打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 吹水帖臨時分帖 - DEA事件討論

來自 綜合音game吹水post
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4321690
#12084 至 #12113

大家可以繼續在此討論
也可以引用吹水帖的帖子 搬來這裡以回應對方
感謝合作
回復

其實佢地真係冇鼓勵過人玩DEA
回復 支持 反對

剩係講條片 唔好講之前有咩事跡
我明可能呢個團體係其他DEA群組眼中 可能係有好多問題
不過係其他人眼中(包括我)都係對呢個團體一無所知
就由Konami Asia對於條片既Description同埋條片本身
我只係覺得佢地係一個DEA團體 就係咁多

唔係其他群組講左一大堆野 我都了解唔到佢地所指「佢地係舞蹈房自己練 唔出街機玩」
不過正正因為果一大堆不滿 搞到宜家d外人都覺得亞洲既DEA圈子係咪有咩問題
果d人咁樣又做係咪鼓勵緊其他人玩DEA?會唔會嚇親其他人?
有咩不滿既話會唔會有其他私人少少既渠道可以發表?

老實講 假如我係一個外人既話
見到呢個post咁多人係度嘈 我都唔會太想玩呢隻遊戲
誇張d諗 可能會產生「玩一鋪DEA可能會比人打」既思想都未定

===========================

至於條片本身有冇問題
同樣 以我一個唔屬於任何DEA圈子既玩家黎講 佢地宣傳既力度的而且確唔夠
我諗掛個banner寫住DANCE EVOLUTION ARCADE或者掛幾個二奶架可能會更加好
其他團體話條片的而且確唔掂 似晒命片多d 我就好認同既
不過呢條片又未至於唔鼓勵人玩DEA 亦都未至於「無宣傳」既效果

只要唔係「無宣傳」或者「負宣傳」 K社就會揀黎用
而果陣又冇其他團體同K社合作 出黎做宣傳活動(我唔知係咪真係冇啦 果一排
咁K社肯揀佢地 又真係吹佢唔脹架wo
回復 支持 反對

如果班友咁講可能會產生「玩一鋪DEA可能會比人打」既思想
咁皆傳大神既講法我一定會產生「你地班友夠膽落去DEA就派人打我」既思想
佢地班友一開始都係質疑緊個舞組個認受性,真係無提過任何恐嚇性既詞語

BTW,私人少少既渠道,都比人踢曬出群,可以講咩呢?
回復 支持 反對

casiopea 發表於 15-6-2014 10:21

都係果句
大家出得黎打機 (DEA)
無謂整到大家見到都面左左咁
同埋大家都起碼都十幾歲
但做到個行為好似小學生咁
成班只係破壞無建設
我唔見得有咩好
最好笑係講到自己去機舖真係比人圍住咁恐怖
而且講左幾次
見你咁驚就知出口術都成功左
佢地真係笑到收唔到聲
而且睇番現有FB記錄
先提出圍攻人果邊好似係David Wong 先提出喎~

好彩有Cap圖

大神一邊講到話要拉馬同人劃清界線,而家變左團攻人
只許大神放火,不準小人回敬
BTW,你唔係真係覺得我驚呀:O)
del留言未就係滿足你地班友話唔知羞囉
del又要比你地質疑,唔del又比你地質疑,真係原罪黎

如果你地真係朋友, 會唔會因為佢地班人而令到你個群散呢?
咁同時間你都要自我反思一下, 點解你地個群會散
同埋你個群的目的係做報復, 定係大家一齊開開心心打DEA?

而你先前提到你有朋友無咁常玩DEA係因為比PARA班人帶走左,
咁變相姐係你個群排斥一班少玩DEA的玩家?
定係排斥一班跳街舞的DEA玩家?

依個真係你自己先知, 如果可以的話請解釋一下你的睇法

首先,我個群冇散過,少左個朋友就會散既太失敗
講排斥一班跳街舞的DEA玩家,重點唔係跳街舞,而係借DEA去搵食既人

我咁睇
如果被批評者唔係佢地群入面的人
一睇就知佢咁敢係古怪
但對於群內的人
而個群係追求還原度, 跳得好睇
咁又無錯喎

追求還原度係冇錯,但人有人跳,你有你跳
佢地憑咩去質疑其他人既玩法?唔通我倒立跳又唔係玩緊?

但今次maimai點聽都係又係有大神偷拍
回復 支持 反對

但今次maimai點聽都係又係有大神偷拍
brunhild 發表於 15-6-2014 05:29

嗯.....maimai果邊既事係有個係前造分慣犯上位player人幫人造分
同埋根據up主其後所講,佢拍果陣,果位上位player係知道既
唔知maimai件事你想我同你討論d咩?

BTW,DEA時又唔見你會咁做(苦笑
brunhild 發表於 14-6-2014 20:25

dea果次係我睇完哂留言之後,只見到有群dea player係人地公司既公開page度拆緊間公司台,而鬧果群人果陣亦冇提出任何事實
dea件事我一直唔同意"dea core players"既重點係呢群"dea core players"冇確認場合係唔係合適就開哂片咁
回復 支持 反對

dea果次係我睇完哂留言之後,只見到有群dea player係人地公司既公開page度拆緊間公司台,而鬧果群人果陣亦冇提出任何事實
dea件事我一直唔同意"dea core players"既重點係呢群"dea core players"冇確認場合係唔係合適就開哂片咁
s71152341 發表於 16-6-2014 00:48

我正正就係講緊呢個問題
唔係個個地方都適宜作為傾數場地......

至於群內不和既問題 自己私下拆掂 根本無人會理 話知打生打死
回復 支持 反對

回復 9# dez0424

原來dea入邊出過咁多事,局外人表示真係而家先知
不過講真以果個post開頭既回應,我就真係唔知係真心葡萄定係反諷
同埋其實而家搞成咁,dea player個朵其實真係臭左
所以我建議你地都係考慮下點樣搞番好個形象好d(當然都只係個人建議)
回復 支持 反對

Dez>3<
BTW,人地勁野皆傳果邊打算印KA果件抽水Tee
如果佢印完著出黎既,我都會幾支持佢地
始終咁小學雞既事應該得佢地先做得出
回復 支持 反對

要印件野著出黎曬錢曬時間自我感覺良好係佢地既自由
"They will drag you down to their level and beat you with experience"
回復 支持 反對