收起左側

分享]一個沉迷網路遊戲的男孩夢的文章

哇!加100分-.-
我又貼
回復 支持 反對

我一向好節制
唔會玩太多
其實只要你可以係現實中尋求興趣
咁樣就唔會沉迷打機
我以前一日打十幾個鐘
以家都少左
回復 支持 反對

我鐘意玩電腦

但吾鐘意打機

有意義的文章

我竟然睇晒佢

難得~難得 !
回復 支持 反對

網遊曾經令我著迷  曾經令我撒下大量現金   花下無數時間

後來...我的離去不是我醒悟過來

亦不要被人禁用電腦

而是...............................(自己估=.=

其後..慢慢回想玩那時的情況

開始後悔瘋狂接觸了網遊....

到了現在

網遊對我來說已經可以置諸不理了...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
唔識自律既白痴仔
回復 支持 反對

花了一點時間看完了這文章&相關回覆
當中先說回覆  同意某君(?)所說的  「會分配就是贏的玩家」
嗯  或許有誤  總之內容大約這樣好了
在文章內容方面  確實有發人深省之處
因為是真人經歷之談嗎(拖走
回復 支持 反對

這篇是樓主的經歷還是轉貼=__="
回復 支持 反對

我都醒覺了,打機時間減少,溫多d書
我唔想好似個主角咁
回復 支持 反對

我玩左online game都成8年--"
小學直到依家~先覺得就算比你係game入面最高lv最勁又點?
玩得耐都會悶~悶果陣又唔知點解自己會玩呢隻game[[onion_56]]
直到會考果陣.....成績比初中既低左好多~又成日比人話係屋企做注米大蟲
搞到冇晒樂趣~唸唸下~同d fd傾既大多都係關於遊戲入面既野
冇乜點傾過心事~連自己對好多事既應便能力都差左~
出面發生咩事都唔知~死人淋樓~都好似唔關我事甘= =
甘多年既時間....金錢...友誼...我都損失左好多.........
只好怪自己太沉迷~太唔識唸~心智未成熟.....
依家我打機既時間比以前少之又少
玩既時候都係同d人 吹吹水~聊聊天~冇心情去升等打寶
願天下所有沉迷打機既朋友~可以早日回頭是岸~
唔好到知錯時~先知道後悔莫及[[onion_43]]
回復 支持 反對

2十多歲還沉迷成這樣是有點問題..
回復 支持 反對