查看: 12430|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

解唔到一個任(高手/老手入)

我係新手,有個新手任係叫:A Farm's Live,叫我種植馬鈴薯種子&收獲,我已經試過好多次但都唔得,希望有師兄可以幫我~.~
任務有三頁,詳細內容:
1)get potato seeds(you can get them from monster drops,shops or stealing from stalls)
2)plant the potatoes on a farming patch
3)after a while the potatoes will be ready to be harvested
回復

有無人可以幫我牙????
回復 支持 反對

你睇住quest log咪知有咩未做/做錯, 你做到邊先...
回復 支持 反對

你睇住quest log咪知有咩未做/做錯, 你做到邊先...
BryanW 發表於 12-11-2012 23:27

個個任務我解決左啦,依家我做做death plateau唔識做啦><又無指示,師兄可唔可以教我做牙~
仲有我想問唔做任務會點架???其實做任務會點??
回復 支持 反對

你留低Rs名, 同加左我Fd先 : Tudor King

做任主要目的係Unlock區域同訓練方法, 好似全Rs最高跌Crimson charm的Waterfiend的所在處 Ancient Carvern要做Barbarian任, 釣Monkfish的地點就要做Swan Song, 超屈的Ancient Curses(prayer)同Ancient Magicks都要解任, 簡單來講就係要識選來做

Runescape Wiki個網解任幾好, search個quest名就得

你F2p定P2p?
回復 支持 反對

你留低Rs名, 同加左我Fd先 : Tudor King

做任主要目的係Unlock區域同訓練方法, 好似全Rs最高跌Crimson cha ...
BryanW 發表於 15-11-2012 06:11

但我個d任唔係有得選擇架wo,我係一個任做完就自動接一個做架wo,我加左師兄你啦,我叫:saeboy~
仲有我想問下師兄依隻game點搵錢架???
氕仲有點分f2p同p2p架?
回復 支持 反對

自動接左你可以唔做住, 接第二di先嫁嘛

搵錢方法就主要2種, 打怪同skilling, 當然越高lv的怪,同高lv先用到的skill搵錢就越快, 好似p2p God War Dungeon好彩drop可以過5m

F2p即係普通玩家, p2p即係Member, 要比錢做, 但係多好多skill玩同勁item, skillcape都係p2p先有得攞
回復 支持 反對

自動接左你可以唔做住, 接第二di先嫁嘛

搵錢方法就主要2種, 打怪同skilling, 當然越高lv的怪,同高lv先用到 ...
BryanW 發表於 16-11-2012 03:04

OIC,我係p2p,師兄有無whatsapp牙??介唔介意比你電話我whatsapp傾牙??
我係新手,玩劍的,依家我攻擊:15/實力:15/防禦:15/血:18,我想問係唔係計續係牛場打牛up lv牙??
仲有我聽人講搭船去一d島捉魚/龍蝦之後燒龍蝦賣都好搵錢架bo,如果係既話應該點去架?
回復 支持 反對

去Edgevile dungeon(係Edgevile bank南面入)打Chaos druid, 啲herb幾搵錢, 你唔怕悶可以打到去lv 50

p2p捉lobster, 用loadstone去Catherby, 不過搵錢唔多的

你通常幾時玩? 我撞下你
回復 支持 反對

去Edgevile dungeon(係Edgevile bank南面入)打Chaos druid, 啲herb幾搵錢, 你唔怕悶可以打到去lv 50

p2p捉 ...
BryanW 發表於 18-11-2012 02:24

我唔定架,我係屋企又得閒時就會玩!!!!!!
除左runescape師兄仲有玩d咩game牙??有d咩game又係好玩架
回復 支持 反對