收起左側

[轉貼] [轉貼][喪屍x血腥 有少少粗口]沒有強大火力!只有普通的武器!(第1~第10話)

加油加油!!等待下話[[bao_39]]
回復 支持 反對

第五話:朋友

我們到了黃大仙,發現警車的汽油已所剩無幾,於是我們兵分兩路,軒的姑姐去入油,我和軒去找我另外一個朋友。

我們到了我朋友住的大廈,我們進了電梯。

軒:去邊層呀?

我:佢住係16樓,我地上去啦。

我們到了16樓,這裡的血跡不太多,看來遇害的人不多。

我按了門鈴。

我:喂喂,葉,係我呀,杰呀。

門開了,屋內的是我的中學朋友,葉(筆按:因為佢都係叫軒,為免混淆,中學那位用葉代替),他看似經歷了不少事情,面容憔悴。

我:喂,葉,咩事呀?

葉:.......唔好提啦..........

軒:佢係你個fd?

我:你d反應慢半拍既=0=?(向葉)你而家有咩打算?

葉:我唔想出去呀!我有我老豆把槍就夠!

我:點38?點38唔夠抽架喎!

軒:我地用點38都殺到唔少喪屍啦!

我:如果見到一大堆呢?到時你有M16都唔夠抽啦!

葉:唔好嘈啦!我想靜下....

我:你留係度都唔係辦法架!不如同我地一齊走啦!

如此同時,樓梯口出現不少喪屍。

我:軒,係時候用下新槍喇!

我和軒用ak47和M16掃射,喪屍就好像殺不完似的,不停湧出來,而我們只剩下兩個彈匣。

我:頂!咁x早用完架,用返豬肉刀好過!

軒:唔係嘛,你仲帶住架?

我:你吹咩?

我用豬肉刀斬過去,豈料卻斬不入去,喪屍的皮膚好似變得硬了。

我:妖,終於連刀都無用!(說罷,扔掉豬肉刀)

軒:一早都叫你dum左佢啦!無q用架!

就在我倆吵架的時候,餘下的彈匣也用完了。

我:葉!幫下手啦!

葉以超準的槍法,把餘下的喪屍以一粒子彈全數殺掉。令人嘆為觀止。

我:哇!你咁準既?

葉:因為我少子彈,又成日有喪屍,我咪練成左囉!

軒:咁你加唔加入我地呀?

葉:好啦!等我入去執野

整頓行裝後,我們回到樓下,軒的姑姐也正好回來。

軒:其實我好奇怪,點解你岩岩可以不停開槍?

我:下?係咩?可能我近排跑黎跑去,體能好左掛?

軒:唔理喇!行啦!

我:葉,玩唔玩雙槍?我地有幾把點38

葉:好呀!不過你地好似無乜子彈喎........

我:係架喇........

軒:不如我地再去多幾間警局啦!拎下槍好d!

我們再度出發。

(待續)

後記:

我:嘿嘿,都話左我光速用哂d彈匣架啦!

謎之聲:我輸左.......依約定,比錢你

我:哈哈!

後記1完

而家講返新登場既角色啦!

葉:

體能跟軒差不多,但也是較差,有超準槍法,是杰的中學好友

武器:點38手槍兩支,二十個彈匣(爸爸留給他的)
回復 支持 反對

喪c皮硬..唔知碌臭J有冇硬到呢A__A"
回復 支持 反對

真係愈睇就愈似樂古d故仔= =
不過期待緊佢唔會有d變化
回復 支持 反對

幾好睇
不過 d武器方面又真係....
光速用完 - -
咁個主角係咪姐係廢0 0 只係識用刀
但係 依家 刀都冇咩用
~"~ 5係想串 樓主 加油
回復 支持 反對

快d作埋佢啦...十卜十卜
回復 支持 反對

第六話:強敵

上一話講到我和葉會合,再一起展開旅程。我們到了黃大仙警署。

我:拿,上次見到d咩大家都知啦....

葉:我唔知!

我:=0=算啦,總之大家入到去都係要小心d

我們進了警局,眼前卻是另一番景象。

軒:哇,咁企理既?唔通有人係度?

我:
回復 支持 反對

追緊架
快D啦
回復 支持 反對

D喪屍月黎月勁既@@"
睇黎D槍又好似冇乜用咁= =
咁佢地會咩黎打-口-
回復 支持 反對

睇下你地點死係班喪c度 ==
回復 支持 反對