日本,令到日本在對戰時,死傷減少,到時,日本可能就唔會比人封,還可能有機會殺到出去幫我,我再夾翻出去」
這點係有可能發生,但如果蒙古自己出到黎,敵方會多加兵力去3p,1,2p就更有機會夾翻出去
甚至照你說法,敵方亦可能理不到咁多戰場而忽略左3p而比佢出到黎幫1,2p
回復 支持 反對

救命阿,唔該你,去睇下,當遊戲去十二分鐘哦下,有幾多蒙古在外面,我係話哦D去幫日本,你就翻我講哦D野去理解下先啦唔該
回復 支持 反對

唔係你所講既夢夢理唔理到咁多野既問題,係佢敢唔敢用100蒙打60韓既問題
而且當初佢d兵入晒堡就已經唔係 ...
初階肉肉手 發表於 28-8-2011 19:50

睇你甘回就知你都係吾明樓主講咩
不過有一點吾認同你
100隻蒙打60隻韓   點打?
比盡你打到出去   蒙死剩幾多?
有幾多隻出到去幫12p?
出到去冇盾都係比人食
吾好吾記得韓果時殺敵300  蒙出埋就帝

吾該睇清楚大局先同人討論啦肉肉手
回復 支持 反對

睇你甘回就知你都係吾明樓主講咩
不過有一點吾認同你
100隻蒙打60隻韓   點打?
比盡你打到出去   蒙死剩 ...
ericcheung1990 發表於 28-8-2011 20:17

蒙古在自己地頭,補兵一定快,一定出到
唔好講剩幾多,送到韓國帝,蒙只要出到,剩1隻都好,都會引到敵方繼續攞兵黎封佢
1,2p就會大好多機會殺到出黎,點都一定比龜兵好,夠打就要打,唔夠打先龜
就好似1p維京殺700死900,送到5p拜占帝?點解都要硬打?唔該你用下腦
唔該你睇清楚大局,蒙比60韓封左出都唔出,會贏?
先唔講蒙一早應該全力幫日本,打到咁既形勢,既然已經錯了一小步,咁就唔使郁了?
點都要拼出黎,何況我敢說:「100蒙+兩個遊俠引箭係打得晒60韓」你想試試嗎
回復 支持 反對

其實如果你地試,我都想睇,不過你明我講緊咩啦?
回復 支持 反對

即管試下囉   不過你自己試
因為試離都無意野
就算蒙出到  都已成大局
出同唔出都唔大分別
日本同維都比人封左
無盾的蒙 有咩用??
回復 支持 反對

救命阿,唔該你,去睇下,當遊戲去十二分鐘哦下,有幾多蒙古在外面,我係話哦D去幫日本,你就翻我講哦D野去 ...
roymen135 發表於 28-8-2011 19:55

好!睇得好清楚
第一,在5:50 係2p叫3p唔好打韓,唔知係咪咁3p比韓封住就唔出呢?
第二,在9:03 係2p叫3p比隊1p的,所以也不能說是3p的錯
而你當時如果認為自己不用幫,大可說句「2(不)」
即使照你所講,12:00 “有幾多蒙古在外面,我係話哦D去幫日本”
我數得好清楚,12:00佢有67隻蒙係度,幫到好多?
那就請你看看14:00哦時,佢有63隻蒙係2p門口幫
當時有日本做盾,但50秒後,14:50比拜占打到死剩25隻蒙回守2p城
蒙古在這情況,短短50秒內死左大半兵(63-->25)
我唔認同你所講12:00佢哦d蒙古可以扭轉到個局勢

最後,其實你叫3p help 2p哦時係你見到拜占入左幾隊去2p度先話幫佢
哦時3p即時入去幫2p都係無盾,只有比人前後夾擊
而且係2p叫3p比一隊你的,你亦無即時反對這決定
在不能預知拜占會衝幾隊入2p度,馬後砲沒有幫助
倒不如說些有建設性的提議,就是3p不應被60韓封得住
回復 支持 反對

邊個同你馬後炮,我係指出左,我自已覺得當時個機本,如果把握到,對我地會好少少而事實上,我地係把握唔到,咁係唔係我講出我自已個睇法都係唔岩呢?
回復 支持 反對