打印 上一主題 下一主題
收起左側

JOEY

-.-有咁可能既.但好微? 好似nami 咁 係天空島囧 有咩理由咁快到
日本唔係上左啦咩? Strong World ah ma.我想睇啊.
oic. 但我連之前既劇場版都未睇晒囉-.-dl 晒落黎但冇睇

哈..你學下佢咁睇下生唔生存到囉

係啊=.=有d就放假前考囉.我鍾意咁多d
ic.但上一個sem個d野唔考? 我仲有一個星期就完呢個sem.
哦 有時雖然表面睇有d工同你讀既野冇關
但你都會學到野去幫你做關於animation既工
為不過其實事實上n多人讀個樣.出到黎做野都唔係做個樣囧
不過都要加油
回復 支持 反對

假設佢地真係會出現既話,反而奈美先係佢地出到現既原因吧!我諗。
空島駁空島,點都易過同快過係海到掛?
又或者係索柏果邊隻大鳥都係有可能性。
之前果D都唔係原作者諗出黎既,所以基本上可以當同原作無關既故事黎睇。
今輯劇場版好唔同,唔只人設,連故事都係原作者度出黎,漫畫都畫埋,所以係同原作直接連繫住的。

如果我唔懮柴懮米既話,我咪生存到囉!

放假前考哂就唔駛怕之後唔記得,而且可以放心咁去玩。
加拿大同香港既制度應該係幾接近,甚至一樣吧?
聖誕 > 考試 > 農曆年

我位 part time 係對 animation 零幫助的。
就算話係同唔同既人相處哩點都無幫助,因為我不嬲都無哩方面既問題。

係架!
不過哩樣係我所學之餘,最重要係真係有興趣,如果唔係都唔會讀 art school 啦!貪佢特別貴咩!
所以好難放棄的。
唔係要顧及好多野既話,我諗我一早就返左香港到試下了!
回復 支持 反對

終於考完exam.臨尾art要通頂先ko.
番到黎3pm訓到1am-.- 我陣間再訓

唉..op....艾斯冇事但白鬍子...TAT..
我好想快d睇Strong World ah!

咁你憂唔憂丫囧?

嗯.但有少許唔同.我遲一個星期.
佢地係一放完1星期後就考個種=_=
我小學就考完先放-_-.但呢度唔洗點溫都ok
可能我gr10吧-_-

哦..是但啦當拎下經驗=_=
唔係個個都咁好彩一讀完就搵到份岩心水既工

我唔太鍾意art-.-
冇畫個陣就鍾意. 到要趕頭趕命就最憎最辛苦
我之前係hk不嬲有學. 中1個陣就升左上會考班-_-
一放學就撲過去學=.=飯又未食又著住校服 超慘
去到又冇人理-.-又冇朋友..漸漸就驚勁番去
不過因為之前升中學考試.用左佢黎做藉口-.-cut左
之後就完全冇再上=.=..
回復 支持 反對

好耐無見,完來係應付考試!

我比上不足,比下有餘。

應該唔關妳幾年級事。
最主要都係睇下妳本身係屬於邊種學集類型吧!
一般黎講,只要上堂時留心 D,咁大多數野其實都已經係腦裡面,特別係一 D 自己鐘意既學科。

都唔係是但的,因為時間比妳想象中過得快。

妳咁既諗法,係妳哩代人特別多呢!
有邊一樣野,當要正正式式學習時會唔幸苦,唔受挫折?
不過妳係咪家長逼得娜辛苦果 D我就唔知了!

朋友哩 D,唔係到時上上下堂就自然會識既咩?
我哩 D 好少會同陌生人講野既人都會識到人,我諗妳唔係果 D 現實生活唔敢講野,甚至怕面對人既人掛?
回復 支持 反對

=_=又好耐冇見. 早幾日搬屋. 今日先上得網

即係點?

你岩既...
唉..新學期..讀academic eng t_t 好驚自己唔掂
跟住又揀左gr11 phy=.=想死 聽到一舊雲

係. 要把握機會)0(

=.=我唔係覺得學個陣辛苦. 我係唔鍾意交
但問題係如果唔迫我又交唔出囧 這是個惡性循環(?)
我唔係呀媽逼. 我由3歲開始就已經渣住枝筆畫畫畫-_-

問題係-.-個度得我同第2個高中生(?)
佢有佢係遠處畫. 我有我自己畫=.=冷氣聲都聽得一清二楚
-_-我係啊....就算同學唔熟我都....唔夠膽.....囧
回復 支持 反對

凍天搬屋應該好凍吧!

點講好呢?
免得太大篇,試下簡短 D 講。
妳之前考既野會唔會係香港學過我唔知啦!
假定係係加拿大到學既,咁就睇下妳平時上堂有無留心聽書,同埋妳本身想唔想讀咁囉!
懶又唔想讀既,點都死;
有資質既,睇下佢想唔想同有無心讀,哩類可以得好高又可以好低分,
唔同人唔同咁啦!

