查看: 2559|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 簡單講下 10月21日開機公告提及的4項派獎

補充第二項'機體收集賞'其實係被拖欠第三項獎項的198765123 的post入面佢已經
回答左佢有係10月14日收到。

換言之總數似乎係:兩項已派,兩項未派

----
(此post不提 九月新兵募集活動)
為方便,將公告入面提及的4(頁<-錯字)項派獎上至下 定為一至四項,如下:

一‧10月1日懸賞活動(重新補派)
二‧9月機體收集賞(已於10月14日當日派發)
三‧限時儲值回饋獎勵(已於10月14日當日派發)
四‧全服補償(已於10月14日當日派發)

第一項'10月1日懸賞活動(重新補派)':
(應已派,)
當日我有收到,應該大多數人都有,
G1算係兌現左

第二項'9月機體收集賞(已於10月14日當日派發)':
太少人提及,派左未唔知,pass

第三項'限時儲值回饋獎勵(已於10月14日當日派發)':
會員198765123 早於
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4500850&extra=page%3D1&page=3
提及該項拖欠,由該POST留言可知至少有三位玩家有儲值 但收不到獎(修正'由該POST留言可知至少有三位玩家有儲值'<-:係兩位,可能我記錯or第三個唔係呢個post)
,及至今依然未收到
所以第三項是最嚴重的,一來涉及現金,二來
官方膽敢
睜大眼說瞎話 說 '已於10月14日當日派發'

;結論:未派=仲欠

(我個人認為還未收到呢項玩家完全可以告佢)

第四項'全服補償(已於10月14日當日派發)':

不少玩家表示 呢項'派左條毛?'

對,至少9成人收不到
所謂
'下週維護全服補償

‧扭蛋幣*20
‧特裝點數強化卡*20
‧扭蛋機擴充卡*20
'

但G1倒不是沒有開脫的 理由(or 藉口)

曾有會員表示,以往的維護補償,其實不少皆是只派發給down server時曾嘗試登入的玩家
故此次若屬該種情況,他還是有'已派'的可能。

以下為個人意見:其實點解呢樣野佢要出爾反爾,只要明白實際上佢派等如: 所有玩家免費獲得
扭蛋幣*20

,就可腦補:可能係唔知邊個 一開始作大左個補償後 ,後尾俾 高層知道 先發現「太蝕」,於是下令扮野
回復

反正15號已經delete隻Game
免費送ac

有興趣請pm我
回復 支持 反對

ken洗晤洗咁絕望
回復 支持 反對

賭唔賭星期二一定有番依個獎A_A
回復 支持 反對

難道唔搞大佢G1唔做野??
回復 支持 反對

g1整體睇落冇咩野,但長玩的人都知,係服務態度有見及此
更新果時好地地到第日會無啦啦開始愈做愈唔惦咁款
呢個循環出現多次,g1保持遊戲水準的能力比較低
影響到成個風氣,唔係有大陸照住真係好難講
回復 支持 反對

更新入GAME睇一睇 G蛋S機
唔岩抽, 下個月見 :O)
回復 支持 反對

http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=3395
'【維護派獎】
‧全服補償(再次派發)
‧中秋使命-激戰高達!
‧2014 - 皇者由組隊賽(冠亞季)'
全服補償收到了
結果似乎還真的可能是因為我的一番話而出現了

中秋使命如果是第三項那一至四都叫做兌現了
回復 支持 反對

賭唔賭星期二一定有番依個獎A_A
聖庭 發表於 25-10-2014 20:12

賭乜先? 我實賭唔會有:hug:

利申:無參與活動
回復 支持 反對

回復 9# 工口仔

佢指O既我估應該係 全服維護補償

,

今次係派左(全世界  20coin +特裝點數強化卡*20‧扭蛋機擴充卡*20)
回復 支持 反對