查看: 5570|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[劇情] 兵堡SAVE分享

維日蒙 VS 拜韓日薩

雖然輸左 但我覺得幾精彩

已記錄遊戲 - 27-八月-2011 14`02`55.rar (376.37 KB, 下載次數: 510)

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
_rk + 3 save

查看全部評分

回復

支持樓主發帖
1p維京對住拜韓日薩可以8分鐘升帝28分出村最終殺700死900, 真的很強
而2p日本門口就有不少韓日封住, 都照樣盡力拼出來, 殺敵和死都最多
而3p蒙古,早期搵2p做盾果時多行少射,夠射程都要行前, 浪費了很多箭
  而被60韓兵封住就唔敢出兵, 到後期儲足200兵,再等1p快要亡國時才拼出來
  莫說200蒙, 即使100蒙+兩隻遊俠引箭都夠60韓打
  而且入晒堡咁一次過出黎, 一定好多卡住出唔到, 變相係逐少逐少咁出
  雖然係用了z出, 但d兵散晒,沒有疊兵效果(沒有用堅守z?)
如果3p早就拼了出來, 又唔係話好大機會可以反勝, 始終3打4, 仲要維日蒙vs拜韓日薩
輸係在所難免, 但睇足全場,都唔覺3p有盡到力, 枉費1,2p都咁盡力作戰
回復 支持 反對

打到哦時都定左局,無力回天,係有一個位,我覺得係唯一可以有機會贏到,只係有機會,就係當對面推到我門口哦下,兩隊蒙古如果當時跑去幫日本,我覺得會好好多,其他真係無得好講,輸得心服,不過雖然係輸,都覺得係幾精彩
回復 支持 反對

哦所謂既兩隊蒙(44隻)既其中一隊(25隻)+自己再出一隊(40隻) 有幫了日本
但好快就比拜+薩打剩25隻蒙=.= 相信加埋留在1p家的19隻蒙也阻止不了2p被封的宿命(如果蒙咁易死40兵)
而隨即3p被60韓封住, 1,2p也沒能力幫3p解封了
3p唔自己闖出黎, 結果都會差不多
回復 支持 反對

你都唔知我講緊咩
回復 支持 反對

你講緊你明明夠兵圍死果堆薩兵, 但2,3p都要走黎圍埋一份哦度?
回復 支持 反對

好明顯你真係唔明我講緊咩囉
我係講緊全場個方針,唔係即係話我比對面迫過去我個門口下哦,個蒙古應該放棄我,全力去保日本,即係你真係唔明,再睇法楚先,再討倫,得嗎
回復 支持 反對

其實你都唔係好明我講咩
我原意係想講, 如果60韓就封了200蒙古,一定要人救先出到, 根本點打結果都一樣
好似假如40拜占又封埋1p維京, 維京唔再出兵的話, 2p日本早就被圍死了
即使蒙一直都只幫日本, 但蒙唔再出兵, 即係4個打2個, 就真係回天乏力了
正正因為維京不斷闖到出來, 敵方才要不斷補兵截住維京,而延誤了攻日本的時間, 才會導致1,2p都有機會出村
只有拖長黎打, 玩村戰就好快一面倒壓番住team2, 甚至日本好快出埋成吉
唔知你同唔同意呢?
回復 支持 反對

我所講哦樣野,係做左,成個場可能因為咁會唔同左,後面D野就末必會發生,明嗎
回復 支持 反對

當蒙古集中力量幫日,我睇時機出到就出,夠打就打,唔夠就龜,而蒙古咁多冰幫日本,令到日本在對戰時,死傷減少,到時,日本可能就唔會比人封,還可能有機會殺到出去幫我,我再夾翻出去改,而蒙古當時,實在太多邊要理,我門口,日本,自家,如果只係理日本,同自已,本身個發揮就好好多,太多野要理哦時,就會亂,我覺得夢夢,佢本身個實力,唔係你想像中咁差,只係太多野理,所以顧唔到,比我用,如果咁多方面要處理,我都唔覺自已可以處理到
回復 支持 反對