查看: 26850|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[劇情] 兵堡紀錄檔分享

話說今日有幸跟高手玩兵堡3打4,,
懷著興奮的心情應戰
點知一見到文明已經有點失望 (西韓法 VS 塞條中土),,
心想唔係第一次玩3打4就輸呀化 咁黑仔>"<,,
我知道呢一場一定係難打的,,唯有硬著頭皮上,,
但戰果竟然出乎意料!!
好遺憾係53分到 個法國(3p)突然CUT左,,
造成 2打4的局面   我身為韓國又得番2個城堡  唔太多馬車用,,
但最後憑住1p的成吉思汗反敗為勝,,
令我知道未到最後一刻都未知勝負如何.....
同埋呢,,入面個67p(紅碎星馬莎 & 高芳婷) 講的說話  真係令我感到詫異,,
當佢地覺得自己贏硬的時候,,就出言傷害對手,,例如話3P廢垃圾之類,,
去到最後又見到7p賴5p送分先會打到呢個局面,,又話人29推卸責任,,
真係一個典型樂古的無品玩家,,唔該認清自己實力先好串人啦,,
希望兩位可以反省一下!!
我知道我自己打得唔係太好,,話哂都係第一次玩3V4,,
希望高手指點!!
因為唔夠分upload save,,所以放左上sendspace,,
http://www.sendspace.com/file/6j30sl

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
_rk + 3 gd save

查看全部評分

回復

幫你放上樂古
已記錄遊戲 - 29-八月-2011 17`51`31.rar (559.47 KB, 下載次數: 7354)

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
_rk + 3 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

在下本身以為兵堡只是無聊小玩意

誰不知

一開這save

當中大大們驚天地 泣鬼神般的控兵

巴塞都及不上的默契

實在令小弟對兵堡另眼相看

此save只應天上有

人間難得幾回聞

小弟因此save想拋棄綠亞

投身兵堡 不知有沒高手 過小弟2招

求大大們不要吝嗇賜教

評分

參與人數 1樂點 +6 收起 理由
_rk + 6 原創內容

查看全部評分

回復 支持 反對

我只想講下村戰出兵既問題
1p西火出村後起左幾個馬房先起城鎮
西火應該先起城鎮升帝為重,未升帝咩都升唔到
5p塞村應該出遊俠
7p中國村應該出馬弓,完全唔起野,以為4v2贏硬?
8p土火村都係出馬弓

仲有一點想分享下,有一次我用不列顛,對面有波斯韓國等
我村後出馬弓,竟然比隊友話29,敵方(1p)仲話我係明玩野唔出強弩
我想講,中國、不列等馬弓可以升齊科技的國家都係應該出馬弓為首選
第一,馬弓行得快、走得快,幫同盟都快好多
第二,馬弓攻力高、射得快,防守一流
不列顚如果用強弩,韓國一個都好快打死不列
而最後死剩我一個不列,波斯+韓國攻過黎,馬弓都頂到好耐,出埋成吉,只可惜剛被打入才出哈羅
回復 支持 反對

我未睇save,個1p係咪叫roymen135
回復 支持 反對

NO NOT ME
回復 支持 反對

1p完來夢夢來-.- 唔知有冇估錯-.-
回復 支持 反對

我只想講下村戰出兵既問題
1p西火出村後起左幾個馬房先起城鎮
西火應該先起城鎮升帝為重,未升帝咩都升唔 ...
港隊--橙神 發表於 29-8-2011 22:59

我對你ge建議有出入
我建議1p先起 城鎮 在出 3-4隻村 之後先升帝好d
回復 支持 反對

1p完來夢夢來-.- 唔知有冇估錯-.-
~潁~ 發表於 29-8-2011 23:40

not me
回復 支持 反對

場野,唔精彩,無咩好討論
回復 支持 反對