收起左側

[Jubeat] saucer fulfill已稼動位置一覽

天水圍 PowerCity 多咗2部Jubeat
現合共5部,
忘記影相作實,望見諒

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4 精品文章

查看全部評分

回復 支持 反對

不用作實了
印象中元朗千色GameStation執左之後
部IIDX都搬左去PowerCity

所以再搬多兩部jubeat去果度都唔出奇既
回復 支持 反對

我唔知算唔算係OLD NEWS, 海龍多左2部COPIOUS $2, 有無人知呢2部係邊度黎? 2部都有80同81既編號兼有耳筒位
victor609 發表於 27-1-2014 13:49

呢個又要搵執事大黎答你先得
Torchic╳小火雞 發表於 27-1-2014 21:52

新果2部copious append 機名 "I PLUS"
澳門機?
kingson2 發表於 29-1-2014 01:54

估為
前尖東華懋 I plus (威霸) 機
I plus早係上年~11-12月到結業
此二機應為三手機
尖金新機 > I plus (威霸) > 海龍
80同81係尖金編號 屬頭批初代機
後加JBL機頂喇叭比人拆左 個叫人唔好落卡貼既notice仲係度
當年係尖金打A perfect sky adv已可引n人圍觀
我識JB亦都係由呢兩部機起....
當時落尖金打太鼓 見到後邊有新機番....勁多人圍

順帶講尖金後兩部JB
後兩部為ripples新機
尖金執後四部機曾經一齊落左威霸一段時間
之後80同81留低
另兩部 一部去左荃天 一部過左屯天

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 1 我很喜歡

查看全部評分

回復 支持 反對

個叫人唔好落卡貼既notice仲係度
神之執事 發表於 2014/2/1 05:33

係咪叫人唔好貼卡貼落KOMONO定KOMANO定KIMONO卡既果張notice?
回復 支持 反對

update: apm 11樓果間機鋪摺左 又少個地方打機
回復 支持 反對

尖沙咀金馬倫4部jubeat 唔見左,有兩部轉左去旺角金雞:現時金雞有4部
另外兩部貼住回倉修理之後都唔見,唔知係咪整返好就送返去

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4

查看全部評分

回復 支持 反對

感謝回報
回復 支持 反對

屯門間天天 jubeat入面叫 TT,

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 2 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

講起屯門天天
其實我只係上年年尾去過一次咁大把
比我既感覺就係 d機好好 而且個環境好靜(前題係冇人打果部XG3)
回復 支持 反對

3部機 的確屯門區入面算少
不過機能上唔錯 制亦都無話好鬆

比起系天水圍打....自動幫你按埋下面果粒 算唔錯了
回復 支持 反對