收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
咁我又唔係話好mk.....只係唔知我見到果個係咪你黎姐..@@"
enttyes 發表於 16-8-2012 14:21

你又形容吾到个女仔系咩樣,加上夜晚好多女仔玩,我聽晚會落去玩,你自己撞下啦
回復 支持 反對

依家比較GF同DM的話,我會比較想玩GF
btw,今日開到第三首歌

第三首係肥塚良彦的Starlight Parade

到底第幾首先有FLOWER?
回復 支持 反對

FLOWER係最後一首(茶
不過每首歌都係要五個煙花就是了 好似係

p.s. 每玩一鋪GF或者DM都會有一個煙花 不過玩jubeat就唔會有
回復 支持 反對

FLOWER係最後一首(茶
不過每首歌都係要五個煙花就是了 好似係

p.s. 每玩一鋪GF或者DM都會有一個煙花 不過 ...
Torchic╳小火雞 發表於 16-8-2012 23:00

又呃人錢...要玩40場先開得晒
不過好就好在唔洗上網...又唔洗打指定歌...
唔係就死比佢睇

依家比較GF同DM的話,我會比較想玩GF
btw,今日開到第三首歌

第三首係肥塚良彦的Starlight Parade

到底第幾 ...
六神綱 發表於 16-8-2012 22:17

GF平d囉...而且連續玩好多場都無玩dm咁攰
我上次雙倍個日見無人跟機連續打左5-6場dm...
成身出晒汗- -
利申:DM岩岩上四千分
回復 支持 反對

差唔多啦
始終今次唔駛你玩其他機先
GF玩家可以剩係玩GF DM既剩係玩DM
jubeat玩家可以理都唔駛理
回復 支持 反對

差唔多啦
始終今次唔駛你玩其他機先
GF玩家可以剩係玩GF DM既剩係玩DM
jubeat玩家可以理都唔駛理 ...
Torchic╳小火雞 發表於 17-8-2012 01:04

引你地jubeat玩家過黎聽下個幾首歌變成點
回復 支持 反對

那麼我會選擇上youtube(茶

不過講起上黎
七月初 公布左有「大夏祭」會有歌交換既時候
果陣最多人期待既就係Devil Fish Dumplings會被移植到GFDM
宜家真係講中左
回復 支持 反對

那麼我會選擇上youtube(茶

不過講起上黎
七月初 公布左有「大夏祭」會有歌交換既時候
果陣最多人期待既就 ...
Torchic╳小火雞 發表於 17-8-2012 01:19

咁有無DMGF歌移去jubeat呀??
回復 支持 反對

目前冇

不過順便講下jubeat既收錄特色
其實jubeat 除左09年既初代
由GFDM、DDR、IIDX同pop'n各移植一首入jubeat
(順次為Slang、True Love、sigsig、如花)

除左上述四首之外 直至今代copious
jubeat就再未試過由其他機移植原創曲到jubeat
幾乎都係由jubeat先原創推出 然後先移植到其他機(好似Icicles同其餘煙花大會曲等)
最多都係話「同時推出」(好似幸せのかたち同果堆大夏祭曲等)

不過下代(jubeat saucer)
早前有進行Location Test果陣
發現GFDM、DDR、IIDX、pop'n同RB都各自有一原創曲移植到jubeat
而GFDM那邊移植到jubeat的 就係壓力箱裡面既Dragontail Butterfly(難度4/7/9)
回復 支持 反對

目前冇

不過順便講下jubeat既收錄特色
其實jubeat 除左09年既初代
由GFDM、DDR、IIDX同pop'n各移植一首入j ...
Torchic╳小火雞 發表於 17-8-2012 01:27

不過jubeat d歌都算好聽既
回復 支持 反對