查看: 14745|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 刷BUG系正或錯? (修正)

究竟系咩BUG,其實系打戰艦完輸或贏,有機會取得扭蛋,而這個扭蛋會顯示1或0的G幣,回準備區會獲取100萬G幣。

而有人續後瘋狂使用BUG獲取G幣,數值4千萬至2億G幣等。因此有玩家大量購買機體庫去收藏愛機估計玩家G幣數值變化幅道太大或官方的陰謀論,導致一些玩家悲劇離去SD。
其實我有使用BUG刷G幣,我大部人一樣G幣變為0,雖然有D失望,但不怪官方。

(一)從一開始我地接受使用條件或最後結果。

(二)官方只刪G幣。

(三)我有使用G幣抽S機,中了沒有被刪除S機。

但人話本來有十萬刷了一千萬無使用,後官方一次個變為0,你覺得系正或錯?

玩家被封帳,單一個BUG系官方問題或玩家既問題?

有玩家話有人向官方修正問題,而玩家開始互相指責,究竟系正或錯?

回復

AC已被ban )
回復 支持 反對

AC已被ban )
SoldatSD 發表於 5-11-2014 17:54

連你都有事?! 你做左咩...
回復 支持 反對

前兩日知道有得刷bug 之後dn番sd刷幾鋪 結果個bug真係幾堅
之後好快手抽左d新sr 之後仲有好多留底
e+勁後悔唔買哂d S圖先
不過點都好 封左bug 再次同sd講句898
回復 支持 反對

要睇本身自己心水機同G數目.想抽SR/AR.同留木瓜.  破產兄弟就爽皮.
回復 支持 反對

官方搞bug就咁緊張,幫大部份玩家修正遺失道具就搞咁耐
回復 支持 反對

認真,挽BUG既出得來行,預左要還

1.呢個bug唔係官方想,而係國服比左個有bug既更新file落我地服,並非港服問題.
2.玩家要跟足官方規舉行事,封我地ac係道理,純清我地G係人情.
3.我地用BUG出既G去換返來既,一樣沒刪除過.
以下我自己既憤怒下所打出既言論
點解可以有玩家將BUG錢這事視為常態?Bug原本就係一件唔可以出現係Online Game既事,然而為何有人可以大條道理咁問點解封ac同清空G?
我最唔明既係點解可以完全無證據下屈一個同樣係受害者既人?
明明最大既受害人就係官方,令官方少左個可能性係玩家身上得取任何利益,而我地可以從中換取更大的利益...
所以,或許我再重申一次

出得來行,預左要還
回復 支持 反對

路係自己揀 **唔好喊
想扮無辜?
回復 支持 反對

最錯係國服 send個膠檔唔出聲
回復 支持 反對

認真,挽BUG既出得來行,預左要還

1.呢個bug唔係官方想,而係國服比左個有bug既更新file落我地服,並非港服問 ...
王仔飯 發表於 5-11-2014 19:54

I will now recap in English
回復 支持 反對