查看: 20656|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 關於新自由翼炮範圍

事因新自由真係廢到嘔屎 無辦法用言語形容
本人對於其牙籤粗幼既電筒進行左測試

由於本人廢事合大鷲曉 冇得用剪機雙電筒比較 唯有揀左幾部包剪S機既無倒地電筒作對比
佢地分別係

S 獄天
出色既電筒 係數高範圍大 因為佢係包機+此電筒有硬直 所以無法作對比 參考用

S 00Qan[T]
用過都知好用 1800係數根本歡樂
1800係數
3粒彈
5秒回一粒
3100射程
25延遲

S 艾華琅
1800係數
1粒彈
10秒回一粒

S 新自由
1430係數
4粒彈
4秒回一粒
3300射程
40延遲

好喇 大家請睇睇佢地幾近先打得中
由於00Qan係右手射擊 所以提供射向左手面既圖

啱啱好可以打中既距離

由以上圖片可以見到 電筒範圍大小 由細到大排列
新自由<00Qan[T]<艾華琅<獄天

我想講
1. 新自由係雙電筒 兩支炮管之間已經隔開左 理論上可以打中人既角度已經擴大左 當佢得番一支既時候 炮管會更加細
2. 00Qan[T]果支野 兩邊都易中過新自由
3. 艾華狼除左呢個三武之名 重有射擊能力好強既二武

00Qan[T]果支原本係中距離粗光槍 而家已經要升格成為遠距離電筒 而升格之後係冇改強過既
換句話說 原本係粗光槍之中 呢支野係好出眾既 包括距離 範圍 係數等等
如今作為電筒既新自由 距離只係多200 範圍細過佢 甚至係數差佢9條街 370咁L多
試想像下 00Q打出3下 扣你5400
而新自由打你4下 先扣你5720

問題黎喇 新自由40延遲呀大佬!
重有個精美既發射動作 加上雙電筒 範圍又細
射4下 冇可能打中4下 而且需時過久 dps好低
用三武接? 睇你咩距離啦
得三粒彈既慢速火箭炮 我唔覺得會易中

就係咁
狗泡菜幾時先肯比番正常既自由過我地呀
回復

哈哈,我合完隻新自,玩左唔夠100場已經將佢封塵!
早知就加多$38,合SSX1算T_T

!
用黎欣賞系唔錯既機體!
回復 支持 反對

如果你跟HF一樣將00Q枝砲當做遠距,唔該將數值跟埋HF
回復 支持 反對

十成九又係拎黎打遠距,
大大隻字寫明中距離,擺明打游擊比你1武2武咁射,
1,2武連住打咪仲痛,新自由不知幾撚勁
回復 支持 反對

自由格得,OOQ只有片一野

你想自由翼炮易用D,就裝激光強化部件
因為自由係射2支激光,所以要2支中曬先有100%傷害
另外我記得 好似 如果係雙激光,同時打中人果陣會有加成
回復 支持 反對

視覺系機體
中看不中用
回復 支持 反對

我見人玩自由翼炮喺玩少少刀+槍, 主要喺屈機動無限氣在障礙物中纏鬥搵食

快到真喺好難打中佢, 反而我覺得比支炮喺偷背一吓真喺會好痛

回復 支持 反對

新自由,對翼炮主要問題係起手太慢.就算插埋攻速件部/加機動力都一樣,至於攻擊力,因為開左技1後有傷害最大化.傷害還可接受的,但前提開完技後要醒目保命,因為你己經得返4-5成血以下,底力爆發卡都係5成血先開,加上新自由係一架低防機體,另外覺得2發同時難命中齊既話,可以試裝光速強化部件,其實以泡菜既小學生腦筋思維諗,可能佢己經覺做得太 (司巴拉私) 太強了~
{:15_766:} 點解呢???因為係佢做部機~佢自己緊係基拉啦,哈哈~{:15_745:}
回復 支持 反對

哈哈,我合完隻新自,玩左唔夠100場已經將佢封塵!
早知就加多$38,合SSX1算T_T

!
用黎欣賞系唔錯既機 ...
KayhuoIN 發表於 29-7-2014 17:31

話就話欣賞 但咁撚出奇地廢 真係激到我眼火爆
狗泡菜真係同自由有仇
話說冇合SSX1真係唔好彩 因為佢真係好好玩
一係就狂秒人爆人菊花 一係就速0 心臟有事既唔玩得 :o)

如果你跟HF一樣將00Q枝砲當做遠距,唔該將數值跟埋HF
miceho97 發表於 29-7-2014 17:44

當初係中距 已經有咁既數值
新自由差佢9條街 點比?
新自由話就話多佢1粒彈 回彈快佢1秒 距離多200
但延遲差唔多係兩倍
起手又慢到嘔屎
問題係已經分左做兩轆野 要hi中對手重係難過00q
玩條毛牙?

十成九又係拎黎打遠距,
大大隻字寫明中距離,擺明打游擊比你1武2武咁射,
1,2武連住打咪仲痛,新自由不知幾撚 ...
s08041er 發表於 29-7-2014 18:14

鬼唔知要打中距牙 如果打遠距 分分鐘成場落黎3下都冇
問題係佢中距都好撚難中 起手慢範圍細彈數少
玩遊擊不如玩獨角 人地起碼防禦力冇新自由咁低
高攻係你幻覺姐 r後兩支野我攞黎集火都唔多夠
磁軌又少彈又難中過火箭炮
翼炮直頭係屎
點玩?
識玩都知要有輸出 要玩r前劈人
好心你啦 把刀咁撚頓 點夠人劈呀

自由格得,OOQ只有片一野

你想自由翼炮易用D,就裝激光強化部件
因為自由係射2支激光,所以要2支中曬先有100% ...
leunghoi80 發表於 29-7-2014 18:19

00q可以r前格 而且片一野好勁 絕對好用 唔好詆毀佢
我見過好多人用果片野片到對面渣都冇得剩 例如xuoldx
問題係我測試到 就算要中其中一轆 都難中過00q... 咁重玩咩野.. 人地1800呀...
裝部件云云絕對係廢話

我見人玩自由翼炮喺玩少少刀+槍, 主要喺屈機動無限氣在障礙物中纏鬥搵食

快到真喺好難打中佢, 反而我覺得 ...
dragoonkwok 發表於 29-7-2014 20:55

根本係為左分散敵人注意既存在...
其實真係唔痛 心理作用姐 令你有壓力 對方已經好成功
或者可能你只係比流自或者突自支炮打中

新自由,對翼炮主要問題係起手太慢.就算插埋攻速件部/加機動力都一樣,至於攻擊力,因為開左技1後有傷害最大化 ...
明萌 發表於 30-7-2014 00:32

冇錯丫
我每用一次呢隻野就痛苦一次 事關呢隻野真係一無是處
武裝太廢 防禦太低
捱唔捱得到開技我唔知 但開左技代表就黎死
飛飛飛 脆卜卜 人地好易打佢落黎 又飛得唔快
狗泡菜真係好撚憎自由
回復 支持 反對

話就話欣賞 但咁撚出奇地廢 真係激到我眼火爆
狗泡菜真係同自由有仇
話說冇合SSX1真係唔好彩 因為佢 ...
freedom040542 發表於 30-7-2014 12:50

用得OOQ既都係唔識玩SD
OOQ又勁又易用 特別係剪果部
所以無技術既就用佢
回復 支持 反對