查看: 18934|回復: 203
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] Help~招人入jubeat團(13/12團務更新[重要])

關閉 [複製鏈接]

小弟開左個group,希望多D人加入,GROUP名:廢人集結
而家每人可以加多個GROUP
希望大家可以加入本GROUP完成ju-bingo任務攞AP
只需每星期最少玩1鋪就得
希望可以集合大家力量

本GROUP目標:用最少的錢開晒所有歌,儲AP為下代做準備
PS:GROUP中暫時冇勁人(包括我),都想搵D 9.X撐下場XD

第11位FUNG L,本星期未有遊玩過的跡象,未能配合本團宗旨
很遺憾,要踢走了-----------23/10/2011 9:52am

應團員所望,新增團規一則,全團成員需將所有資料設定為公開
---------8/11/2011 19:06pm

由於大部份團友都開晒travel既歌所以ju-bingo可以唔洗去咁盡,下星期做番lv24
同埋團友BEN兩星期未玩,已踢走,但網站有BUG,ju-bingo踢唔到
下個目標係水仙百合,正在研究點幫團友開,請耐心等候
--------------------------13/12/2011 19:20pm

為清楚知道團員的基本資料,請團員填寫以下資料:
1.討論區的用戶名
2.e-amusement gate 用戶名
3.擁有卡的卡名
4.稱呼

團員List:
Nakuz用戶名e-gate 用戶名卡名如何稱呼
ctral1991silver.kSILVER.K團長/Silver
HiRoMaN_mightyl0yLEVEL-0Y呀文
kingson2twxland0804S.HY-Y0小谷/啊bee
smw0316TONYTONY威仔
lll161616MR.ICESTEVEN L
KENSB L.
冰仔
N/AJOEYJOEYJoey
matakomatako801MATAKO.Y阿檸
腐女(只要唔帶惡意)
回復

新代upgrade一個月都冇...咁快下代-.-
回復 支持 反對

終於有人係呢度招團了(淚
而且係一個專攻Ju-bingo既團

不過不好意思樓主 偶有團了
回復 支持 反對

其實我本來見到樓主招人入團的熱情 都唔想打擾樓主

不過真係要講返樣野
用最少的錢開晒所有歌,儲AP為下代做準備
ctral1991 發表於 2011/10/6 00:09

其實根據上代轉今代 上代AP係冇轉移到今代
轉移既只有你舊代拎左幾多個Clear
轉移你舊代拎左幾多個B A S SS SSS EXC FC NoGray AllYellow等等...去到下代
然後再轉返相應既AP獎勵比你而已

如果係會轉AP過下代既話 我宜家早就有130萬AP了(淚
唔駛為開歌而煩惱
回復 支持 反對

其實我本來見到樓主招人入團的熱情 都唔想打擾樓主

不過真係要講返樣野

其實根據上代轉今代 上代AP係冇轉 ...
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2011 02:43

知道點解唔繼承AP嗎?
因為AP既計算系統改左,而家係32XX AP1個燃料桶,以前係4200 1個WOOL
以我所知2代轉3代AP有繼承
仲有,如果1玩左上代都仲繼承AP,今次系統可以無限用燃料桶直到開到歌為止
咁你玩30鋪咪齊UFO TRAVEL D歌?
K社係食錢既集團,點都唔會繼承多過兩次
回復 支持 反對

終於有人係呢度招團了(淚
而且係一個專攻Ju-bingo既團

不過不好意思樓主 偶有團了 ...
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2011 01:24

我也JOIN兩個GROUP了,你有興趣再JOIN嗎?

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
maxycy -5 根據版規B8

查看全部評分

回復 支持 反對

岩岩入左支持下~
回復 支持 反對

以我所知2代轉3代AP有繼承
ctral1991 發表於 2011/10/6 08:03

你呢個原因係合理既

不過
我查完wiki
唔只今代 其實上上代ripples去上代knit都冇繼承AP
回復 支持 反對

知道點解唔繼承AP嗎?
因為AP既計算系統改左,而家係32XX AP1個燃料桶,以前係4200 1個WOOL
以我所知2代轉3 ...
ctral1991 發表於 2011/10/6 08:03

你呢個推論都合理既

不過推論還推論
況且只係出左4代 你點會咁易睇到個規律

當然啦我都唔肯定下代係咪一定冇繼承既
今代冇繼承 下代會唔會繼續都未知

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
maxycy -10 根據版規A8,版主x2

查看全部評分

回復 支持 反對