查看: 19369|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 唉, 終於都抽到能天使, 對sd高達online好失望

上個月做完出勤活動, 有10几萬g, 諗住去抽材料機, 點知 都係抽唔中能天使, 好彩抽中左gn弓兵原本真係好頹唔想再玩, 不過今日上線再玩, 係因為今個月我斷斷續續玩, 終於夠g幣可以抽一次能天使, 最後也好彩抽中左, T_T

我一向都係冇買點數的玩家, 平常都係玩任務,唔玩對戰,  
4分鍾左右玩一場任務 都係找到100-200几g幣左右,加上我平時又唔做日任,
對我來講, 呢隻game, 找g幣好難,
以下的內容都係我自己想抱怨下

sd高達online出左咁多年,
其實想留住人流, 多d人上線,
只要每日上線有代幣送, 已經可以留住大部分不買點數的玩家
整個遊戲, 都好有賭博成分, 材料機體多數要用抽的
可不可以把扭蛋機中的a, b, cr, ar, br機 弄成可以用g幣買
有時抽材料機要用成20几萬g幣,
仲衰過去買一張42000g 幣的 s機設計圖,
戈d機又冇得合出來, 逼住要人去抽,

唉..生活壓力都几大架啦, 抽材料機仲要好似d樓奴咁 死供爛供 咁供樓, 都唔知几時先抽到,
有時黑仔d, 20几次都抽唔中自己想要的機

我們玩家真係成日抽機抽到好絕望, 玩遊戲都係想開心下, 都係想有新機體玩下姐.

7,8月暑假啦, 如果g1 出返個7-8月期間, 每日4倍g幣和exp 的活動, 所有g幣扭蛋機 價錢半減
搞返個 7,8月 每個星期日
和gm玩的 活動, 會有gm直播, 等玩家發泄下, 可以ko下gm呀..
但是, 呢d野都冇

今個月的出勤活動(
夏日暑假繽紛樂)我都冇玩啦 , 其實作為一個不買點數的玩家或 冇g幣的玩家正常都會想玩這些活動
如果g1 出

每日几倍g幣和exp 的活動, 所有g幣扭蛋機 價錢半減, 可能比起 呢d[size=11.818181991577148px]出勤活動更吸引人去玩

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
小黑死神 + 1 日日送coin益晒班無課金玩家 重課金玩家會 ...

查看全部評分

回復

能天係我愛機泥
用左50000G左右至抽到
唔知能天R2難唔難抽=.=
回復 支持 反對

講句公道話
呢個唔係G1,問題係你個人問題
遊戲當然有賭博成份,人生也不外如是
想直接用G幣買機,就算有都會好貴,到時你又話有機無G買
講雙經,港服已經係最多雙經既SERVER
你係個唔入點數既玩家,無問題,但唔好對隻GAME有咁多奇想
最後GM比你打當發泄,幾大呀你.....
回復 支持 反對

我抽A地死 10次先中
回復 支持 反對

回復 3# leunghoi80
leunghoi80 你既同情心去左邊-  -
回復 支持 反對

回復 5# 火火卡比

講句公道話姐
新手係難上手
但樓主既抱怨有D唔合理
回復 支持 反對

講起玩任賺錢
念起班新仔就想笑
初頻好多場名都類似以下格式
[$$$$$$$$$$$]
[刷G]
[快F5]
[時間就是金錢]
但結果玩既任務係又少經又少G
充電費又要倒貼
想真係打G既話就玩ENW

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
小黑死神 + 1 我想GM開10倍G 10倍exp比我 等我可以快速升 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

BR正義女神 仲難抽啦
回復 支持 反對

BR正義女神 仲難抽啦
kennylam25 發表於 19-7-2014 13:25

SR女神
回復 支持 反對

抽蛋由開服開始一路都係咁, 個個服一樣.
以前個個老手都經歷過, 如果後期先玩, 只可以講對G幣一定冇得急.
依家咁多手機game, 對抽呢個概念應該唔會陌生啦.

但SD係有路捉, 俾個tips你, 凌晨12點後先去初級任頻抽機, 只限普通蛋機.

而且
[4分鍾左右玩一場任務 都係找到100-200几g幣左右,加上我平時又唔做日任]
咁樣你仲想怨隻game?
15場誠實45min-1hr, 有4000G左右, 雙經都計x2. 做晒日任加埋對戰既G, 1日可以1萬.
就算做任跟人打ENW都可以過萬/日.

睇黎係你未知點有效賺G唔怪得人
回復 支持 反對