收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
補發一下吧

相信好多人都未開哂+打哂3隻難度既歌...
bennyyam0614 發表於 10-8-2012 15:31

很強的財力
回復 支持 反對

很強的財力
下..唔係掛 發表於 10-8-2012 15:39

朝早double果度真係幫左好多就真
回復 支持 反對

你下次去撞下我囉,GFDM卡名:L-KENSB,我肯定係見過你,我記得尋日好似見過
lll161616 發表於 10-8-2012 15:31

尋日我8點幾9點先去@@
回復 支持 反對

TBS Ranking 21
Orz
回復 支持 反對

相信好多人都未開哂+打哂3隻難度既歌...
bennyyam0614 發表於 2012/8/10 15:31

呢首既話 其實我三個難度已經打晒
全靠某部機既1.5

不過RoC未打過(始終仲未開到
另外除左上面果首同PHOTOIMPACT之外 其餘曲既BSC/ADV都未打
回復 支持 反對

呢首既話 其實我三個難度已經打晒
全靠某部機既1.5

不過RoC未打過(始終仲未開到
另外除左上面果首同PHOTO ...
Torchic╳小火雞 發表於 10-8-2012 20:11

原來你係講DOUBLE IMPACT的作品DOUBLE IMPACT(無誤

真係好想快D開歌,不過星期一至五荃金都係唔少人

如果係包機就好了
回復 支持 反對

因為成日好自然就講左做PHOTOIMPACT

=================================

聽冰仔講 北角係有得包機
但係我唔肯定
回復 支持 反對

有冇人可以解答我兩樣野,因為我算係了解DM的操作,但GF就...

1.GF下面有個銀色的腳踏,左面仲有三個腳制(I,II,III),究竟有咩功能呢?

2.結他右下角有個銀色的扭,到底作用係咩呢

雖然有時好奇禁過或者扭過,但都係唔知有咩用
回復 支持 反對

1. 恰巧之前更新過GFDM教學個post 有講過下個踏台
其實只不過係玩Effect用 增加少許電結他既真實性(你無視都得既
至於實際上d Effect係點樣...自己去試吧

2. 個轉扭...
之前GF V系都有果個轉扭 係用黎轉Effect/更改歌曲排序
不過XG就...我記得我點轉都好似冇咩效果 我聽日去試下
回復 支持 反對

有冇人可以解答我兩樣野,因為我算係了解DM的操作,但GF就...

1.GF下面有個銀色的腳踏,左面仲有三個腳制(I,I ...
六神綱 發表於 10-8-2012 23:11

個三個腳制踏完之後會令個結他彈出黎個聲有少許分別
個人覺得III最好聽...I最難聽...II無咩分別

個pick下面個個制係較結他大細聲的
個譜面最頂個行有個表
total 6格....一開始唔較就默認4格
逆時針較細聲d.....順時針較大聲d
不過個人覺得無咩分別....
不過我通常一入第一首歌就即刻踏III腳制同較到最大聲
有時較唔到既原因為個制比人扭到盡左
咁就要先逆時再順時咁扭返

評分