打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] WIN8.1支援 玩左都_日

頭先用左2場自由流星號 我覺得難用到hihi
gumdam雷台2武接1武射神高射極都唔死
沖過去想扔SP唔知點解放唔到 ...
小黑死神 發表於 18-8-2014 00:05

你太耐無玩啫...玩多排就唔覺有事架喇
回復 支持 反對

你太耐無玩啫...玩多排就唔覺有事架喇
工口仔 發表於 18-8-2014 16:45

雪地你點玩 我多唔識走位
用新安洲打雪地我一定輸
唔知幾時應該爆甲好 R前我又覺得D槍OK好用
好易比人埋身 今日用新安打雪地係咁比部倒A單方面虐殺
新安R前3武同00R 追彈好似 都係好難打中人 依家係咪正義高達都好難甩標
我以前識用正義甩標殺到人 照板煮碗 新安洲3武我覺得甩左同冇甩冇分別
用00R輸通常係因為我衝動死衝去對面 同007劍打成日比佢3武拉中
其實我用3武得少少信心 我好遠3個身位左右 想轉佢轉唔中比7劍定身
再近D先轉隻7劍?其實唔洗太心急殺佢係咪?我知你對戰都幾勁 比少量意見
H仔(你分身係咪叫嫩模?我玩番果陣見到H仔同埋嫩模)
回復 支持 反對

雪地你點玩 我多唔識走位
用新安洲打雪地我一定輸
唔知幾時應該爆甲好 R前我又覺得D槍OK好用
好易比人埋 ...
小黑死神 發表於 19-8-2014 04:37

1. 我正AC叫 H仔  但...我比左人玩 我自己都好少玩SD
分Ac=極限進化EXA 極限進化Gackt...但機庫得四頁...

2. 雪地都係我弱點...因為個場比較少選擇一係右路入 一係左路入 一係壓 一係防守...
簡單啲講比較單調既進攻方式 唔似其他場既掩護物擺位 有好多選擇同可以中途轉打法...

S新安洲我玩唔超過十場...不過睇你個一場點玩 開頭R前玩幾槍就一定...個幾槍可以用黎試探對手既行動(唔識解釋)
不過基本上...爆甲喇 當馬渣S級版咁玩 但你有信心控氣風騷走位玩R前都係一個唔錯既選擇
其實都係睇情況 好難話一言一語解釋到幾時爆甲...

00R打天下真係其實唔難 但要個人反應好...00R比較中近場機 企後實死
但難度在於快死...所以你企中位但又要存在感低 雪場真係好難...
00R講真雖然有追彈爆彈 光槍 但G改前我記得呢啲攻擊儲SP超慢...所以我會睇準時機劈左先
儲左有量子之後 就可以安心玩任何攻擊...  

攻擊要準 反應要快 你攻擊動作係會比人攻擊到 所以要有一定既技術...
同埋量子唔一定要攻 你發覺唔夠楸你可以靠量子時間走人...然後攻擊另一個對手
或者做英雄個陣fake人 飛向前量子化
對手: 佢飛過黎一定攻擊我!
你: 其實我已經飛左去你隊友後面
轟 轟 轟!

其實以上意見完全無說服力
真係玩上手個陣...不過有一句有說服力既
唔好單方面攻擊一個對手   一眼關七 作出即時識當既判斷

以上只係個人玩法不代表所有玩家立場
回復 支持 反對

1. 我正AC叫 H仔  但...我比左人玩 我自己都好少玩SD
分Ac=極限進化EXA 極限進化Gackt...但機庫得四頁... ...
工口仔 發表於 19-8-2014 09:58

