打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] [SDVX連動計劃] FLOOR INFECTION 7月23日Pop'n & RB復活

終於覺得那個轉圈位是無理的嗎?

=====================================

因為第三彈復活
所以又打了一陣子的SDVX
嘗試把HS加到上700 終於把大部份曲子也看得清楚了
感覺還可以clear很多lv14
低lv的話 因為HS提升而可以提升精度
不過vol反應不及還是會甩 在高HS下要UC還是有一定難度

再不過
我仲未過到usateiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
回復 支持 反對

再不過
我仲未過到usateiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2013 01:34

最近再玩過usatei,覺得確實有D難。
先前誤導你話唔難,sorry ar <(_ _)>
回復 支持 反對

唔係話誤唔誤導既...
我反而係一直都唔信你 明明首歌真係咁難

開始識d片手...勉強可以碌過去
不過唔識將隻手係vol同鍵盤之間隨意轉換(例如最後段
由100%跌到4x%死左

========================

再另外發現到既一個問題
我發現lv15真係好難...
好多人話AA易於是走去試...玩左三次都係空血
回復 支持 反對

唔係話誤唔誤導既...
我反而係一直都唔信你 明明首歌真係咁難

開始識d片手...勉強可以碌過去
不過唔識將隻 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-10-2013 03:37

玩過IIDX既人可以試下Gott,keyboard比AA難analog比AA簡單。
回復 支持 反對

但係我AA連keyboard都唔係好掂
同Xepher相比實在好密

嘛 先試好了
回復 支持 反對

10月18日-25日
I'm so happy 復活
回復 支持 反對

說實話我也沒有開過第四彈 不論是FLOOR INJECTION還是POLICY BREAK

再不過我確實對jubeat沒有興趣...嗯...
回復 支持 反對

說實話我也沒有開過第四彈 不論是FLOOR INJECTION還是POLICY BREAK

再不過我確實對jubeat沒有興趣...嗯... ...
Torchic╳小火雞 發表於 16-10-2013 22:43

你竟然對jubeat沒有興趣...我一直以為你主修jubeat。
回復 支持 反對

之前係
宜家已經好少玩
反而將d錢集中晒係IIDX同GF度...其次係pop'n同SDVX

==========================================

不過講起上黎
我都好耐冇打過pop'n 今日見到VZ部pop'n冇人打先至去打一鋪
回復 支持 反對

終于輪到RB了
各位有興趣既話可以試下苦草w
回復 支持 反對