查看: 8415|回復: 71
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JOEY

呢幅畫...攞我命......
以後都唔用木顏色筆油t3t...
個背景油到枝木顏色短到冇得再油個框..惟有轉色...

左邊係原圖啦好明顯          右邊係我改編囧(?)

Alphonse Mucha               Joey Lau
Job                                 Joey
1896                               2009

我畫既係另一面既JOEY a3a..幾邪惡xdd
但個框好求其=.=因為畫到冇力了

通完頂又要訓啦 zZzzzzzzz`

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
[H]真.天龍神 + 5

查看全部評分

回復

試下咁得唔得先。
maybe ;p
55-.-....e+鬆左好多啦...定時打番home就ok
係既- -不過唔出街我都會上網嘛囧
-.-希望我唔會退化啦xddd
如果睇路線圖我唔會=.=
但要好似呀媽咁-.- 1望就知搭邊邊就唔得
係-.-巴士叔叔好好人
的確-.-我未試 ...
Janelle`:3 發表於 14-12-2009 17:39

小妹妹就黎學駕車吧?
到時唔識路唔緊要,千奇唔好怯。一怯就好易出事,甚至會連累他人。

當路線已經熟識到一定程度,咁就可以好快咁睇得出搭邊邊車的了!

一個禮拜都叫長,睇黎未試過真正既地獄式趕工呢!

睇相唔似係木顏色囉!特別係背景。
最下邊辦出黎果 part ,立眼以為係左手 Tim!
邪惡倒完全唔覺。
咁樣就覺得邪惡,小妹妹睇黎應該好善良咁呢!係咪真呀?(笑)
回復 支持 反對

re.hyuuga
=,=要18歲先考得筆試呀..我岩岩15ja
加拿大d路同hk差好遠=.=易好多
d街全部井字形既-m-..點行都會去到目的地

如果趕工.1個禮拜-.-ok la 但等放假梗係越短越好咖啦

因為我勁大力咁油上去=.=..就係油到枝筆消失左
你講開又幾覺xd 我都係跟佢之嘛囧
="=..我覺得好邪惡..但好美型..-x-
如果d色再鮮明d會好d= =...
-,-...點樣先可以再邪惡d?

好開心啊今日..比老師評分 11/10 xP
前所未有既分數囧....
但點知我有一小忽冇油-.-...又要拎番黎囉sad
回復 支持 反對

加拿大要18先得嗎?
重諗住佢地大人少出門難,會好似美國咁16歲就可以考 tim!

都估到妳好大力上色,如果唔係木顏色點會變成依家咁?
個 reference 到有摺紋,雖然唔知係咪隻袖,不過唔會咁"手"囉!
講邪惡既話,原圖果個較為邪惡同高傲,妳果個有 D 接近迪士尼動畫 D 皇后樣。
至於點先可以邪惡 D,咁就真係要觀察下真人、電視、電影、動漫畫 D 奸角了!
試下自己演個奸樣出黎,咁樣應該會最直接。

居然可以畀凸分,真好。
下方頭髮內既框位?
真係唔好意思,因為我已經唔再係到細心睇各人既作品,所以都留意唔到呢!
回復 支持 反對

咪住-.-好似17考得筆試呀...總之有排先到我
度度唔同既-.-我聽人講..有個地方14就考得
唔洗估-.-我一早講左囧
但如果我成幅畫都好輕力/狂溝色先整深去
前者就突出唔到囧 後者我咁做.實交唔出
我覺得係佢隻腳-.-..........
-,-,,,,,,,,,,,,,,sad`我冇咩點留意喔
我個樣奸唔出-.-...但個心就A_A xd
-.-係`真係開心
唔緊要`我都係臨交望1望先...囧
回復 支持 反對

小妹妹都甜蜜16歲吧?未到就到啦!好快就可以學的了!
加拿大既高中會有教駕駛規則既堂上嗎?

輕力係無論上左幾多層 layers 都唔會好似依家咁架!
不過要油到咁,可能用蠟筆更方便。
如果無突到出框,我都覺得係膝蓋位,
不過依家係框外既位對腳黎講細過頭吧!唔知呢!
要奸,幾時倫到妳?

做多兩日功課之後就放假,今次"就"喇掛?
回復 支持 反對

咩甜蜜16歲囧? 戲名?
好似有呀0.0...自己揀放學後讀唔讀

-.-i know
蠟筆-.-唔太鍾意...唔知點解
我都唔知-.-1直當佢膝頭哥
= =...下係咩囧 但我又唔覺得係手....
ok-.-..我番去練到十幾廿年先

係=.=...星期5 好多堂都有party *0*
回復 支持 反對

甜蜜十六歲、sweet sixteen,雖然確係一首歌名(呂方既),不過好似不嬲都係咁形容16歲架喎!好可能係外國咁形容先 tim!

我都唔鐘意蠟筆,最大原因應該係佢陣味,同埋用完之後會有好多碎。
不過以較果黎計既話,我相信會較方便姐!

奸有乜好練?保持住赤子之心同一定既童真先係好事。

西方國家都係鐘意放假前開 party 吧!
回復 支持 反對

呂方不是我的年代囧
...我點知喎-,-...

我係唔鍾意油極都有白色..會有好多碎咩-,-
ic-_-..係既,,..粗d囉

=.=..喔.....但唔知點解有時我幾善羨奸人

um...今日international skipping day(?)
我skip左第1堂去準備第2堂既presentation
第2堂照上但就勁多野食0v0 又有熱古古力
第3堂睇UP! 同食野-v-
第5堂睇戲only-,-..悶到死 仲要70%既人skip晒
回復 支持 反對

放假了吧?恭喜!恭喜!

帝女花唔係我個年代,上海灘都唔係我個年代,甚至甜蜜十六歲都唔雙我個年代,
不過以上既我統統都識喎!
好多野都可以係唔同既傳媒到睇到,聽到,學到同認識架嘛!

妳唔講都唔記得,確係會好易有好多白色位,但係我相信只要大力 D,應該都會搞得掂吧!
幼既位,咪整尖支筆先上色囉!哩個係所有上色技巧既不二法門。

奸人可以唔駛理人感受,唔需要理合唔合法,無道德枷銷,無良心既責備,只要自己想,就有理無理就做,重要有咩事都唔駛自己負責,理論上係非常著數架!
所以係功利社會,好人既代名詞係戇居!
大概因為咁,所以人類社會先越黎越衰敗吧!

用"skip" 咁好聽呀?
我哩邊一般黎講都會直接用個"cut"字。
要細分既話,"cut class"就係單純既逃學;
"skipping class"會係有特別原因而鄺課掛!
古古力. . . 哩個叫法算中文定英文?
咩叫睇UP?
回復 支持 反對