打印 上一主題 下一主題
收起左側

JOEY

乜我有話過唔得咩?

得我心,即係我鐘意或者吸引到我去買既意思。

除左未必有得打哩 D 字之餘,多數人都懶打字嘛!
香港好多人甚至懶到連叫球員名都懶到出汁,咩c7、 v11、費托等等,真係唔知想點咁!
文言文可能先最 arm 香港人用。

諗到一個我打唔到既字:(也母)字。
曾經需要,不過打唔到出黎。

妳唔會咁天真,以為地址、人名無錯就唔會寄失呀?
正正因為有可能,所以郵寄服務先有多種唔同服務,包括掛號同 confirmation等等。
我試過收到一封郵局要用個透明袋包住既信。
點解?
因為郵局唔知點樣整爛左封信,到我手時係唔知左1/7的。

懷疑寄失應該可以要求佢寄過個畀妳的。
回復 支持 反對

你講到好似唔得咁-_-
哦...-,-
係呀.我咪話d人懶得打囉.而且d字睇落去好核凸
咁..呢d都算係香港人既特色呀..掂到+01 a0a
乸`我打到啊._. 你幾時需要呀haha
得啦=.=我今日岩岩收到 xdddd 真轎
回復 支持 反對

我重以為妳果個年齡層會好 buy 哩 D 打字法 tim!
我都覺得好核凸。妳話電話到 send message 因為有字限,所以咁做都情有可原,平時真係要戒。
不過最驚睇到 D 人打埋 D:"禾巧令"!
更衰既係最會歧視講廣東話有響音既人,就偏偏係最常咁打字!
話時話,我之所以打"果個",咪就係因為無(口個)字,如果用"個個"又可以變成另一個意思,如:「個個人」。
咁打真係唔知我講緊一個人定每個人呢!
妳點打到個"乸"字?
等我試下係咪新 version 先至有。

Install window 7 前backup 好所有野安全啊!

有遠行,一月中重見到妳時再傾過。

Merry Christmas and Happy New Year.
回復 支持 反對

下=.=我反而覺得d人鍾意"禾,巧"呢種tim
sms-.-中文冇分別 我反而覺得英文好唔抵 1粒中文字=1粒字母
係囉-.-就係話緊呢d..仲有一種就係.."莪曖梨" 呢種-,-更加睇唔入眼
唔明=.=即係為左歧視人地先打 禾巧令?
哦- -我打慣左個個..因為d人都會睇得明既
下.我用九方囉= =不過佢係紅色字黎
我知..我backup晒啦一早= =
好吧. 我呀哥成家都好似去左旅行= =問唔到.

Merry Christmas & Happy New Year.
恭喜發財.利是逗來 $__$v
回復 支持 反對

小妹妹轉左 Reborn bor!
後期唔知搞乜變成係咁打,無再睇了!

會鐘意"禾巧令"哩類打法既人,大概只得會咁打字,同埋 D 絕對宅男先會吧!

唔係為左歧視人而咁打,只係通常會咁打字既人,大多數都係好無知,好睇唔起人既人。不過偏偏佢地就覺得咁樣講野會好可愛囉!

紅色字好多人都睇唔到的。
我就係因為以前用紅字,點知對方睇唔到,變哂亂碼,所以就無再用了!

小妹妹,重有成個幾月先農曆新年,而更重要既,係我重未結婚。
問妳兄長阿嫂啦!
回復 支持 反對

REBORN好睇啊! 但佢成日為左湊集數就CUT內容-,-

=.=嗯.好認同
如果我打係因為我真係咁讀個句野.例如有時無啦啦扮d鄉下音咁講野囧 但好少會真係扮
我1d都唔覺得可愛囉唔該=.=....見到就想嘔

係呀.但msn同nk都會睇到
只係某d online game個d唔得

haha..都唔知點同佢地逗../_\ 唔通下下入晒落呀媽個戶口咩 我都冇戶口

ps.我問啊嫂 佢話係USA做3D個d應該賺得多.不過hk就要check下
呀哥話:In hk ... Actually I would think Fresh Grad will be somewhere around 10-15K depends how GOOD is his/her portfolio. My company's creative director is around HKD50000-60000 per month. To be a creative director needs around 8-10 years of experience probably with 4-5 years of managerial level. (How about in USA?) I didn't know the market rate in USA but I would definitely think USA is much better, more opportunity in this field !

