查看: 2371|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 【Beautify It!!】上色活動-Who Am I!?最後一日

活動類型:
上色及競猜
開始時間:
21-1-2012 23:13
活動地點:
活動版
已報名人數:
報名截止:
28-1-2012 23:13

時間更變:27/1/12  (11:59p.m.) 截稿

Hi all!

見到朕又知道係活動時間啦!需說唔想係新年打擾大家,但由於

朕未來數日外出做個溫泉宅>w0,所以決定提前一少少發個活動帖

先啦!【Beautify It!!】第四彈 - Who Am I !? (我是誰!?)

成龍突入!?

-----------------------------------------------

活動內容

使用任何機體﹑偽裝任何東西

本次活動名為【Who Am I!?】(與成龍冇關-w-),活動主要

分為兩大部份,第一部份為會員參加上色比賽,第二部分為

會員競猜比實。

依加先講解上色比賽部份:

是次活動只會設有一組,而且活動限制亦會相對地低,

但並唔代表難度亦相對地低>w0/!

本次活動組別名稱為【Who Am I!?】(懶改名了0A0)

主題為-【偽】。偽係指咩?意義就係惡搞偽裝,只要你有

能耐,偽咩都唔係問題!以下就等朕舉一舉例子啦>w0/!

偽-EVA 迷網 (By BB高達頭餅主)

惡搞對象EVA (朕都係認為似中毒多D....)

偽-X2 OO

惡搞對象X2

冇錯,無論係偽高達定係偽不明物體,只要有人願意投你

一票,你就係成功,唔知你腦海中嘅燈憺著左味?>w0/

另外就係全民競猜部份:

活動名稱為【I Know You Don't Konw I Know!】 (名字要長~)

惡搞偽裝要扮得好,就當然係人地一眼就認得出啦,

係唔知你又可唔可以一眼認得出呢?玩法好簡單,會員只

需要於三強投票時留cm估機體惡搞對象就可以。

例子如下:

01.

鎖:中毒了0A0!  (拳飛

小趙:EVA  (正解

活動獎勵:

上色部份-

第一名:40樂點 + 新年樂點加成 + 新年神秘特大禮2選1
第二名:40樂點 + 新年樂點加成 + 新年神秘大禮

第三名:30樂點 + 新年樂點加成 + 新年神秘大禮
參加獎:8樂點

競猜部份-

首名全中:40樂點 + 新年樂點加成 + 新年神秘大禮
次名全中:40樂點 + 新年樂點加成 + 新年神秘大禮
其他全中:40樂點
四個以上:20樂點
參與活動:8樂點

(是次獎品由朕-藤星提供>w0/)

參加方式:
會員可於活動版內開設嘅專用帖-
【<<Beautify it!!>>作品提稿區】內發報作品。

注意事項:
1.會員可同時參與兩個組別
2.每個組別中,每人只有一次且一台投稿/參與機會
3.直至投稿期完結前,會員可自行冇限更新投稿內容

活動時間:
投稿期-
開設投稿帖後至28/1/12下午

投票期-
29/1/12 至 4/2/12下午

投稿點:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4314692&extra

~~/\-------/\~~
   /   |      |    \
  \>   \/\/   < /  一  大家可以隨便發問 (舉手

|||||||||||||
一|               |一
    -----------
      /       \
(這是貓)

暫未通過 (2 人)

留言 申請時間
apple__orange 28-1-2012 18:24
雨﹑飄揚 26-1-2012 16:17
回復

頭香

路過

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
AtroCity -10 無意義內容

查看全部評分

回復

弄成小圓5人組也不錯。。。(喂
回復

中毒了OAO! (逃
回復

留名參加xD
回復

Oh my 初號機
回復

即是說~~~~要模仿(吧?)

詭異的活動板O口O

把100光油倒上能天上>X<!!裝迷彩版吧> X <(拖
回復

仿咩都可以,包括GUNZAM(正解冇誤)

回復

仿咩都可以,包括GUNZAM(正解冇誤)
藤星 發表於 22-1-2012 00:29

亂油一通裝無良印品吧OXO~(拖
回復

我想問~~
係咪將隨便一部機體 油上令一部像模仿既機體顏色就交得了-w-?
回復