查看: 18880|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器討論] [自製短片] 獵魂槍的另類用法及教學 [續集已被合併到#11]

我AC唯一既神槍-獵魂槍,所以我都不斷發掘佢既優點,E短片就係我發掘到既野...比一比大家參考下

續集新增其他8個埸既位,內容包含如何利用獵魂槍作捷徑運用,或者唔洗其他人幫手都可以靠獵魂槍跳到既位

今次我再搵多D位尼跳,有D位可以唔洗疾跑可以自己跳,但用獵魂槍可以作捷徑用,而大部份埸都係冷門埸,又比大家參考下先!

(今次跳喋血香港同埋747個埸練得最耐....大家睇完可以嘗試下我既痛苦...)

倉版:為令帖子更完美,帖子主題由「個人認為獵魂槍幾方便」更改為「[自製短片] 獵魂槍的另類用法及教學」
如若樓主有咩問題,請pm我..

倉版再按:獵魂槍原來唔單止打災王勁(可以拉距離遠打、又高攻)、打屍配精準射擊勁,更可以用來幫手跳啲難跳/平時去唔到既地方添!

評分

參與人數 6樂點 +55 Bravo! +6 收起 理由
zenith710 + 1 精品文章
傻乂小風 + 1 之前同你玩過 跳位好實用 不過我無把野0.0 ...
GiantStep + 1 實用教學
HC_Leung + 55 精品文章
♂步步勇♀ + 1 好多點都好強

查看全部評分

回復

係方便,但係打災厄之章,D人拎黎破野,佢地破哂.我地乜都未升就沖左入去打BOSS
好難搞
回復 支持 反對

冇屍水可以用下佢....不過有限...有D位太OP,最後要問一下你練左幾耐..
回復 支持 反對

條片唔錯,禁左支持
原本把野咁好用,搞到我又想抽下解..
回復 支持 反對

獵魂槍上點真係幾方便  但諗真深一層  其實無咩用
喲屍上唔到黎抓你  但你都好難射中佢地
上藍箱 3F多都覺得悶
回復 支持 反對

回復 3# lagho123

練就唔係練好耐,因為好多位我都曾經利用過疾跑+屍水跳過,好多位都有D經驗,所以都唔係好難跳,實際時間預1個鐘頭內到...咁多個埸...反而整片仲耐過練-_-
回復 支持 反對

回復 3# lagho123

其實要用屍水X_X,至於咩位唔需要我要試...不過有屍水會跳得多好多位
回復 支持 反對

fallen@@
不過其實枝野係倉火上到藍箱
好鬼爽
回復 支持 反對

回復 6# terryasdq

LOL好多位都跳過哂...不過我都汁過一次黎用...    點用都唔清楚點玩...睇黎呢把槍要抽到先可以慢慢研究..
回復 支持 反對

屍4藍箱不再是夢
而獵魂槍系屍逃亡命大廈係極端嘔心
一開始倒數時候
獵魂係為一一把可以直接沒視倒數就跑
即係成班人等緊沖,你就已經系起重機
跟住到c4爆門果度.自從封了那個位之後
一定要爆左先可以再行,直到獵魂槍既出現
最後高爆橋,獵魂也可以無視直接去到逃生點

另外巨蠍果一場,
玩開既人都吾會坐電梯
但係自備350血以上