收起左側

[Jubeat] saucer fulfill已稼動位置一覽

銀星$4/3首 copious 有上網

雖然去之前都已經估到

但係都係失望..

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 2 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

睇黎東九龍可以玩saucer既地方
冇數漏既話應該得返VZ

順帶一提 apm都係冇saucer
保持原價有上網
不過有tricoro
回復 支持 反對

即係話紅磡果間都差唔多清況(嗯嗯

==========================

陣間去apm同金沙確認一下
(我知金沙冇sau ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-10-2012 10:44

紅磡果間好似用到do do卡
葵芳果間機舖叫文娛 copious x2 5/3 (3/10 data 唔知而家有無減到)

不如我貼晒全港有jubeat機舖名單........
回復 支持 反對

咁你不如貼晒出黎
我就唔駛再花工夫去更新 大概
回復 支持 反對

有冇人知道灣仔天樂城會唔會升saucer??
回復 支持 反對

update
長沙灣太陽神價錢降到 3/3 (copious x2) 收銀話唔會轉saucer
長沙灣龍威一樣降到 3/3 (copious x4) 未知轉唔轉

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

沙龍方面 已經10月5號 VZ/荃金更新當天問清楚左
老細話1部機買1套upgrade kit 要$20000 (沙龍4部機,合共8萬元)
再加上代理商要求機舖每舖set $6,仲要向機舖每舖收$3
即係機舖只係賺其餘果3蚊.
沙龍個老細話幾個行家(maybe係其他機舖老細) 都五會向日本仔(代理?)買入saucer.
暫時只好望10月31號前(copious server關閉果日!) 會五會轉saucer.
如果五會 甘大家五洗再去沙龍打喇
但我會再嘗試同沙龍老細傾傾 睇下佢地會五會因形勢所迫而改變主意換saucer.

報料: (暫時為本人去過已配備saucer的機舖)

大埔i-game 2部機 (要入到過左名後,揀埋1credit玩3首之後先入銀)
耳機位存在但失效!

mk88 4部機 (可直接1開波先入銀)
中間2部令mon+大聲
最近門口果部好暗,
最近拋波波game果部右下角爆mon (建議如打full combo challenge歌要自重)

大圍 海福 2部機 (可直接1開波入銀)
左機的左下角同右上角個制已整好. 打上去冇震制感覺. 似乎師傳要俾心機整制 good!
右機暗mon情況已改善. 改左用DVI接口而家好光.
但位置仍是有偏差(聽講因個mon位置問題整五到)

右機特別的觀察: (冇咩用. 打出黎俾大家知下姐:p)
個mon係MALATA牌子 應該係大陸mon黎.
同沙龍第3部機個情況一樣 但換mon既原因就五同
沙龍係因8:30am開工著機發現個mon已冇畫面先換 足足換左成幾個星期
老細先係大陸搵到個平mon換左佢
但大圍右機既情況係(聽講咋下!).. 好似係有飛仔因打五到理想分數
超大力甘拍機拍到個mon壞左= =..
之後knit~copious果陣 見佢係用Analog制式接駁個mon (因查牌熄機之後再重開先見到!)
後尾而家saucer, 見佢係DVI接駁(又係因查牌= =)

評分

參與人數 1樂點 -3 收起 理由
Torchic╳小火雞 -3 感謝詳盡情報 不過用字請小心一點 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

睇黎長沙灣一帶 暫時可以唔駛再去

===============================

老細話1部機買1套upgrade kit 要$20000 (沙龍4部機,合共8萬 ...
kingson2 發表於 2012/10/9 03:31

終於初步了解到真相了
原來K社同達流抽水 抽成每鋪三蚊
嘛 我最想睇就係呢d
順帶一提 金星同沙龍同老細 所以金星預計都會好似你所講咁樣

你見到沙龍個老細既話 不妨可以講下
「你宜家冇左四部jubeat,遲早連部RB同XG都會冇埋」
「下代RB同下代XG都會比代理商抽水抽得咁勁架啦」

另外
應該目前全港耳筒位都壞晒 唔只i-game

最後
雖然你解釋得很詳盡
不過用字麻煩小心一點 感謝合作
回復 支持 反對

老細話1部機買1套upgrade kit 要$20000 (沙龍4部機,合共8萬 ...
kingson2 發表於 9-10-2012 03:31

比較想知點解同個老細咁熟?@@
回復 支持 反對

比較想知點解同個老細咁熟?@@
soneyiu. 發表於 2012/10/9 16:20

聽講佢成日去沙龍
回復 支持 反對