妳唔係第一個咁樣既人,甚至好可能世界上大多數都係妳咁既人,未到惡性循環既!

唔係得兩個人吧?
識人唔一定要識同年紀既姐!同學吧了!

呵呵!小妹妹如果係香港坐小巴,會唔會唔敢嗌有落呢?
回復 支持 反對

係呀-.-我死人都會記得呢個死人包租婆

um-_-我係上堂絕對留心既人
通頂冇訓過都唔會比自己上堂訓-.-
((我會狂meet自己etc
但問題係你係咪真係可以靠上堂專心就考到高分?
上堂我諗只可以幫到70% 另外30%就要努力
唔知啊. 其實睇咩科啦. 英文係既. 好似bio咁就唔同講法
=.=我知我係冇資質囧...

唔係惡性循環. 應該係叫矛盾先岩xd

就係得兩個學生=.=...同埋兩個人教人畫畫囉
=.=咁都要傾得埋先得咖 而且又唔好意思阻住人嘛

呢樣.......=.=我次次同呀媽搭
但自己搭巴士有時都唔敢企起身落車-,-...
回復 支持 反對

呵呵!我以前都被逼遷。

我都係上堂絕對留心既人(只限我有興趣既科目,不過都會傾偈。)
對我黎講,上堂時訓覺絕對係. . . . . 無可能既!
完全唔理解有乜可能可以訓得著,重要見過有人訓到流口水,好野!
確係唔可以只係單單上堂留心就得,
只不過因為上堂留心,所以一溫書時就乜都一睇就明,一齊都易得多囉!

兩個學生加兩個老師,
哇! 1 on 1 喎!
好貴吧?
好處係位老師可以將所有時間放落妳到。

起身落車都唔敢?
誇 D 吧?
坐窗口位,落車時要坐邊位既人借開,又或者驚掂到人,所以唔敢落呀?
小妹妹,咁樣過份地鵪"春鳥"了吧?
遇到色狼時妳就慘了!實非禮到唔停手,哩樣要改啦!
回復 支持 反對

-_-陰公
我呢度basement冇廚房+洗衣房-_-sad

我都會傾. 我係有冇興趣都會照聽個種
嗯-_-因為死都唔制 冇理由上堂訓咖嘛
=.=勁囉囧 我係初初通頂唔慣
小息訓到上堂都未起身囧 試過兩次囧
老師話嗌唔醒我囧囧囧
嗯=.=不過我都會重頭睇過本書囧

哦=.=唔係...咁岩個個時段係冇咩人姐
平時星期6下午 素描初班(我之前個個班) 成4x人-_-
都係1個呀sir示範完 跟住就自己畫
但有導師間唔中黎睇下畫成點
都唔算貴呀-_-.唔記得幾錢啦
no-.- 2學生+2老師 反而唔理我T_T
佢地問我想畫咩 我答完 佢就比我畫 乜都唔同我講-.-

-_-之前係咖囧......
即係坐上層 未到站 唔敢落去住-.-
要等d人行-.-我先敢...
無人行 得我一個既話會好突出-_-.......
借過反而ok....-_-我係鵪鶉啊-_-
我細個話想做警察
呀媽話.你捉賊 係喉嚨丁度嗌 "唔好走啊"都唔知有冇人聽到啊-.-你點做啊?
我好有信心-_-.......................我咁既貨色A0A 不會的!
回復 支持 反對

加拿大我唔清楚,美國既 basement 間房租畀人既話,原本係犯法的,不過因為咁多年黎已經搞到差唔多每間屋都係咁,加上政府無錢,所以變成合法再要 D 人畀錢了!
無廚房,咁點解決三餐?用電爐?

哈哈哈哈哈!
上堂訓到叫唔醒係係加拿大既事?
好野!

一般都係示範完之後各自畫,間唔中指導下的。
2對2居然會咁就真係怪喇!

假如出街時人有三急,不過當時無人話去,咁小妹妹係咪會死忍到有人話去先為止呢?
小妹妹係真係咁細聲、咁斯文定咁鵪鶉先?
不過警察都有文職,所以其實係 OK 的。
依家係香港做警察可以話非常慘。
D 人郁手之後制止佢,都可以掉返轉話警察打人,亂用暴力,
而好多傳媒又係唔係都話警察唔 arm 咁,好悲的。

小妹妹樣子如何. . . . . 我唔知。
之前張頭像,笑得幾燦爛咁囉!
不過最重要既,係強姦非禮既受害者,唔一定要好標青的。
好多案例都係 D 犯就手或者覺得好恰就黎的。
回復 支持 反對