http://www.jobmarket.com.hk/
http://www.classifiedpost.com/jshome_en.html
asked yr friend to do research on these websites la. hope it helps !
回復 支持 反對

妳應該錯了!
動畫因為會快過漫畫,所以不但只唔會 cut 內容,反而會作多好多漫畫無既故事黎等漫畫既進展的。
而哩 D 原創既故事,往往都會好易同原作出現矛盾既地方,最佳例子就係《龍珠》喇!
點解我會話"應該"呢?
因為自從佢失驚無神玩去到未來,重係咁打之後,我覺得佢變成為左打而打,唔再好睇,所以無再睇了!
動畫係點,我完全唔知呢!
用 One Piece 做簽名,就以 One Piece 為例吧!
如果妳有留意,應該會發現有時有 D 故事係畫得靚好多,有時就好差。
漫畫有既唔一定畫得靚,不過動畫到靚既,一定係原作漫畫到有既。
路飛一班人幫比比回國打鱷魚時,咪有段橫渡沙漠既?
果 part 勁無聊又畫得差既就係老作出黎拖時間。
之後真係打鱷魚∕上天打神時,都係明顯靚好多。

我以前就係樂古紅字唔得,不過我相信係睇下果個人部機既 setting 睇唔睇到吧!

妳阿哥入落妳媽個戶口既話,新年向妳阿媽逗利是時,問埋妳阿哥份囉!
再唔係叫佢寄過黎,哈哈!

當然係 US 賺得多啦!
不過讀書時 D 阿 sir 都講到明,80%以上既人係以人士關系入行既,不過人士關系我無。
最慘係 entry level 既工可以話係無!
就算有都係其他國家,所以去唔到。
所以到依家都只係搵到 free lance 做。
Style 都係個問題。

差 D 唔記得,
唔該哂! Thank you!

上網唔知咩事好慢,聽日先再試果兩條 links。
回復 支持 反對

-_-`你岩..但問題佢係加左3mins回顧.......所以我講佢cut.
我覺得呢套唔算改好多-_-火影個d仲咩啦....龍珠我冇睇=.=
ic-_-..但我覺得又幾好睇 動&漫都係xd
op同reborn都鍾意-0-v
=.=我冇咩留意...我係狂煲個種囧
10月開始煲-.-煲2個星期既速煲囧

ic-_-.我fd msn紅字都唔得

囧了...都ok ge

-0-!..真係複雜 大個都唔知點算
講真冇人事關係真係唔太好-.-a 應該話有會好好多?
唔洗.係我講sorry就真 遲咁耐先幫你問-_-a
回復 支持 反對

3分鐘咪少囉!
One Piece 動畫我睇到天空掉苦落黎之後就無睇,當時都已經有兩集係回顧啦!
唔計一開始就唔跟原著果 D,
龍珠絕對係加到鬼五馬六既表表姐!

One Piece 畫左都超過十年,妳兩個禮拜就殺左佢唔知幾多年了!
所以妳話動畫係快幾多!

有既話絕對係好得多囉!
我以為妳唔敢問,最後點樣問?
回復 支持 反對

先講個人線震左無修返d線... 同埋 一係加返d線 一係就加返強個明暗調子  整返好應該就會好好多 人體比例下次都留意下...

到個背景 ... 係咪hea畫呢 個框d線上下甩晒 唔對位... 個人背景個JOEY 字體比例錯晒  大約係1 1 0.65 0.7 咁大左右 原圖果個係 1  1.3  1 但係可能個設計想個O字大D 但係你果個如果個O字大D J E Y 都要跟返一樣大小

順便宣傳下第一次我拍我剪ge mv 用dc影像素差左d
http://www.youtube.com/watch?v=DHYtidJeyGM
回復 支持 反對