打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 告別sd

要來的終究來了,sd 陪左我大大話話都有4,5年,中間斷斷續續,有課左幾多下,見大ser汁左,呢幾日就down 番泥玩,送埋佢最後一程,再上泥打下文,為歲月留影
一開始玩sd,仲係開左服冇耐,得部訓練用ms,仲記得開頭同d朋友幾部渣古走去打頭碩上的惡魔,雖然係咁輸,又冇機好玩,但係呢隻game太有新鮮感,當時就係沉左迷。第一次中ge b機係紅迷,第一部合 ge as 係劍西,當時最勁ge機種仲係百式,炮,劍二西,冇s機,冇對艦戰,淨係玩8門個場,只一車輪同打任就過左一日。最難忘當然係儲左幾千g去抽機得個吉,同埋打任升機啦,
   到左頭兩部s機出,果日一開機就即合正義,第一部s機呀,幾興奮,後來愈出愈多,又課下金,慢慢就有番d成就。 我同我哥係share ac ,一開始慢慢教佢玩,後來佢仲勁過我。有一晚佢同我講話入左公會,同一班人,過左年幾兩年,有人走左冇玩,仲有玩ge就一齊開新會,後來見公會戰力低,就各自去取經,加入d勁ge公會學下野,細佬負負碌碌,入過以前 ge nazi 學習下,第一次見到原來公會係可以咁有系統,咁認真,但因為一d原因,有段時間又冇乜點玩
    到oc 系統出,更過癮ge,更刺激當然係買點買防爆,見到oc6上ex 上幾珀次都上唔到,真係有苦說不出,後來有大改,又有乜野3d入場等待,中間都重拾過下熱情,後來又有唔知乜g改乜改,oc都冇埋,又冇玩,而家on番,見以前ge戰友冇on過,以前熱鬧ge 雙經刷任bd場冇哂,唔多唔少都有點空虛
    隻game終於到左最後,相信佢為你,我,同朋友,同網友都留低左唔少回憶,希望最後大家都可以享受埋最呢d 激戰ge場面,希望呢個post,可以喚起你一d甜美ge回憶
回復

NAZI果然係美好時光,
因為我第一次見人打機打到咁認真直頭上曬腦,黑社會剷人社團一樣
我指既係彈珠某小氣會員入人帳號剷人公會令自己成為第一"分數"公會

依個剷人公會既玩家係我一生人見過最毒既毒拎...完完全全打機打上頭代入左遊戲裡面
回復 支持 反對