我用00R都係同時射幾個人 通常多數都贏
唔LAG機 3武轉完幾下接到4/5刀再射下人  
除左對住007劍呢D有鞭的我轉唔到之外 玩雪地我輸緊
沖到前有個位置勁多鐵欄位 會卡住走唔到比人狂射
真心唔識打雪地 而家係咪改到冇得甩標?定係得新安3武甩唔到
咁即是嫩模不是你?H仔AC係咪同人共用緊?
00RAISER招轉轉武系數唔係1下230?咁導彈打背攻擊力都唔錯咁
我轉幾下會心我諗應該都轉足7下 人地部S機好似滿血變0血 有咁高攻?
可能有隊友幫斬緊唔記得左 八門玩MKII1號機好難用咁 黑色果部呢
3武豆 2武光槍 對面有BS迪恩 武裝果方面亦唔算突出
我覺得係得把刀叫勁少少 與其用MKII我就覺得用突擊仲好  
黃色光束比綠色/紅色光束射得慢D?我係唔信佢把槍咁難用先唔轉機打八門
2武連射好似比起平常的B機慢射得唔準 2武唔好用的
有破甲攻擊都唔算高 SP都... 好易輸 SP完人點知仲有1血 比4個圍
諗住都差唔多1半血殺得死 H仔點睇呢部野 見到部MKII有2刀流 想玩2刀流
咁呢部野鬥刀又唔係一定贏斬到人 冇格鬥連擊 追人可能比人斬呢
今日唔知做咩事 見人離我1個身位 第1刀應該唔中我 但我定左身
部C機第2刀把光劍先落左我身斬中 我向後飛緊囉 玩左咁多日今日先係咁 打我果個LAG機?
我睇得非常清楚 因為部C機係斬我正面 我能力唔夠 MKII殺唔到迪恩
回復 支持 反對

我用00R都係同時射幾個人 通常多數都贏
唔LAG機 3武轉完幾下接到4/5刀再射下人  
除左對住007劍呢D有鞭的 ...
小黑死神 發表於 19-8-2014 18:40

嫩模...不是我...

MK2 我未玩過單刀(1把)年代就常玩...

克叔迪恩 其實係一個幾麻煩既存在 因為佢2武既範圍...

所以打克叔多數我唔會同佢打得太埋準量拉 當然拉既同時都會有其他對手所以都係考即時判斷...
第二個打法就係偷襲 一個地型實有位無人睇實 你可以從空位突入 劈佢一套格+2+3武...
講真街場會做到 會戰強既公會守好 又有skype突襲...會好難

ps:
我諗到既野人地都諗到 所以一場戰鬥一個方案用太多次都會比人發現...
我只係想意見 個人風格既野你快快就可以捉摸到
回復 支持 反對

回復 4# xmcpnk19

求隻炮脈出返支電筒,如果r後
回復 支持 反對

我實在覺得SD 隻BGM唔係幾好聽 打得冇咁爽
咁我就關左SD果個混音器聽緊Eir Aoi 槍聲攻擊聲都冇埋
唔知係咪開緊youtube聽歌 會不停咁無限loop
想出亂舞型SP必人但係出極都出唔到 比人斬死 明明我唔lag機
我轉左4武 有禁 平時好鬼快出得 本來平時放到但放唔到
有一次係咁 斬斬斬出SP 果個人慢慢行避左 其實唔明 定左身咁仲點走?
一係就明明冇距離出SP都要沖好耐 沖緊果時轉彎太快 完全命中唔到
回復 支持 反對

其實設置到set一下有幾難....
玩開一隻game連d設置都唔熟
只能說傻打機
回復 支持 反對

其實設置到set一下有幾難....
玩開一隻game連d設置都唔熟
只能說傻打機 ...
bigchun99 發表於 27-8-2014 12:55

我知遊戲內set到 以前我就係咁
到時又怕OFF唔記得開 慣左keyboard按無聲
我熟我部電腦咪得 識係混音器較SD無聲 其他聲照出
回復 支持 反對

我知遊戲內set到 以前我就係咁
到時又怕OFF唔記得開 慣左keyboard按無聲
我熟我部電腦咪得 識係混音器較 ...
小黑死神 發表於 27-8-2014 14:40

遊戲外呢?
    http://www.listentoyoutube.com/index.php
回復 支持 反對