收起左側

[GF/DM] [大夏祭] 早上也有大夏祭!每次遊玩獲得兩個燈籠!

關閉 [複製鏈接]
今早去看看e-gate望望

雖然唔多睇明d日文,不過有個時間好清楚顯示

係日本時間11:59分之前,定係香港時間11:59分之前呢?
回復 支持 反對

咁勁半個鐘? 我次次死埋D低能位 所以最多打到stage 1 個boss 就無得玩
下..唔係掛 發表於 7-8-2012 23:18

挽得多嘛,同埋隻game本身真係唔錯好挽XD

係日本時間11:59分之前,定係香港時間11 ...
六神綱 發表於 8-8-2012 08:25

你係話燈籠x2定係咩??
回復 支持 反對

挽得多嘛,同埋隻game本身真係唔錯好挽XD

你係話燈籠x2定係咩?? ...
enttyes 發表於 8-8-2012 08:30

我都玩唔少次  不過仲係玩得好麻麻
回復 支持 反對

岩岩系VZ打左3 GF 2DM
加埋每日bonus GF DM分別拎左7同5燈籠
另外早前版主火雞提及既偷跑
系早上時段稍微唔同
GF ● ● ● ● ● ●
DM ● ● ● ● ● ●
ju  ● ● ● ● ● ●

上圖假設某stage系要6燈籠
如果出現呢個情況
系早上bonus時段
GF可以偷跑

PS本人之前試過DM都一樣可以偷跑
只剩Jb未有確認

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 2 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

係日本時間11:59分之前,定係香港時間11 ...
六神綱 發表於 2012/8/8 08:25

日本時間
所以用返香港時間黎講 係10:59之前

===========================

用返上面leaf大既情報
即係話最多可以偷跑既燈籠數係...5個

打個例子 假如我今日已經玩左GF同DM 目前既情況係咁
● ● ● ● ●
● ● ● ● ●
● ● ● ● ● ●
咁我再去打多鋪jubeat 假如係朝早11點或者之前既話 應該會多兩棧燈
然後計埋每日bonus 就會齊晒燈啦

簡單黎講 果一鋪jubeat已經可以開始偷跑
(當然呢個技倆同樣適用於GF同DM
回復 支持 反對

我都玩唔少次  不過仲係玩得好麻麻
下..唔係掛 發表於 8-8-2012 09:38

唔緊要啦..都係for hea時間架姐~

================================

其實double 燈籠去到幾時??= =
回復 支持 反對

日本時間
所以用返香港時間黎講 係10:59之前

用返上面leaf大既情報
即係話 ...
Torchic╳小火雞 發表於 8-8-2012 18:11

岩岩今日證實左

所以今日已經開左800nm

GF  ● ● ● ●
DM ● ● ● ● ●
ju   ● ● ● ● ● ●

本身已經玩左一鋪GF同一鋪DM

之後以咁的情況玩一鋪JUBEAT,分別有bass 2 bass ,532nm同埋I'm so happy

打完呢鋪因為bonus的關係令上面的儲滿了

兼且成功透過bonus偷跑了(接下來只是在GF同DM各打一首龍星的歌就可以解禁
btw,今日荃金有一部或以上的1.5有Plum
回復 支持 反對

btw,今日荃金有一部或以上的1.5有Plum
六神綱 發表於 2012/8/9 14:08

今日我都路經荃金發現到
玩左

左邊係Summer Holiday 中間係Plum 右邊係PHOTOIMPACT
本來連左邊既Summer Holiday都未開得住
但係今朝係部DM面前暴走 再順便打多幾鋪jubeat同GF就變成咁
回復 支持 反對

今日我都路經荃金發現到
玩左

左邊係Summer Holiday 中間係Plum 右邊係PHO ...
Torchic╳小火雞 發表於 10-8-2012 01:04

其實如果想快d開到pleasure box的兩首隱曲,係咪應該多打matching的曲

事關我就快開到達見惠的位置,但依然未開到那首課題曲...
回復 支持 反對

其實如果想快d開到pleasure box的兩首隱曲,係咪應該多打matching的曲

事關我就快開到達見惠的位置,但依 ...
六神綱 發表於 10-8-2012 08:48

我會認為唔關事..果D分應該係睇你成續而比
回復 支持 反對